30 Ιανουαρίου 2014

Μπορεί ο κρόκος αβγού να βοηθήσει τις γυναίκες ν' αποκτήσουν παιδί;


Πρόκειται για ένα από τα περίεργα της ζωής, για παραπλανητικό διαφημιστικό κόλπο ή για μια επαναστατική ανακάλυψη, που θα βοηθήσει τα ζευγάρια που δεν μπορούν ν' αποκτήσουν παιδί, να υπερβούν το όποιο εμπόδιο; Η είδηση, πάντως, που δημοσιεύτηκε στη New York Post, αν είναι ακριβώς έτσι, όπως προβάλλεται από την εφημερίδα,  έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ο βρετανικής καταγωγής Μαρκ Χάρπερ αντιμετώπισε κατά το παρελθόν μια σοβαρή περίπτωση καρκίνου στους όρχεις, με συνέπεια να μην μπορεί να τεκνοποιήσει. Καθώς όμως τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του Σούζαν ήθελαν πολύ ν' αποκτήσουν παιδιά, δοκίμασαν τα πάντα και ούτε λίγο ούτε πολύ ξόδεψαν περισσότερα από 50.000 δολάρια στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς.
Όλες οι προσπάθειές τους, όμως, απέτυχαν οικτρά, μεγαλώνοντας το άγχος και την απαισιοδοξία στον Μαρκ και τη Σούζαν ότι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Ύστερα από σειρά αποτυχημένων εξωσωματικών, η Σούζαν ανακάλυψε ότι το ανοσοποιητικό της σύστημα παρήγαγε κύτταρα-δολοφόνους, που εξαπέλυαν επίθεση στο έμβρυο, με αποτέλεσμα ν' αποβάλλει συνέχεια. 
Τότε, το ιατρικό κέντρο γονιμότητας, στο οποίο απευθύνθηκε το ζευγάρι, πρότεινε στη γυναίκα μια ειδική θεραπεία με intralipid, που δεν είναι άλλο από ένα μείγμα κρόκου από αυγό κότας με λάδι σόγιας. Το σκεπτικό ήταν ότι τα λιπαρά οξέα αυτού του μίγματος θα εμπόδιζαν τη δράση των κυττάρων-δολοφόνων  επιτρέποντα την ανάπτυξη του εμβρύου. Έτσι κι έγινε, μιας και η Σούζαν έμεινε τελικά έγκυος, ενώ το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά: το πρώτο γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 2009 και το δεύτερο το Δεκέμβριο του 2013. 
Πρόκειται για έμμεση διαφήμιση της εφημερίδας στο κέντρο γονιμότητας ή στο προϊόν intralipid; Δεν γνωρίζω. Σίγουρα, η περίπτωση του ζεύγους Χάρπερ έχει ενδιαφέρον και ίσως να δώσει πραγματικά λύση σε πολλά ζευγάρια, που επιθυμούν διακαώς να γίνουν γονείς, αλλά υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, που δεν τους το επιτρέπει.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου