15 Ιανουαρίου 2014

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο, που βρίσκεται στο χείλος του πιο απόκρημνου βουνού (βίντεο + φωτογραφίες)


Αν είσαι από εκείνους που σου αρέσουν οι επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί, δεν έχεις παρά να ταξιδέψεις μέχρι την Κίνα και να ζήσεις από κοντά την ακραία εμπειρία της περιήγησης στο απόκρημνο μονοπάτι Chang Kong, που βρίσκεται στην άκρη του όρους Χουασάν, που θεωρείται "το πιο απόκρημνο βουνό κάτω από τον ουρανό". 

Το μονοπάτι, που εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε πριν από τουλάχιστον 700 χρόνια, βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από τον γκρεμό, είναι εξαιρετικά στενό, ενώ ο πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών που το διασχίζουν (ειδικά τα καλοκαίρια), οδηγεί σε επικίνδυνους συνωστισμούς. Πού καταλήγει; Σ' ένα βράχο, όπου παλιότερα ήταν χτισμένος ένας βουδιστικός ναός, ενώ σήμερα στη θέση του υπάρχει ένα teahouse. Πραγματικά, είναι μια διαδρομή μόνο για τους πραγματικά πολύ τολμηρούς.
Πάρτε μια πολύ μικρή, σχετικά... ανώδυνη ιδέα από το παρακάτω βίντεο που ανέβασε στο Youtube, o χρήστης Figo Fromage:

Αν από το βίντεο αποκτήσατε την εντύπωση ότι πρόκειται για παιχνιδάκι, απλά δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και σίγουρα θ' αλλάξετε γνώμη (πηγή: facebook/Asia Pacific):








... και εδώ είναι το τέλος της διαδρομής.


Αν πάλι η πεζοπορία σας κουράζει, μπορείτε να ζήσετε την περιπέτεια της ζωής στον πιο επικίνδυνο δρόμο για αυτοκίνητο. Περισσότερα εδώ: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου (βίντεο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου