27 Ιανουαρίου 2014

Θυμάστε τους Just A Man;


Κάθε χρόνο, ανάμεσα στις ξένες ραδιοφωνικές επιτυχίες υπάρχουν και κάποια τραγούδια που ακούγονται πάρα πολύ, σχεδόν χαρακτηρίζουν μουσικά τη χρονιά, για ορισμένους ανθρώπους αποτελούν ένα "κουτί αναμνήσεων", οι οποίες ξυπνούν στο άκουσμά τους, όμως.... κανείς ή ελάχιστοι γνωρίζουν το όνομα του τραγουδιστή ή ακόμη και τον τίτλο ενός τέτοιου τραγουδιού. Κλασική περίπτωση αποτελούν οι Just a Man, οι οποίοι είχαν ακουστεί αρκετά πριν μια δεκαετία (2002-2004) με δύο τραγούδια, έχουν σημαδέψει ορισμένους (όπως εγώ για παράδειγμα, που ανατριχιάζω κάθε φορά που τα ξανακούω, ενώ έχουν μόνιμη θέση στο mp3 μου), αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια καριέρα. Μάλιστα, πολύ δύσκολα θα βρείτε κάποιο από τα κομμάτια τους στο ίντερνετ.
Κανονικά, το όνομα του συγκροτήματος θα έπρεπε να είναι "Just two men", αφού σ' αυτό το αποτελούσαν δύο αδέρφια, οι Ερβέ και Νικολά Σουμπρεσικότ - Γάλλοι, όπως καταλάβατε. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο Νικολά έγραψε τα τραγούδια, που στη συνέχεια ερμήνευε ο Ερβέ, ενώ και οι δύο είχαν την παραγωγή. Το στυλ τους συνδύαζε ποπ, τρανς και χάουζ στοιχεία με αγγλόφωνο στίχο, αν κι εδώ που τα λέμε δεν πρόλαβαν ν' αποκτήσουν κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα, αφού ούτε σημαντική επιτυχία γνώρισαν ούτε και επέμειναν στη δισκογραφία.
Το πιο γνωστό τραγούδι τους, εκείνο που ίσως να θυμηθείτε ευκολότερα, είναι το "I'm Sorry", παραγωγής 2002, που στο ελληνικό τσαρτ έφτασε μέχρι τη δωδέκατη θέση τον Ιανουάριο του 2003, επίδοση ελαφρά καλύτερη από του γαλλικού, όπου είχε φτάσει μέχρι το νούμερο 14  εφτά μήνες νωρίτερα. 


Ένα χρόνο μετά, οι Just a Man επανήλθαν με το "Save Me", ένα τραγούδι που επίσης παίχτηκε αρκετά στα ελληνικά ραδιόφωνα - έφτασε μέχρι τη δέκατη τέταρτη θέση του ελληνικού τσαρτ τον Ιανουάριο του 2004, σύμφωνα με την ιστοσελίδα top40-charts.com, όχι όμως και στα γαλλικά. Κι όμως, ήταν ένα τραγούδι ισάξιο του πρώτου - κατά την προσωπική μου γνώμη, τουλάχιστον. Θυμηθείτε το πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο (είναι τόσο απαράδεκτα λίγα τα views, που δεν μπορώ να το ανεβάσω στο μπλογκ): ▶ just a man - save me - YouTube






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου