4 Ιανουαρίου 2014

Οι εμπορικότερες ταινίες του 2013 παγκοσμίως


Λιγότερα εισιτήρια έκοψαν οι εμπορικότερες ταινίες του 2013 σε σχέση μ' εκείνες της προηγούμενης χρονιάς. Οι προτιμήσεις των κινηματογραφόφιλων, όμως, παραμένουν περίπου ίδιες, καθώς τα περισσότερα εισιτήρια έκοψαν οι ταινίες με σούπερ ήρωες, ταινίες που βασίζονται σε βιβλία, όσες αποτελούν τμήμα ενός γενικότερου εμπορικού franchise με τριλογίες ή πολλαπλά σίκουελ κλπ. Αντίθετα, οι ρομαντικές ταινίες περνούν μάλλον απαρατήρητες, ενώ δύσκολα κερδίζουν στα ταμεία και οι κωμωδίες - με χαρακτηριστική εξαίρεση για το 2013 την τρίτη και τελευταία (:) ταινία του ανατρεπτικού "Hangover".

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 5 - 11 Ιανουαρίου 2014


Κλασικά, την περίοδο των γιορτών δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα στα μουσικά τσαρτ και ο κανόνας αυτός επαληθεύτηκε και φέτος. Οι μόνες νέες είσοδοι του παγκόσμιου τοπ20, περιορίζονται μόνο στις τέσσερις τελευταίες θέσεις, όπου κατά κανόνα πρόκειται για επανεισόδους τραγουδιών που σημείωσαν σχετική επιτυχία την περασμένη χρονιά (το δεύτερο μισό). Μ' αυτά και μ' εκείνα, πάντως, η Κέιτι Πέρι σημειώνει ένα σπάνιο τριπλό "χτύπημα" δείχνοντας ότι το 2013 ήταν ακόμη μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την ίδια - στα επαγγελματικά τουλάχιστον - ενώ η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014. 

5 ξένα τραγούδια για τον Ιανουάριο


Ψάχνοντας να βρω τραγούδια που αναφέρονται στον Ιανουάριο, δεν βρήκα παρά κανά δυο-τρία ελληνικά, που δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά τον υπετραγουδισμένο - λόγω Χριστουγέννων - Δεκέμβρη, ο πρώτος μήνας του χρόνου μοιάζει να έχει υποτιμηθεί από τους στιχουργούς και τους συνθέτες, οι οποίοι δεν φαίνεται ν' αντλούν κάποια ιδιαίτερη έμπνευση. Φτωχά ήταν τ' αποτελέσματα και όσον αφορά την ξένη μουσική σκηνή, όπου όμως η κάπως μεγαλύτερη ποικιλία με βοήθησε να ξεχωρίσω πέντε κομμάτια, που αποτελούν μια διαφορετική μουσική πρόταση το καθένα.

Ο άνδρας με δύο φαλλούς εξομολογείται


Μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, που εμφανίζεται μόνο στους άνδρες, είναι η διφαλλία, δηλαδή η ύπαρξη δύο φαλλών (=πέη) σ' ένα σώμα. Κάποιοι ίσως αναφωνήσουν "γουστάρω" νομίζοντας ότι απλά η ύπαρξη δύο φαλλών αυξάνει τη σεξουαλική απόλαυση. Οι περισσότεροι μάλλον θα τρομάξουν, αφού ό,τι δεν συμβαδίζει με το καθιερωμένο αντιμετωπίζεται ως "τερατούργημα". Ο μόνος που μπορεί να δώσει απαντήσεις για το πώς είναι πραγματικά η ζωή με δύο φαλλούς είναι ο άνδρας που τους φέρει στο σώμα του μια ολόκληρη ζωή, όπως ο DoubleDickDude, ένας χρήστης του Reddit, που είχε μια συνομιλία με άλλους χρήστες του κοινωνικού αυτού δικτύου σχετικά με την κατάστασή του.

3 Ιανουαρίου 2014

Γυναικεία εσώρουχα.. για άνδρες (πού αλλού; στην Ιαπωνία)

Στην Ιαπωνία η έννοια της ισότητας των δύο φύλων έχει αποκτήσει μια ολότελα καινούργια διάσταση, υπό την έννοια ότι οι διαφορές έχουν εξαλειφτεί (ή τείνουν να εξαλειφτούν) σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο τα ανδρικά "κάστρα" που έχουν "κατακτηθεί" από τις γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες μιμούνται πολλές γυναικείες συνήθειες στην καθημερινότητά τους, κάτι που μοιάζει σχεδόν φυσιολογικό ή είναι έστω απόλυτα αποδεκτό στη σύγχρονη Ιαπωνία. Ένα παράδειγμα είναι τα γυναικεία εσώρουχα. 

Ο Τούρκος, μάγος του παγωτού [βίντεο]


Αν αναζητούσατε τον "μάγο" του παγωτού, αυτός βρίσκεται στην Τουρκία. Δεν ξέρω πόσο νόστιμο είναι το παγωτό που ετοιμάζει, όμως η ταχυδακτυλουργική του επιδεξιότητα είναι μοναδική, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Τα πολλά λόγια είναι φτωχά και θα αποκαλύψουν πολλά, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε... είναι απλά να το δείτε. 

1 Ιανουαρίου 2014

Ένα ποίημα του Παλαμά για τον Ιανουάριο


Το παρακάτω ποίημα του Κωστή Παλαμά, που δημοσιεύτηκε στην "Εστία" στις 2 Ιανουαρίου 1883 και είναι αφιερωμένο στον Ιανουάριο, επί της ουσίας αναφέρεται στην πρώτη μέρα του μήνα, που είναι και η πρώτη του χρόνου, όταν όλα τα παιδιά περιμένουν το αγιοβασιλιάτικο δώρο τους. Αν και ο ποιητής δεν είχε ακόμη αποκτήσει κάποιο από τα παιδιά του - δεν ήταν καν παντρεμένος εκείνη την εποχή - στο ποίημά του αναφέρεται στις σκέψεις, τον εσωτερικό διάλογο ενός γονιού, που βλέπει το παιδί του να κοιμάται, ενώ ο ίδιος ετοιμάζεται να του αφήσει το καθιερωμένο δώρο στο προσκεφάλι του.

ΕΓΡΑΦΑΝ οι εφημερίδες στις 1 Ιανουαρίου....


Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο το 2014!

Ας είναι το 2014 μια χρονιά φωτεινή, γοητευτική έως σαγηνευτική, κατά την οποία θα βάλουμε υψηλούς στόχους και θα σκαρφαλώσουμε λίγο ψηλότερα, χωρίς να μας σπρώχνει κάποιος από κάτω. Και φυσικά με υγεία, ώστε να έχουμε τις αντοχές για το σκαρφάλωμα!


31 Δεκεμβρίου 2013

ΓΡΑΦΤΗΚΕ στις εφημερίδες στις 31 Δεκεμβρίου...

Μπαίνουμε στη μηχανή του χρόνου και ταξιδεύουμε πολλά-πολλά χρόνια πίσω, στα πρώτα ακόμη χρόνια του ελληνικού κράτους, για να διαβάσουμε κάποια ενδιαφέροντα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, που δείχνουν ένα ολότελα διαφορετικό κόσμο.

Όλα τα καλά θέματα του 2013 που χώρεσαν στο μπλογκ και διαβάστηκαν περισσότερο

Το κάπως αλλοπρόσαλλο αυτό μπλογκ ποικίλης ύλης με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Όλα τα καλά χωράνε" φιλοξένησε περίπου 1500 θέματα μέσα στο 2013. Πολλά πέρασαν απαρατήρητα, ορισμένα όμως ξεχώρισαν με μεγάλο αριθμό επισκέψεων είτε μέσω google είτε μέσω facebook. Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα που γράφτηκαν και αναρτήθηκαν τους τελευταίους μήνες του χρόνου, ακόμη κι αν είχαν μεγάλο αριθμό αναγνώσεων, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με εκείνα που αναρτήθηκαν στις αρχές της χρονιάς και τα οποία είναι πολύ περισσότερο καιρό διαθέσιμα. Στο κάτω-κάτω, όμως, σε τέτοιους ετήσιους απολογισμούς, τη μεγαλύτερη αξία έχει να θυμηθούμε αυτά που σιγά-σιγά αρχίζουμε να ξεχνάμε.

12 φράσεις που "έγραψαν" το 2013...


Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να ξεχωρίσεις ορισμένες φράσεις που ειπώθηκαν μέσα στη χρονιά που φεύγει και οι οποίες να συμβολίζουν διαφορετικά, αλλά χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της χρονιάς. Το 2013 ειπώθηκαν ή γράφτηκαν πολλές τέτοιες ατάκες - τόσο σοβαρές όσο και χαριτωμένες - και εδώ επιχειρείται μια ενδεικτική επιλογή δώδεκα φράσεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, που μας απασχόλησαν τη χρονιά που φεύγει.

30 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άι Βασίλης ήρθε πάλι, αλλά δεν είναι όλοι χαρούμενοι! (11 φωτογραφίες)


Ποιος κακοπροαίρετος τόλμησε να υπαινιχθεί ότι ο Άι Βασίλης δεν υπάρχει; Μπορεί να μην είναι συμπαθής σ' όλα τα παιδιά κι ορισμένα να μπήγουν τα κλάματα μόλις τον δουν, μπορεί κάποτε να "παίζει" το μάτι του, άλλες φορές να γίνεται λιώμα, να συλλαμβάνεται από την αστυνομία, να κρυφοκοιτάζει από το παράθυρο κλπ., όμως υπάρχει κάπου εκεί έξω - κι ας έχει πολλά, διαφορετικά πρόσωπα. Θέλετε αποδείξεις; Οι φωτογραφίες δεν λένε ποτέ ψέματα

29 Δεκεμβρίου 2013

Εμμανουήλ Ξάνθος: Ο άδοξος θάνατος του ιδρυτή της Φιλικής Εταιρίας στο κτίριο της Βουλής


Ο Εμμανουήλ Ξάνθος υπήρξε - μαζί με τους Νικόλαο Σκουφά και Αθανάσιο Τσακάλωφ - ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρίας το 1814. Παρόλο που υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος για τον εθνικό σκοπό, ποτέ δεν εξαργύρωσε τη δράση του με χρήματα ή αξιώματα, αλλά πέθανε πάμφτωχος μέσα στο τότε κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου ο Ξάνθος είχε βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, παράπλευρη απώλεια μιας εκτός ορίων αντιπαράθεσης βουλευτών, που θα πυροδοτούσε τα γεγονότα για τον άδοξο θάνατο του ιδρυτή της Φιλικής Εταιρίας.

Το μικρότερο μουσείο της Νέας Υόρκης, που φιλοξενεί από οδοντόκρεμες μέχρι το παπούτσι που δέχτηκε στο κεφάλι του ο Τζορτζ Μπους στο Ιράκ!


Πολλές δεκάδες - ίσως εκατοντάδες - είναι τα μουσεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην παγκόσμια μητρόπολη της Νέας Υόρκης. Ένα από αυτά, διεκδικεί τον τίτλο του πιο μικρού μουσείου της Νέας Υόρκης και ενός από τα μικρότερα στον κόσμο, καθώς δεν χωράει περισσότερους από τρεις επισκέπτες ταυτόχρονα!