16 Νοεμβρίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 17 - 23 Νοεμβρίου 2013


Κυρίαρχοι των τσαρτ παγκοσμίως είναι ο Έμινεμ και η Ριάνα με το "Monster", ενώ σταθερά στις πρώτες θέσεις επιμένουν οι Κέιτι Πέρι, Λούρντ και Avicii. Από τις νέες εισόδους, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συναισθηματικοί "Δαίμονες" των Imagine Dragons.

Σαν σήμερα: 16 Νοεμβρίου


Ο άνθρωπος που έχασε 12 κιλά σε μία μόνο μέρα (αλλά τα ξαναπήρε μέσα σε 2 ώρες).

πηγή: Facebook

Ο 28χρονος Ross Edgley είναι αθλητής και αθλητικός επιστήμονας, όμως το εγχείρημά του να χάσει 12 κιλά μέσα σε 24 ώρες ήταν μάλλον αντιεπιστημονικό. Η πρόθεσή του ήταν να δείξει στους ανθρώπους που αγωνιούν για τα κιλά τους ότι δεν πρέπει να είναι "σκλάβοι της ζυγαριάς" και να ανεβάσουν το επίπεδο της αυτοπεποίθησής τους. Μην τρελαθούμε όμως.. Όπως και ο ίδιος παραδέχεται, τα κιλά που έχασε δεν ήταν λίπος αλλά νερό και μάλιστα, αν και χρειάστηκαν 24 ώρες για να τα χάσει, τα ξαναπήρε μέσα σ' ένα δίωρο. 

Το εναέριο σπαγγάτο του 53χρονου Ζαν-Κλον βαν Νταμ που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα


Ο Βέλγος ηθοποιός Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ είναι γνωστός για το ανύπαρκτο υποκριτικό του ταλέντο και για τα εξαιρετικά ανοίγματα των ποδιών του, τα οποία άλλωστε τον βοήθησαν να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σταρ των ταινιών δράσης. Σε ηλικία 53 ετών και ενώ τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή στο πρόσωπό του, ο Ζαν-Κλοντ εξακολουθεί να καταπλήσσει μ' ένα εναέριο σπαγκάτο που έκανε για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού κλιπ για τα φορτηγά Volvo. 

Τα νεογέννητα, δίδυμα μωράκια που θα σας κάνουν λιώμα! (βίντεο)

Η Σόνια Ροσέλ (Sonia Rochel) έγινε γνωστή στη Γαλλία χάρη στη μέθοδο "Thalasso bain bébé", που εφαρμόζει στα νεογέννητα. Μωρά λίγων εβδομάδων απολαμβάνουν μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία μπάνιου και μασάζ υπό τους ήχους απαλής μουσικής, χωρίς κρέμες, τζελ και άλλα πρόσθετα υλικά. Η Σόνια Ροσέλ προωθεί τη μέθοδο αυτή και μέσω ίντερνετ ανεβάζοντας στο youtube βίντεο από νεογέννητα μωρά που απολαμβάνουν αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία μπάνιου. Το καλύτερο από τα βίντεο αυτά είναι ίσως το επόμενο, στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο δίδυμα αδερφάκια, που είναι συνέχεια σφιχταγκαλιασμένα και απόλυτα παραδομένα στην αίσθηση του νερού. Όσο και να προσπαθήσετε δεν θ' αποφύγετε ν' αναφωνήσετε "Ωωωω!".

Ένας αντίστροφος αυτόματος πωλητής που δίνει λεφτά και διδάσκει τα καλά της ανακύκλωσης


Στην Ελλάδα, κάδους ανακύκλωσης έχουμε. Ίσως να μην είναι τόσοι πολλοί, όσοι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διανύει κανείς.. χιλιόμετρα για να τους εντοπίσει, όμως τουλάχιστον υπάρχουν. Τους χρησιμοποιούμε, όμως, αρκετοί και, το ακόμη πιο σημαντικό, τους χρησιμοποιούμε σωστά ή τους αντιμετωπίζουμε απλά ως κάδους σκουπιδιών πάσης φύσεως; Η δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης στους πολίτες δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτείται η λήψη ευφάνταστων πρωτοβουλιών. Στην Κίνα, ίσως να έχουν την απάντηση.

15 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα: 15 Νοεμβρίου


Μια απόπειρα δολοφονίας (;) κατά του Βενιζέλου, ένας ελληνοαμερικανός εορτασμός σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός δεν γνώριζε τι είναι ο αντιαμερικανισμός, αλλά και δύο ιστορικές δικαστικές αποφάσεις αναλύονται στο σημερινό ταξίδι στο χρόνο.

Στην Ιαπωνία, τα Χριστούγεννα έχουν.. μπλε χρώμα

Το Tokyo Midtown είναι μια τεράστια πλατεία εμβαδού 569.000 τετραγωνικών μέτρων. Όπως κάθε χρόνο (από το 2007, οπότε ολοκληρώθηκε η κατασκευή της), έτσι και φέτος η πλατεία φωτίστηκε σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. 280.000 φωτάκια led μεταμόρφωσαν την πλατεία, που μοιάζει με θάλασσα, τηρώντας πιστά την παράδοση των τελευταίων ετών, που θέλει τους Ιάπωνες να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με μπλε φώτα.

Πόλεις-φαντάσματα

Μια φυσική καταστροφή, ένας πόλεμος ή απλά η ζωή που συνεχίζεται και οδηγεί τους ανθρώπους σε διαφορετικά μονοπάτια έχουν αφήσει πίσω τους ολόκληρες πόλεις, χωριά ή οικισμούς, όπου κάποτε έσφυζαν από ζωή, να βρίσκονται σήμερα εγκαταλελειμμένοι, στο έλεος του χρόνου που περνάει και καταστρέφει ό,τι μένει αβοήθητο, χωρίς την ανθρώπινη παρουσία και φροντίδα. Είναι οι πόλεις-φαντάσματα, όπως τις αποκαλούν οι Αμερικανοί. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο γνωστές στον κόσμο. (Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από τη wikipedia και το commons.wikimedia.org)

14 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα: 14 Νοεμβρίου


Γιατί ο Τζορτζ Κλούνεϊ και άλλες 3 σταρ του Χόλιγουντ δεν έχουν λογαριασμό στο τουίτερ


Πολλοί σταρ συναγωνίζονται για το ποιος θα αποκτήσει τους περισσότερους followers στο τουίτερ, ποιος θα ανεβάσει την πιο πολυσυζητημένη φωτογραφία ή θα κάνει το πιο συχνά κοινοποιημένο σχόλιο. Άλλοι πάλι είτε έχουν λογαριασμό και δεν τον πολυενημερώνουν (βλ. Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ) και άλλοι πάλι δεν έχουν μπει καν στον κόπο να ανοίξουν ένα λογαριασμό έστω για δοκιμή. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Τζένιφερ Λόρενς, η Τίνα Φέι και η Μίλα Κούνις είναι απόλυτοι όταν δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να δικτυωθούν κάποια στιγμή σύντομα, ενώ σε συνεντεύξεις τους έχουν εξηγήσει και τους λόγους.

Ποιο καύσιμο είναι οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον; Τα... ούρα!

electric-cars4u.blogspot.com
Έμεινε το αυτοκίνητο από βενζίνη στη μέση του πουθενά; Κανένα πρόβλημα. Βγαίνεις έξω μαζί μ' ένα μπουκαλάκι, κάνεις την ανάγκη σου μέσα στο μπουκάλι και στη συνέχεια γεμίζεις το ρεζερβουάρ. Απίθανο σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Κι όμως, ένας Ιταλός ερευνητής υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να μετατρέψει τα ούρα σε οικονομικότερη και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας.

13 Νοεμβρίου 2013

Η χειρότερη λύση για τους μηχανόβιους που ξεπαγιάζουν (οι Κινέζοι πάλι το βρίσκουν υπέροχο!)

Ο χειμώνας είναι η χειρότερη εποχή για τους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι, όσο ζεστά κι αν ντυθούν, είναι εκτεθειμένοι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στην αχανή Κίνα, όπου οι χειμώνες είναι πραγματικά πιο κρύοι απ' ό,τι στην Ελλάδα, μια εταιρία βρήκε τη λύση - ή έτσι νομίζει. Ποια είναι αυτή; Μια ειδική κουβέρτα, που σκεπάζει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του οδηγού, ο οποίος από μπροστά κι από μακριά μοιάζει μάλλον με... Πίκατσου μπλε, μαύρου ή άλλου χρώματος, ενώ από πλάγια φαίνεται σαν χρωματιστή πολυθρόνα. Προς το παρόν, η κουβέρτα έχει εφαρμογή μόνο σε ηλεκτρικά σκούτερ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στο μέλλον θα εφαρμόζει και σε άλλα δίτροχα. 

