3 Ιανουαρίου 2014

Γυναικεία εσώρουχα.. για άνδρες (πού αλλού; στην Ιαπωνία)

Στην Ιαπωνία η έννοια της ισότητας των δύο φύλων έχει αποκτήσει μια ολότελα καινούργια διάσταση, υπό την έννοια ότι οι διαφορές έχουν εξαλειφτεί (ή τείνουν να εξαλειφτούν) σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο τα ανδρικά "κάστρα" που έχουν "κατακτηθεί" από τις γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες μιμούνται πολλές γυναικείες συνήθειες στην καθημερινότητά τους, κάτι που μοιάζει σχεδόν φυσιολογικό ή είναι έστω απόλυτα αποδεκτό στη σύγχρονη Ιαπωνία. Ένα παράδειγμα είναι τα γυναικεία εσώρουχα. 

Μπορεί οι άνδρες - ειδικά οι Ιάπωνες που είναι και αδύνατοι - να μην έχουν ιδιαίτερα καμπυλωτό στήθος, ώστε να χρειάζεται έξτρα στήριξη, όμως πολλοί έλκονται αισθητικά από την ιδέα ενός ανδρικού σουτιέν, το οποίο φυσικά συνδυάζεται με το αντίστοιχο στρινγκάκι από κάτω. Δεν λείπουν και τα ανδρικά μπέιμπι-ντολ, για όσους γουστάρουν κάτι πιο κίνκι. Πού υπάρχουν όλα αυτά; Σε ιαπωνικά on-line μαγαζιά, όπως το Rakuten, με σλόγκαν "Θέλω να δοκιμάσω τι κάνουν οι γυναίκες"!




Δεν είναι ν' απορεί κανείς που η Ιαπωνία κινδυνεύει με πληθυσμιακή εξαφάνιση λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης των κατοίκων της για σεξ (βλ περισσότερα εδώ). Η ασεξουαλικότητα χτυπάει κόκκινο στη χώρα του κόκκινου (ανατέλλοντος) ήλιου - εκτός κι αν οι Γιαπωνέζες βρίσκουν σέξι τη θέα ενός άνδρα με λουλουδωτό στηθόδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου