15 Ιανουαρίου 2014

Θα μπορούμε να εκτυπώνουμε τα ζυμαρικά που θα φάμε σε όποιο σχήμα θέλουμε;


Θα μπορούσε ο 3D εκτυπωτής ν' αποτελεί μια από τις πλέον επαναστατικές εφευρέσεις των τελευταίων ετών, αντάξια του ίντερνετ; Καθημερινά δημοσιεύονται διάφορες ιδέες για αντικείμενα που θα μπορούσαμε να εκτυπώσουμε από ένα τέτοιο μηχάνημα και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας. Τι θα λέγατε, όμως, αν είχαμε τη δυνατότητα να εκτυπώναμε ακόμη και το φαγητό μας;

Η ιστοσελίδα thelocal.it δημοσιεύει την είδηση ότι η διάσημη, ιταλική εταιρία ζυμαρικών Barilla έχει ξεκινήσει συνεργασία με την ολλανδική ερευνητική εταιρία ΤΝΟ, με σκοπό τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, ο οποίος θα επιτρέπει στους ανθρώπους να σχεδιάζουν και να εκτυπώνουν τα ζυμαρικά που επιθυμούν, σε όποιο σχήμα θέλει ο καθένας. Αυτός ο εκτυπωτής δεν θα έχει οικιακή χρήση - στην αρχή τουλάχιστον - αλλά θα φιλοξενείται σε εστιατόρια και θ' απευθύνεται σε όσους όχι απλά αγαπούν τα ζυμαρικά, αλλά διαθέτουν και πολλή φαντασία. 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα, εκπρόσωπος της ολλανδικής εταιρίας ΤΝΟ δίνει ιδέες: "Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις έκπληξη στη σύζυγό σου με ζυμαρικά σε σχήμα τριαντάφυλλου για την επέτειο του γάμου σας. Απλά πρέπει να σώσεις το σχέδιο σ' ένα usb και να το φέρεις στο εστιατόριο. Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής φαγητού που υπάρχει εκεί θα το εκτυπώνει επιτόπου".
Η συνεργασία της Barilla με την ολλανδική εταιρία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και φαίνεται ότι μόλις τώρα καταλήγει σε κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τα τρέχοντα μοντέλα είναι 10 φορές πιο γρήγορα από τ' αρχικά, ενώ ο στόχος είναι να μπορούν να εκτυπώνονται 15 με 20 κομμάτια ζυμαρικών μέσα σε 2 λεπτά. Πάντως, οι πρώτοι τυχεροί είναι οι Ολλανδοί μακαρονάδες, καθώς οι πρώτες πειραματικές εκτυπώσεις πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα ολλανδικά εστιατόρια. Με το καλό να έρθουν και στην Ελλάδα, λοιπόν! Η ιδέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μένει να φανεί στην πράξη, πόσο γευστική θα είναι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου