16 Ιανουαρίου 2014

Το μεγάλο στήθος εμποδίζει τις καλές επιδόσεις στο τένις;

Wikipedia

Το 2013 ήταν η καλύτερη χρονιά για την 22χρονη, Ρουμάνα τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ, η οποία κατατάχθηκε στην 11η θέση των κορυφαίων τενιστριών του πλανήτη, έχοντας κερδίσει τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλη αθλήτρια, πέραν της Σερένα Ουίλιαμς. Και να φανταστείτε ότι η Χάλεπ προπονείται μόνη της, χωρίς κόουτς. Το μυστικό της επιτυχίας της; Η εγχείρηση σμίκρνυσης του στήθους της, στην οποία υποβλήθηκε το 2009. 

Τότε, η Χάλεπ ήταν η αγαπημένη μερίδας των ανδρών οπαδών του αθλήματος, κυρίως λόγω του εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους που είχε το στήθος της, 34DD. Ωστόσο, αυτό που θα φάνταζε σε ορισμένους ως προσόν, ένα δώρο της φύσης, στην πραγματικότητα ήταν εμπόδιο για την αθλήτρια, η οποία δυσκολευόταν να εξελίξει την τεχνική της. Στις επίμονες προσπάθειες των θαυμαστών της για να τη μεταπείσουν, η Χάλεπ είχε απαντήσει ότι την προβλημάτιζε το θέμα του βάρους του στήθους της: "στην ικανότητά μου ν' αντιδρώ γρήγορα... με κάνει να νιώθω άβολα". 
Η επέμβαση έγινε και το στήθος της Χάλεπ μειώθηκε σε 34C. Αν και η ίδια δηλώνει ότι έχει αφήσει πίσω της όλη αυτήν τη συζήτηση μετά από τόσα χρόνια και θεωρεί ότι η αιτία για τις τελευταίες της επιτυχίες δεν είναι τόσο επιφανειακή, συμφωνεί ότι η απόφαση της αποδείχτηκε σωστή, παρόλο που παραδέχεται ότι αν δεν ήταν αθλήτρια, ίσως να μην επιχειρούσε ποτέ την επέμβαση εκείνη. Ωστόσο, για το τένις θα το ξανάκανε σίγουρα, αφού είναι το πάθος της και για χάρη του θα έκανε τα πάντα, όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου