23 Νοεμβρίου 2013

ΕΓΙΝΕ/ΓΡΑΦΤΗΚΕ στις 23 Νοεμβρίου...


Γιατί δεν πρέπει ν' αφήσετε το πορτοφόλι από τα μάτια σας, αν βρεθείτε στο Όσλο


Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ-πείραμα διενήργησε η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten στους δρόμους του Όσλο. Σε διάφορα σημεία της πόλης ο δημοσιογράφος "έχασε" 20 πορτοφόλια θέλοντας να τεστάρει αν και πόσοι θα τα επέστρεφαν ακέραια. Το κάθε πορτοφόλι περιείχε 300 νορβηγικές κορώνες, μία πιστωτική κάρτα, καθώς και κάρτες με τα στοιχεία του δημοσιογράφου, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του όποιος το έβρισκε.

Η αποθέωση των κακόγουστων αυτοκινήτων (12 φωτογραφίες)

Μερικές φορές τα λόγια είναι περιττά. Οι κάτοχοι των παρακάτω αυτοκινήτων προφανώς τα γουστάρουν, αλλά το καλό τους γούστο αμφισβητείται. Αναζητείται... τροχονόμος μόδας να κόψει μερικές κλήσεις υπέρβασης του ορίου κακογουστιάς. Ή μήπως σας αρέσουν; 

Πώς 100 ζευγάρια παπούτσια χωράνε σ' ένα αυτοκίνητο smart (5 φωτογραφίες)

Στην κομμουνιστική Κίνα, μια γυναίκα καταλήφθηκε από πρωτοφανή καταναλωτική μανία και άδειασε ένα κατάστημα με παπούτσια, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αγόρασε 100 ζευγάρια συνολικής αξίας 20.000 γουάν (δηλ. πάνω από 2.400 ευρώ). Της άρεσαν όλα εξίσου; Αλλάζει παπούτσια δυο φορές τη μέρα; Ήθελε να εξασφαλίσει τα παπούτσια μιας ζωής σε μία βόλτα στα μαγαζιά; Άγνωστη η απάντηση. Η γυναίκα δεν σκέφτηκε να επιστρέψει έστω ένα-δυο από τα ζευγάρια που αγόρασε ούτε όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσαν να χωρέσουν και τα 100 στο μικρό, smart αυτοκίνητό της. Η λύση δόθηκε από τους υπαλλήλους του μαγαζιού, οι οποίοι κόλλησαν τα παπούτσια πάνω στο αυτοκίνητο! Δείτε τις φωτογραφίες: 

Το πρώτο τραγούδι με βιντεοκλίπ που διαρκεί 24 ώρες!


Το 2013 ήταν τυχερή χρονιά για τον Φάρελ Γουίλιαμς, που ξεχώρισε από τις συμμετοχές του στα δύο πιο δημοφιλή καλοκαιρινά χιτ, το πολυσυζητημένο - λόγω βιντεοκλίπ -"Thicked Lines" και το πιο χαμηλών τόνων "Get Lucky". Η επιτυχία εμπνέει τους ανθρώπους και το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Γουίλιαμς, ο οποίος παρουσίασε το πρώτο 24ωρο βιντεοκλίπ για ένα από τα τραγούδια του, η διάρκεια του οποίου είναι μόλις... 4 λεπτά. 

22 Νοεμβρίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 24 - 30 Νοεμβρίου 2013


Νηνεμία επικρατεί στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ, καθώς τα cd singles με τις περισσότερες πωλήσεις είναι ακριβώς τα ίδια - και με την ίδια σειρά! - με την προηγούμενη εβδομάδα. Εντυπωσιακή είσοδο στο τοπ10 για το εντυπωσιακό dance hit "Animals" του Ολλανδού Martin Garrix, που βρέθηκε στη δέκατη θέση του τσαρτ ανεβαίνοντας 24 θέσεις μέσα σε επτά ημέρες. 

ΕΓΙΝΕ/ΓΡΑΦΤΗΚΕ στις 22 Νοεμβρίου....



Το spinoff της ταινίας Gravitiy, που προκαλεί "ανατριχίλες" στη Σάντρα Μπούλοκ και είναι υποψήφιο για Όσκαρ


Αν παρακολουθήσατε το "Gravity" στους κινηματογράφους, σε μια χαρακτηριστική σκηνή-κλειδί της ταινίας η αστροναύτης Ράιαν Στόουν (Σάντρα Μπούλοκ) συνομιλεί για λίγο μέσω ραδιοπομπού μ' έναν άνδρα, που όμως δεν γνωρίζει αγγλικά. Στην ταινία δεν βλέπουμε ποιος είναι ο άνδρας αυτός, τι κάνει ή πώς έτυχε να ξεκινήσει συνομιλία με την χαμένη στο διάστημα αστροναύτη. Η Warner Home Video ζήτησε από τον Γιόνας Κουαρόν - ο γιος του σκηνοθέτη του Gravity" Αλφόνσο Κουαρόν κι ένας από τους σεναριογράφους - να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους, όπου θα αποκαλύπτεται ο άγνωστος αυτός άνδρας. Έτσι κι έγινε.

Η Άγκελα Μέρκελ ντυμένη Άγιος Βασίλης (φωτογραφία)

Στην ειδική χριστουγεννιάτικη αίθουσα του μουσείου της Μαντάμ Τισό στο Βερολίνο τοποθετήθηκε ένα κέρινο ομοίωμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είναι ντυμένη Άγιος Βασίλης, ενώ μπροστά της βρίσκεται ένας σάκος γεμάτος δώρα (μάλλον). Μα... πόσα δώρα να μοιράσει μια πολιτικός, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με την πολιτική της αυστηρής λιτότητας; Οι υπεύθυνοι του μουσείου κάνουν χιούμορ, εκφράζουν τις εσωτερικές τους επιθυμίες ή έχουν... κληρονομικό χάρισμα για στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου; 

Το επικά αποτυχημένο εναέριο σπαγκάτο του Τσάνινγκ Τάτουμ


Εκατομμύρια άνθρωποι ζήλεψαν το επικό, εναέριο σπαγκάτο του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ για τη διαφήμιση των φορτηγών Volvo. Ένας από αυτούς ήταν και ο ηθοποιός Τσάνινγκ Τάτουμ, ο οποίος ψς.. Τζένκο - ο χαρακτήρας που υποδύθηκε στην ταινία "Ομάδα Δράσης 21", δεν πρόσεξε την υποσημείωση να μην το δοκιμάσει κανείς στο σπίτι, αφού δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, ούτε καν αυτός ο Τσακ Νόρις, που να κάνει καλύτερο σπαγγάτο από τον Βαν Νταμ. Το αποτέλεσμα ήταν επικά αποτυχημένο σ' ένα πετυχημένο βίντεο-παρωδία. Απολαύστε το:

21 Νοεμβρίου 2013

ΓΡΑΦΤΗΚΕ στις 21 Νοεμβρίου...

Οι πρώτες προβλέψεις για τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (update)


Μπορεί κάποιος να προβλέψει με επιτυχία τι καιρό θα κάνει μετά από 40 μέρες; Όσο κι αν έχει προοδεύσει η μετεωρολογική επιστήμη, ένα τέτοιο ενδεχόμενο το θεωρούμε μάλλον απίθανο. Ωστόσο, η ιστοσελίδα Accuweather.com πιστεύει ότι οι προβλέψεις της θα επαληθευτούν και τις δημοσιοποιεί πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Έτσι, τι κι αν δεν έχει μπει ακόμη ο Δεκέμβρης, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολογικών μοντέλων για τον καιρό που θα κάνει στη χώρα μας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ας δούμε τι προβλέπει η δημοφιλής ιστοσελίδα για επτά ελληνικές πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα.

20 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον πιο σέξι άνδρα του 2013 και 5 δηλώσεις από συνεντεύξεις του.

από τη φωτογράφισή του Άνταμ Λιβάιν για το βρετανικό Cosmopolitan το 2011, στα πλαίσια καμπάνιας για τον καρκίνο του προστάτη

Είτε συμφωνείτε είτε όχι, ο τραγουδιστής των Maroon 5 με την ιδιαίτερη φωνή και τα αναρίθμητα τατουάζ, Άνταμ Λιβάιν, ανακηρύχτηκε από το αμερικανικό περιοδικό "People" ως πιο ο σέξι άνδρας του πλανήτη για το 2013 παραλαμβάνοντας τα σκήπτρα από τον Τσάνινγκ Τάτουμ. Αν είστε κολλημένος/-η φαν του τραγουδιστή ίσως γνωρίζετε τα παρακάτω 20+5 πράγματα (20 στοιχεία και 5 δηλώσεις) για τον Άνταμ Λιβάιν - ή μήπως όχι;

Ζητούνται κακάκια μωρών για την καταπολέμηση μιας από τις πιο συνηθισμένες αιτίες παιδικών θανάτων.


Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι η οξεία διάρροια. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά έως 5 ετών χάνουν την ζωή τους εξ αιτίας της. Το κλειδί για την αντιμετώπισή της είναι η επαρκής επανενδυάτωση. Μπορεί η λύση να βρεθεί χάρη στα κακά των νεογέννητων μωρών;

Το τρομακτικό πορτραίτο της βασιλικής οικογένειας, που μοιάζει με την οικογένεια Άνταμς

Ο Δανός ζωγράφος Τόμας Κλούγκε ανέλαβε να φιλοτεχνήσει το επίσημο πορτραίτο της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα άφησε πολλούς υπηκόους ενός από τα τελευταία ευρωπαϊκά βασίλεια μάλλον ανικανοποίητους. Με σχόλιά τους στο τουίτερ, πολλοί παρομοίασαν τον πίνακα με πόστερ ταινίας τρόμου, άλλοι το χαρακτήρισαν "ανατριχιαστικό", "γκόθικ" κλπ., ενώ υπήρξαν και κάποιοι που συνέκριναν τη βασιλική οικογένεια της Δανίας με την οικογένεια Άνταμς. 

20 Νοεμβρίου 2013

ΕΓΙΝΕ/ ΓΡΑΦΤΗΚΕ στις 20 Νοεμβρίου...

Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση για μποξεράκια που σκανδάλισε τους Αμερικανούς


Έξι άνδρες, φορώντας λευκό πουκάμισο, σακάκι και παπιγιόν σαν να παρευρίσκονται σε κάποια γκλαμ δεξίωση, παίζουν τα κάλαντα με μικρές καμπανίτσες. Γρήγορα τις αφήνουν στο τεράστιο τραπέζι που βρίσκεται μπροστά τους, εκείνο φεύγει και αποκαλύπτεται ότι κανένας τους δεν φοράει παντελόνια, αλλά είναι μόνο με τα πολύχρωμα μποξεράκια τους. Αμέσως αρχίζουν να παίζουν τα κάλαντα (Jingle Bells) όχι με τρίγωνα, αλλά κουνώντας τους γοφούς - ο καθένας αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική νότα. 

6 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την ταινία "Μόνος στο Σπίτι"


Τηλεοπτικά Χριστούγεννα χωρίς "Μόνος στο Σπίτι" είναι σαν Πάσχα χωρίς τον "Ιησού τον Ναζωραίο". Η οικογενειακή ταινία που άνοιξε στον Μακόλεϊ Κάλκιν το δρόμο για τη δημοσιότητα και την αυτοκαταστροφή είναι από τα must των Χριστουγέννων και αν τύχει κάποια χρονιά να μην προβληθεί σε κάποιο κανάλι, απλά νοικιάστε την. Είστε σίγουροι, όμως, ότι ξέρετε τα πάντα γι' αυτήν; Έξι πληροφορίες μπορεί και να σας έχουν ξεφύγει...

Ο γιος διάσημου ηθοποιού ραπάρει για τη μαριχουάνα και για το διάσημο επίθετό του


Ονομάζεται Γκάμπριελ-Κέιν Ντέι-Λούις, είναι ο γιος του βραβευμένου με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι-Λούις και της ηθοποιού Ιζαμπέλ Ατζανί, αλλά προτιμά να τον φωνάζουν Γκέιμπ Ντέι. Μ' αυτό το όνομα κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της ραπ, ενώ κυκλοφόρησε και το πρώτο του βίντεο-κλιπ για το τραγούδι "Green Auras".

19 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα: 19 Νοεμβρίου

Στο γύρισμα του 20ου αιώνα, μια μέρα σαν κι αυτή, η Αθήνα γιόρταζε και φύτευε δένδρα, ενώ το 1922,ο παππούς του διαδόχου του αγγλικού θρόνου Καρόλου, δικαζόταν για παραλείψεις του κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Γιατί τα αβγά Κίντερ απαγορεύονται στις ΗΠΑ (και άλλες διατροφικές απαγορεύσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού)


Αν αποφασίσετε να μεταναστεύσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχετε πάθος με τα αβγά Κίντερ, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε, αφού η συγκεκριμένη λιχουδιά με το δωράκι-έκπληξη, που δεν ξετρελαίνει μόνο τα παιδιά, είναι απαγορευμένη. Μάλιστα, κινδυνεύετε να πληρώσετε ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και μόνο αν σας ανακαλύψουν να κρύβετε ένα αβγό Κίντερ στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν σας. Είναι μια από τις περίεργες διατροφικές απαγορεύσεις στη χώρα με τους περισσότερους παχύσαρκους στον πλανήτη.

Το πρώτο βιβλίο-σάντουιτς (9 φωτογραφίες)


Στην εποχή του food porn, ο γραφίστας σχεδιαστής Πάβελ Πιοτρόβσκι (Pawel Piotrowski) ασχολήθηκε με την τέχνη της βιβλιοδεσίας και δημιούργησε το πρώτο βιβλίο στον κόσμο, που είναι.. σάντουιτς και οι σελίδες του αποτελούνται από τομάτες, τυρί, αβγό, κρεμμύδια, ζαμπόν και μαρούλι. Προς το παρόν, το βιβλίο αυτό υπάρχει μόνο στο ίντερνετ και ειδικότερα στο tumblr. Δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, εκτός κι αν κάποιος τολμηρός εκδότης δεχτεί την πρόκληση, μόνο που το βιβλίο θα πρέπει να έχει σύντομη ημερομηνία λήξης και να φαγωθεί το γρηγορότερο δυνατό. Οι λάτρεις του φαγητού θα το λατρέψουν και θα το ρίξουν στη... βιβλιοφαγία!

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για ένα φλιτζάνι καφέ;


Για πολλούς συνανθρώπους μας, η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει καλά η μέρα τους είναι να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ. Άλλοι πάλι τον απολαμβάνουν το μεσημεράκι μετά το φαγητό ή το απόγευμα μετά το μεσημεριανό υπνάκο. Ποιοι όμως αποκομίζουν μεγαλύτερες ωφέλειες, οι πρωινοί ή οι απογευματινοί τύποι και τελικά υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, που ο καφές να κάνει πραγματικά καλό στον οργανισμό μας;

18 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα: 18 Νοεμβρίου


Οι ενοχές μιας 78χρονης γυναίκας που απέδρασε από το Ολοκαύτωμα σε ηλικία 8 ετών


Στις 9 Απριλίου 1940, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στη Δανία, η Bente Nathan Thomsen ήταν μόλις 5 ετών. Μια μέρα, κοίταξε από το παράθυρο κάτι περίεργα, μεγάλα πουλιά, που όμως δεν ανοιγόκλειναν τα φτερά τους και ρώτησε τη μητέρα της γιατί δεν το έκαναν αυτό. Εκείνη της απάντηση ότι δεν ήταν πουλιά, αλλά αεροπλάνα. Ο πόλεμος είχε ξεκινήσει.

Το νεογέννητο μωρό, που επέστρεψε στην ζωή, ύστερα από 10 ώρες που όλοι το θεωρούσαν νεκρό


Συγκλονίζει το μικρό "θαύμα" που έγινε στην πόλη Κιμπντό, πρωτεύουσα της πολιτείας Τσοκό της Κολομβίας, όταν ένα νεογέννητο κοριτσάκι επανήλθε στην ζωή δέκα ώρες αφότου ανακηρύχθηκε νεκρό. Είναι η ιστορία της Μιλάγκρος ("θαύματα"), όπως διόλου τυχαία αποφάσισαν να βαφτίσουν το μωρό οι δυο γονείς, οι οποίοι μέσα σε δέκα ώρες έζησαν εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα.

17 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα: 17 Νοεμβρίου


Βουλευτικές εκλογές, που σηματοδότησαν την εποχή τους, η παραμονή μιας από τις τραγικώτερες στιγμές της ιστορίας του ελληνικού κράτους, αλλά και δύο καταλυτικά γεγονότα από την εποχή της δικτατορίας και της αντιδικτατορικής δράσης του λαού, συνέβησαν σαν σήμερα.

Το χειρότερο μποτιλιάρισμα στην ιστορία

Με πληθυσμό σχεδόν 20 εκατομμύρια, το Σάο Πάουλο είναι μια από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές του πλανήτη. Η διαρκής αύξηση του πληθυσμού σε συνδυασμό με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Βραζιλιάνων τα τελευταία χρόνια, που έχει εκφραστεί και με την αύξηση της κατοχής αυτοκινήτων, οδηγεί σε απανωτά ρεκόρ μποτιλιαρίσματος. 

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου (βίντεο)

πηγή: wikipedia
Από το 1995, ο δρόμος μήκους 69 χιλιομέτρων που συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, με το χωριό Κορόικο, έχει επισήμως τον τίτλο του "πιο επικίνδυνου δρόμου στον κόσμο". Σύμφωνα με τη Βικιπαιδεία, κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους 200-300 άτομα, που τον διασχίζουν με τ' αυτοκίνητά τους - ή τέλος πάντων αυτό συνέβαινε μέχρι το 2006, οπότε τέθηκε σε κυκλοφορία ο νέος, πολύ ασφαλέστερος δρόμος. Πρόκειται για δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όσους αναζητούν την περιπέτεια αψηφώντας τις επικίνδυνες και απότομες στροφές, αλλά και τα νερά ενός καταρράκτη που κόβει το δρόμο στα δύο. Κάποιοι τουρίστες βιντεοσκόπησαν την εμπειρία τους και ανέβασαν ένα βίντεο τριών και κάτι λεπτών στο youtube. Δεν ξέρω αν στη θέση τους θα γελάγατε κι εσείς το ίδιο, αλλά οι πιο ευαίσθητοι ίσως ζαλιστείτε και μόνο που θα το κοιτάτε, ενώ κάθεστε αναπαυτικά στην ασφαλή καρέκλα του σπιτιού σας.

5 ποπ τραγούδια απ' όλον τον κόσμο που αξίζουν την προσοχή σας


Βαρεθήκατε τις μουσικές αμερικανιές, αλλά και τον ελληνικό διχασμό μεταξύ Παντελίδη και Stan, που κυριαρχούν στα ελληνικά ραδιόφωνα; Αν θέλετε ν' ακούσετε κάτι διαφορετικό, πλην όμως σύγχρονο και ποπ, να η ευκαιρία. Τραγούδια που μιλούν γαλλικά, ισπανικά ή και τουρκικά και σημειώνουν εμπορική επιτυχία στις χώρες τους, μας αποδεικνύουν ότι όσον αφορά τη μουσική η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο και ότι τελικά τα ποπ τραγούδια δεν μιλούν μόνο ελληνικά ή αγγλικά.