19 Ιανουαρίου 2014

Καμάλια: η ζάμπλουτη Ρωσο-Ουκρανή, πρώην "κυρία Κόσμος", που θέλει να γίνει παγκόσμια ποπ σταρ


Κάνοντας ζάπινγκ στα συνδρομητικά κανάλια, που - μεταξύ μας - έχουν μεγαλύτερη ποικιλία προγράμματος από τα εθνικής εμβέλειας, έπεσα σ' ένα αρκετά περίεργο ριάλιτι με τίτλο "Meet the Russians", που προβάλλεται στο Fox Life. Η σειρά επικεντρώνει στους πάμπλουτους Ρώσους, που έχουν μετακομίσει στο Λονδίνο, τους οποίους και αντιμετωπίζει με μια περισσότερο σαρκαστική διάθεση σχετικά με τον έξαλλο τρόπο που ζουν. Πρωταγωνίστρια αυτού του ριάλιτι, η περσόνα που εμφανίζεται σταθερά σε κάθε επεισόδιο και της οποίας η ζωή παρακολουθείται στενά, είναι η Καμάλια, μια Ρωσίδα, που όμως μεγάλωσε και ζει στην Ουκρανία, παντρεμένη μ' έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της Πακιστανό μεγιστάνα, και η οποία ονειρεύεται να γίνει βασίλισσα της ποπ, η νέα Lady Gaga.
Γεννημένη το Μάιο του 1977, η Καμάλια (ή Ναταλία Σμαρένκοβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα) άργησε στην προσπάθειά της να γίνει παγκόσμιο ποπ είδωλο και που δεν αναμένεται να στεφθεί με επιτυχία. Πρόκειται για μια ακόμη ξανθιά Ρωσίδα/Ουκρανή, που ίσως σε ορισμένους άνδρες ν' αρέσει, όμως οι περισσότεροι μάλλον θα βρουν την εξωτερική της εμφάνιση κάπως "λαϊκή" και ψεύτικη.
Η Καμάλια είναι ένα από τα θύματα του Τσέρνομπιλ και μάλιστα στο "Meet the Russians" διηγήθηκε πώς βρισκόταν στην παραλία με την οικογένεια της την περίοδο που έγινε η έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό, όταν ξαφνικά άρχισε να πέφτει όξινη βροχή από τον ουρανό καταστρέφοντας το τοπίο. Εξ αιτίας της έκθεσής της στο ραδιενεργό περιβάλλον, απέκτησε πρόβλημα θυρεοειδούς, που πιθανότατα ευθυνόταν για την αδυναμία της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Στην κάμερα της εκπομπής έκανε λόγο για αρκετές αποβολές, αν και το Σεπτέμβριο του 2013 η Καμάλια και ο μεγιστάνας σύζυγός της, ανακοίνωσαν ότι έγιναν γονείς διδύμων, χωρίς να διευκρινίζουν περισσότερες λεπτομέρειες. 
H καριέρα της ξεκίνησε περίπου στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν συμμετείχε σε διαγωνισμό νέων ταλέντων της ρωσικής τηλεόρασης, ενώ αρχικά είχε σημειώσει κάποια επιτυχία στην Ουκρανία και μάλιστα συνεργάστηκε με τον Φιλίπ Κιρκόροφ. Ωστόσο, η καριέρα της γρήγορα βρέθηκε σε τέλμα, ενώ η επιτυχία θα ερχόταν μετά το 2003, όταν γνωρίστηκε με τον ολιγάρχη Μοχάμεντ Ζαχούρ, αν και τα πρώτα χρόνια κράτησαν το γάμο τους κρυφό, επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις της μουσουλμανικής οικογένειας του Ζαχούρ.
Το 2008, η Καμάλια αναδείχτηκε Mrs. World σε διαγωνισμό ομορφιάς για παντρεμένες γυναίκες, ενώ έφτασε ακόμη και στο σημείο να τραγουδά για τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Αντί, όμως, ν΄ απολαύσει το μύθο της ως μια ακόμη Ουκρανή ποπ σταρ, ζώντας σ' ένα ασύλληπτου πλούτου μέγαρο στο Κίεβο, παρέα με τα αμέτρητα κατοικίδια ζώα, που τόσο αγαπάει (τα κάνει μάλιστα βόλτα και με καροτσάκι!), η Καμάλια θέλει να γίνει παγκόσμιο είδωλο. 
Ο σύζυγός της δεν τσιγκουνεύεται τα χρήματα, τα οποία άλλωστε δεν του λείπουν, με αποτέλεσμα να ξοδεύει τεράστια ποσά για την προώθηση της Καμάλια στο εξωτερικό. Κι επειδή οι ΗΠΑ πέφτουν λίγο μακριά, ενώ και οι Αμερικανοί είναι δύσπιστοι απέναντι στους ολιγάρχες με έδρα τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, το ζεύγος Ζαχούρ κατέφυγε στη Μ. Βρετανία, όπου χτυπά η ευρωπαϊκή καρδιά της μουσικής. 
Στο "Meet the Russians" βλέπουμε πώς προσπάθησαν να κάνουν δημόσιες σχέσεις, ώστε να εισχωρήσουν στους κόλπους της βρετανικής αριστοκρατίας, αλλά και να προωθήσουν τα αγγλόφωνα τραγούδια της Καμάλια. Το περίεργο είναι πως ενώ κάνει ελάχιστα που ν' αφορούν πραγματικά την καριέρα της, αλλά και μια αποτυχημένη εμφάνιση σε γκέι εκδήλωση, ο Άγγλος μάνατζερ, που προσέλαβε, της ανακοινώνει κάποια στιγμή ότι το τραγούδι βρέθηκε στο νούμερο δύο του τσαρτ. Προφανώς πρόκειται για κάποιο υποτσαρτ, μικρής πραγματικής αξίας, αφού άλλωστε ψάχνοντας στο αρχείο του επίσημου UK chart, δεν μπόρεσα να βρω το όνομα της Καμάλια σε κάποιο τοπ10. 
Και τα τραγούδια της; Συνδυάζοντας ποπ ήχους με.. όπερα, πρόκειται για αντιπροσωπευτικό δείγμα της ξεπερασμένης ποπ μουσικής, που κυριαρχεί στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Η Καμάλια σημειώνει επιτυχία στα κράτη εκείνη και κυρίως στην Πολωνία, όπου άλλωστε ζουν και πολλοί Ουκρανοί, ενώ ως επιτυχία προβάλλεται από την σελίδα της στο facebook, το ότι ύστερα από 18 εβδομάδες το τραγούδι της με τίτλο "Love Me Like" βρέθηκε στη δέκατη θέση μιας Listas dos Exitos, που περιέχει άγνωστα τραγούδια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την οποία αμφιβάλλω αν γνωρίζουν οι περισσότεροι Ισπανοί, αλλά και το ότι παίζεται σ' έναν ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό. 
Το πιο περίεργο απ' όλα, όμως, είναι τα θετικά σχόλια που έχει το βίντεοκλιπ της στο youtube. Φωνάρα δεν έχει η Καμάλια σε καμία περίπτωση, ενώ και το τραγούδι είναι αρκετά αδιάφορο, στο οποίο συμβάλλουν η κακή αγγλική προφορά, τα άσχετα αποσπάσματα όπερας που το διανθίζουν και κάποια εκνευριστικά "yeah! yeah!", που υποτίθεται ότι είναι μοντέρνες πινελιές.Το κλιπ φαίνεται ότι είναι πανάκριβο, όμως καταλήγει να είναι αρκετά κιτσάτο, ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι αρνητικές ψήφοι θα ήταν περισσότερες, τη συγκεκριμένη στιγμή που γράφεται το ποστ, το βίντεο κλιπ φαίνεται να έχει σχεδόν 16.000 θετικές ψήφους και ούτε 500 αρνητικές. Τα μυστήρια του youtube...
Αλήθεια, πώς και δεν έχει ακόμη προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη Γιουροβίζιον; Θα εξασφάλιζε δημοσιότητα για αρκετούς μήνες, ενώ θα είχε εξασφαλισμένες τις ψήφους των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών  - συν της Πολωνίας, όπου είναι γνωστή. Ποιος ξέρει; Αν δεν τα καταφέρει σύντομα να γίνει διάσημη με τον δύσκολο δρόμο, ίσως τη δούμε τα επόμενα χρόνια κι εκεί. Αν τώρα έχετε αντοχές, ακούστε την τελευταία της επιτυχία, το "Love Me Like". Τι λέτε; Μπορεί να γίνει η νέα Lady Gaga;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου