28 Δεκεμβρίου 2013

Η διάσημη μπαλαρίνα που χορεύει και ποζάρει με χάρη στο φακό λίγες μέρες πριν γεννήσει (8 φωτογραφίες)

H Mary Helen Bowers είναι διάσημη μπαλαρίνα, ενώ υπήρξε η προπονήτρια της Νάταλι Πόρτμαν κατά την προετοιμασία της για τις ανάγκες της ταινίας "Μαύρος Κύκνος". Η Bowers είναι έγκυος και μάλιστα διανύει τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Για την ακρίβεια, είναι στις μέρες της. Όμως όχι απλά δεν έχει αφήσει το χορό στην άκρη, αλλά έχει ανεβάσει καταπληκτικές φωτογραφίες της στο προφίλ που διαθέτει στο Instagram (/balletbeautiful), στις οποίες και ποζάρει με περισσή χάρη, ντυμένη με τα ρούχα του μπαλέτου και χορεύοντας. Πολλές γυναίκες θα μπορούσαν να εμπνευστούν από το παράδειγμα της Bowers και να συνειδητοποιήσουν ότι η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί απαραίτητα μια τροχοπέδη για ν' απολαύσουν την καθημερινότητά τους, όπως αρέσει σ' εκείνες - με άδεια κι από το γιατρό φυσικά. Αυτές είναι ορισμένες από τις φωτογραφίες που ανέβασε η ίδια στο Instagram τον τελευταίο μήνα:

Τα 10 εμπορικότερα άλμπουμ για το 2013 στον πλανήτη


Το πιο εμπορικό άλμπουμ του 2013 ανήκει στον Μπρούνο Μαρς, ωστόσο το πιο εμπορικό brand name της παγκόσμιας μουσικής ήταν οι - εκνευριστικοί για πολλούς - One Direction. Το boy band από τη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία πούλησε συνολικά περίπου 5 εκατομμύρια άλμπουμ με δύο δισκογραφικές παρουσίες, η μία εκ των οποίων ("Take Me Home") είχε κυκλοφορήσει το 2012, χρονιά κατά την οποία είχε περιληφθεί επίσης μεταξύ των 10 εμπορικότερων άλμπουμ. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το "The Truth About Love" της Πινκ, που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2012, περιλήφθηκε στα 10 εμπορικότερα άλμπουμ εκείνης της χρονιάς και τώρα το ξανασυναντούμε στον κατάλογο για το 2013. 

27 Δεκεμβρίου 2013

Τα 20 εμπορικότερα τραγούδια του 2013 στον πλανήτη


Μπορεί η πιο πολυσυζητημένη τραγουδίστρια του 2013 να υπήρξε η Μάιλι Σάιρους, όμως αυτή μόλις που κατάφερε να βρεθεί στο παγκόσμιο τοπ20 της χρονιάς με το "Wrecking Ball" (19ο). Αντίθετα, τραγουδιστής της χρονιάς, χωρίς δεύτερη σκέψη χρίζεται ο χαμηλών τόνων Φάρελ Γουίλιαμς, ο οποίος έκανε τις δυο πιο εμπορικές μουσικές συνεργασίες της σαιζόν: με τους Ρόμπιν Θικ και Τ.Ι. στο "Blurred Lines" και με τους μυστικοπαθείς Daft Punk στο "Get Lucky". Από κοντά και το ντουέτο Μάκλμορ και Ράιαν Λούις με δύο παρουσίες στο τοπ10 και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 29 Δεκεμβρίου 2013 - 4 Ιανουαρίου 2014


Και πάλι στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ βρέθηκαν οι Έμινεμ και Ριάνα με το τραγούδι τους "Monster", ύστερα από ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας. Συνεχίζεται το στενό μαρκάρισμα από τους Πίτμπουλ και Κέσα, αλλά και από τους One Republic, ενώ σταθερή αξία αποτελεί το "Royals" της Νεοζηλανδής Λούρντε. 

24 Δεκεμβρίου 2013

Τα κατοχικά Χριστούγεννα του 1941 μέσα από την προπαγάνδα των εφημερίδων της εποχής


Ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα της Κατοχής, μέσα σε συνθήκες γενικής δυστυχίας και εξαθλίωσης, που επιτεινόταν με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνο τον καταραμένο χειμώνα του 1941-'42, όταν εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι νεκροί από το ψύχος σ' ολόκληρη τη χώρα.

Το "ρεπορτάζ" της γέννησης του Ιησού, όπως δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα του 1898 [κείμενο στη δημοτική]

Μια διαφορετική εξιστόρηση της ιστορίας της γέννησης του Ιησού φιλοξενούσε η εφημερίδα "Το Άστυ" στις 25 Δεκεμβρίου 1898. Ο συνεργάτης της εφημερίδας, Σ. Λοβέρδος, επιχείρησε να φανταστεί πώς θα γραφόταν ένα ρεπορτάζ την πολύ παλιά εκείνη εποχή, αν φυσικά υπήρχαν και τότε εφημερίδες, σχετικά με το γεγονός της θείας γέννησης. Στο "ρεπορτάζ" του, ο Λοβέρδος έκανε και δύο χρονικά άλματα, ώστε να συμπεριλάβει στην ιστορία του την άφιξη των τριών μάγων και τη σφαγή των νηπίων από τους στρατιώτες του Ηρώδη, αλλά και την πρώτη εμφάνιση του Ιησού μετά από πολλά χρόνια στον τόπο της γέννησής του. Ήταν μια ενδιαφέρουσα και φιλότιμη προσπάθεια, που συμβάδιζε με τη λογοτεχνική γλώσσα που χρησιμοποιούσαν πολλοί δημοσιογράφοι στα τέλη του 19ου αιώνα. (Εδώ, το κείμενο μεταφέρεται στη δημοτική, ώστε να είναι πιο κατανοητό) 

23 Δεκεμβρίου 2013

Ένα συγκλονιστικό βίντεο για την αποτύπωση της φτώχειας στο ανθρώπινο πρόσωπο

πηγή: Youtube

Ο ισπανικός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Manos Unidas (Ενωμένα Χέρια) έχει ανεβάσει στο ίντερνετ ένα καταπληκτικό βίντεο διάρκειας μόλις 30 δευτερολέπτων σχετικά με την επίδραση της φτώχειας στην εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου. Σκοπός του βίντεο είναι να ευαισθητοποιήσει τους Ισπανούς στην παροχή βοήθειας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όμως - δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της φτωχοποίησης των κοινωνιών του ευρωπαϊκού νότου - αφορά όλους μας. 

Η καλύτερη λύση για να παραμείνετε σε εγρήγορση, χωρίς να καταφύγετε στην καφεΐνη (σύμφωνα με έρευνα από τη Σουηδία)


Υπάρχει η γενική αίσθηση ότι ένα φλιτζάνι καφέ μας ξυπνάει το πρωί, ώστε να επωμιστούμε το βάρος της ημέρας, μας κρατάει ξύπνιους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν το βάρος που επωμιζόμαστε απειλεί να μας λυγίσει, και γενικότερα ότι είναι η καλύτερη λύση για να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Ωστόσο, ερευνητές από τη Σουηδία διαπίστωσαν ότι πολύ πιο αποτελεσματική ακόμη και από την καφεΐνη είναι η επίδραση του μπλε φωτός. 

Το παντελόνι που χαρίζει πέος σε μια γυναίκα (για λόγους ασφαλείας)! [βίντεο]


Πώς μπορεί μια γυναίκα να προστατευτεί αποτελεσματικότερα από ανεπιθύμητες παρενοχλήσεις στο δρόμο; Γιατί να τρέχει να μαθαίνει βασικές κινήσεις πολεμικών τεχνών ή να αναγκάζεται να κουβαλάει ένα σπρέι πιπεριού στην τσάντα της; Αντί να μπαίνει στη διαδικασία ν' αποδείξει ότι δεν είναι "ασθενές φύλο", αλλά διαθέτει "αρχίδια", μπορεί να το.. προσποιηθεί. 

8 χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλον τον κόσμο: από την Γκάνα μέχρι την Αυστραλία


Πέρα από τα γνωστά κάλαντα, τα παραδοσιακά - ελληνικά και ξένα - τραγούδια για τα Χριστούγεννα ή και πιο σύγχρονα ποπ ακούσματα, που "βομβαρδίζουν" τ' αυτιά μας την περίοδο των γιορτών, μιας και παίζουν συνέχεια στα ραδιόφωνα, υπάρχουν και κάποια άλλα τραγούδια, λιγότερο γνωστά στην Ελλάδα, όμως αρκετά δημοφιλή στις χώρες τους  Ξεκινάμε από τις ΗΠΑ μ' ένα μοναδικό, χιουμοριστικό τραγούδι, συνεχίζουμε στην Αυστραλία κι από κει ταξιδεύουμε μέχρι την Γκάνα, το Τρινιντάντ, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και καταλήγουμε σ' ένα απρόσμενο, χριστουγεννιάτικο χέβι μέταλ από τη Δανία (αν και σε αγγλικό στίχο). Τα Χριστούγεννα (πρέπει να) ενώνουν την ανθρωπότητα, όπως και η μουσική ενώνει τους πολιτισμούς. Ας ρίξουμε τα μουσικά μας τείχη. 

22 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΙΝΕ / ΓΡΑΦΤΗΚΕ σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου...

15 σύγχρονα ελληνικά τραγούδια για τα Χριστούγεννα


Δεν είναι μόνο 15 τα τραγούδια που έχουν γραφτεί τη σύγχρονη εποχή - τελευταίες δεκαετίες - για τα Χριστούγεννα και έχουν ερμηνευθεί από Έλληνες καλλιτέχνες. Επειδή, όμως, ένας πλήρης κατάλογος θα ήταν μάλλον εξαντλητικός, αποφάσισα να επιλέξω 15 κομμάτια, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, που εκφράζουν κάτι διαφορετικό: μια άλλη εποχή, ένα άλλο μουσικό στιλ, μια άλλη μουσική πρόταση. Προσοχή: δεν πρόκειται για τα 15 καλύτερα ελληνικά, χριστουγεννιάτικα τραγούδια - άλλωστε το "καλό" είναι και υποκειμενικό. (Για να ακούσετε τα τραγούδια απλά πατήστε το λινκ. Αν ανέβαζα τα βίντεο στη σελίδα, θα υπήρχε πρόβλημα κατά τη φόρτωση).

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 22 - 28 Δεκεμβρίου 2013


Οι Ιάπωνες έσπευσαν μαζικά στα δισκοπωλεία - υλικά και ψηφιακά - για να αποκτήσουν το νέο cd single του πολυαγαπημένου τους girl band AKB48, που βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ. Κατά τ' άλλα, δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο τοπ20, με πιο σημαντικές μεταβολές την άνοδο τεσσάρων θέσεων (από το 12 στο 8) για την πολύ συναισθηματική, αλλά και δυνατή μπαλάντα "Say Something" των A Great Big World και Κριστίνα Αγκιλέρα, αλλά και την είσοδο στη 18η θέση του κλασικού χριστουγεννιάτικου τραγουδιού της Μαράια Κάρεϊ, "All I Want For Christmas Is You", που κάθε χρόνο τέτοια εποχή "σκάει μύτη" στα τσαρτ σε πολύ καλές θέσεις.