Σαν σήμερα: 13 Νοεμβρίου


Τι πραγματικά σκέφτονται οι ομοφυλόφιλες γυναίκες για τη σκηνή του σεξ στην "Ζωή της Αντέλ";


Η πλέον συζητημένη ταινία του 2013 ήταν "Η ζωή της Αντέλ" του Αμπντελατίφ Κεσίς, στην οποία συμπρωταγωνιστεί και η ελληνικής καταγωγής, Γαλλίδα ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει αποσπάσει κυρίως η xl σε διάρκεια και άκρως ρεαλιστική, ερωτική σκηνή, όπου οι δύο πρωταγωνίστριες γνωρίζουν τον ομοφυλοφιλικό έρωτα. Οι πιο πουριτανοί και συντηρητικοί ενοχλήθηκαν, άλλοι πάλι ενθουσιάστηκαν από τη ρεαλιστικότητα της κινηματογραφικής απεικόνισης... Τι όμως πιστεύουν οι ομοφυλόφιλες γυναίκες, που είναι ίσως και οι καλύτεροι κριτές για να κρίνουν την επίμαχη σκηνή;

Ράπερ ετών 98!

πηγή: youtube

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ράπερ του πλανήτη είναι γένους θηλυκού και κοντεύει τα 100. Πρόκειται για τη Σουηδέζα Γκρέτα Σέγκερσον (Greta Segerson), η οποία αποφάσισε να βγει στη σύνταξη λίγο προτού να σβήσει 99 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της. Και μπορεί η καριέρα της να ξεκίνησε μετά τα.. 90, ωστόσο κατάφερε να γίνει μια διασημότητα στη χώρα της!

12 Νοεμβρίου 2013

"Το φαγητό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, που πρέπει να προστατεύεται νομικά" - Η ενδιαφέρουσα έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ


Στο άρθρο 25 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υιοθετήθηκε το 1948, γίνεται μια γενική αναφορά στο δικαίωμα του καθενός "σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένειά του υγεία και ευημερία", που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και την τροφή. Ωστόσο, η αφηρημένη αυτή διατύπωση δεν έλυσε το πρόβλημα υποσιτισμού στις χώρες του αποκαλούμενου τρίτου κόσμου. Έτσι, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ σε θέματα φαγητού, Olivier De Schutter, εκτιμά ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει ακόμη ένα βήμα αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στην τροφή ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που πρέπει να τύχει νομικής προστασίας. 

11 Νοεμβρίου 2013

Δυο λέξεις για τις οποίες νιώθουμε περήφανοι ως Έλληνες, που όμως είναι αλβανικής και τουρκικής καταγωγής


Δύο ιδιότητες που οι Έλληνες αρεσκόμαστε να υπερηφανευόμαστε ότι διαθέτουμε ως λαός - ενισχύοντας την τάση ορισμένων να ερμηνεύουν τον κόσμο με στερεότυπα και άσκοπες γενικεύσεις - είναι η μπέσα και το κέφι μας. Πολλοί μάλιστα διερωτώνται αν θα μπορούσαν οι συγκεκριμένες λέξεις να μεταφραστούν σωστά σε κάποια άλλη γλώσσα πέραν της ελληνικής. Κι όμως, πρόκειται για λέξεις που δεν έχουν ελληνική, αλλά αλβανική και τούρκικη προέλευση.

Η πραγματική ιστορία πίσω από τα Victoria's Secret - Η έμπνευση, η παραλίγο χρεωκοπία και μια αυτοκτονία


Μια μέρα, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο Ρόι Ρέιμοντ, που εκείνη την εποχή έκανε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Στάντφορντ, επισκέφθηκε ένα πολυκατάστημα ψάχνοντας ν' αγοράσει εσώρουχα για τη σύζυγό του. Ο Ρέιμοντ όχι μόνο δεν έμεινε ευχαριστημένος από τα άσχημα, floral print νυχτικά, αλλά ένιωσε άβολα από την αντιμετώπιση που είχε από τις πωλήτριες. Συζητώντας με φίλους, συνειδητοποίησε ότι και άλλοι άντρες είχαν το ίδιο πρόβλημα κι έτσι σκέφτηκε να καινοτομήσει ιδρύοντας ένα κατάστημα γυναικείων εσωρούχων, που θα κάνει τους άνδρες να νιώθουν άνετα, κάθε φορά που θα ψωνίζουν σ' αυτό.

10 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα: 10 Νοεμβρίου


Το δάκρυ ενός πρωθυπουργού μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, αλλά και δύο δημοσιεύματα εφημερίδων (ένα χρονογράφημα και μία γελοιογραφία) από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, που αντικατόπτριζαν μια τελείως διαφορετική - και ευτυχώς μακρινή - κοινωνική και πολιτική ηθική απασχολούν το σημερινό ταξίδι στο χρόνο.

Η πιο σπλάτερ τούρτα γάμου στον κόσμο

Όταν οι Αμερικανοί ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας για ν' ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης ενώπιον Θεού και ανθρώπων, εύχονται να είναι πιστοί ο ένας στον άλλο, να δείχνουν αγάπη και αφοσίωση "til death do us apart", δηλαδή "μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος". Η φράση αυτή ενέπνευσε ένα ζευγάρι από το Όστιν του Τέξας, που στο γάμο του έκοψε την πιο σπλάτερ τούρτα που έχετε δει ποτέ και που ενδεχομένως να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές στους πολύ ρομαντικούς και τρελά ερωτευμένους. Η φωτογραφία της περιβόητης τούρτας, που είναι βαμμένη στο αίμα, ανέβηκε στο Reddit από το φίλο ενός εργαζόμενου στο χώρο της δεξίωσης και τράβηξε τα βλέμματα. Εσείς θα κόβατε ποτέ στο γάμο σας μια τούρτα σαν κι αυτή;

Το όχημα του μέλλοντος, που θ' αλλάζει χρώμα σύμφωνα με τη διάθεση του οδηγού του (εικόνες)

Μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, στην ιαπωνική πρωτεύουσα πραγματοποιείται το ετήσιο Tokyo Motor Show. Εκεί, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota υπόσχεται να παρουσιάσει το πρώτο όχημα, που θα απευθύνεται στην "ψηφιακή γενιά", δηλαδή στη γενιά των smartphones και των iPads.Δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις ως αυτοκίνητο, καθώς δέχεται μόνο έναν επιβάτη, όμως δεν είναι ούτε μοτοσυκλέτα. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ένα υπερσύγχρονο τρίκυκλο, η μεγάλη καινοτομία του οποίου είναι η αισθητική του και η ικανότητά του να αλλάζει χρώματα ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού, ο οποίος δεν κάθεται, αλλά στέκεται όρθιος! Κι επειδή η Toyota απευθύνεται στην "ψηφιακή γενιά", οι Ιάπωνες κάτοχοι smartphones έχουν από τώρα τη δυνατότητα να κάνουν ένα εικονικό test drive μέσω ειδικού Application! Είναι αυτό το όχημα του μέλλοντος;

Τι προκύπτει αν διασταυρωθεί γάιδαρος με ζέβρα;

Τι γίνεται όταν ένας ζέβρος ερωτεύεται μια γαϊδουρίνα; Ένας μικρός... ζέβδαρος, όπως ο Ippo, ένα από τα πολλά ζώα που φιλοξενούνται σε καταφύγιο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, εκεί όπου άλλωστε γεννήθηκε και ο παράνομος έρωτας των γονιών του. Ο Ippo έχει πόδια ζέβρας και κεφάλι γαϊδάρου. Πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται το καταφύγιο με την προσδοκία να τον δουν από κοντά. Ο μικρούλης ζέβδαρος θα μεγαλώσει υγιής, όμως δεν θα μπορέσει να αναπαραχθεί. Έτσι, η μόνη περίπτωση για να δούμε κάποιο άλλο ζώο όμοιό του, θα υπάρξει μόνο ύστερα από άλλο ένα ζευγάρωμα ζέβρας και γαϊδάρου! Δείτε φωτογραφίες: