1 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ιανουάριος του 2014 από το Α ως το Ω


Ο πρώτος μήνας του 2014 έφυγε. Στο καλό και να μη μας γράφει. Δεν ήταν ένας βαρετός μήνας. Μάλλον ίσχυσε το ακριβώς αντίθετο. Χρησιμοποιώντας τα γράμματα της αλφαβήτου επιχειρώ ένα roundup των 31 ημερών, που μπορεί να μην συγκλόνισαν τον κόσμο, αλλά θ' αφήσουν σημαντικό αποτύπωμα στον απολογισμό της χρονιάς - μετά από 11 μήνες δηλαδή.

Αντισυνταγματικότητα: 
Εκεί που όλοι πιστεύαμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας το είχε πάρει σαν τυφλοσούρτη να κρίνει ως συνταγματικό κάθε νομοσχέδιο στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας τα τελευταία χρόνια με το ασαφές επιχείρημα της "προστασίας του δημοσίου συμφέροντος", ήρθε η ανατροπή. Τι συνέβη; Οι στρατιωτικοί αποτελούν το στενό πυρήνα του κράτους, κρίνει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας σύμφωνα με τις διαρροές (μιας και τυπικά η απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη), κι επομένως οι μισθοί τους δεν πρέπει να υποστούν μεγάλες μειώσεις. Με άλλα λόγια, η ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους είναι στην ουσία ισότητα δύο ταχυτήτων. Λεπτομέρεια: το ΣτΕ έχει επιχείρημα να δικαιολογήσει τυχόν απόφασή του περί της αντισυνταγματικότητας των περικοπών που υπέστησαν οι απολαβές των δικαστικών. Τώρα, σ' εμένα γιατί μου έρχεται στο μυαλό η παροιμία "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει";

Βασιλόπιτες: 
Ο Γενάρης είναι ο μήνας κατά τον οποίο όλοι κόβουν τις βασιλόπιτες με το κιλό. Την πρώτη μέρα του χρόνου στο σπίτι οικογενειακά και στη συνέχεια, καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, με αφορμή την εκδήλωση κάποιου σωματείου, ενός συλλόγου, με τους συναδέλφους στη δουλειά κλπ. Κάπως έτσι, έκοψε τη βασιλόπιτα της και η προεδρία της Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο κ. Παπούλια να κάνει ένα χωρατό, που ερμηνεύθηκε ως "προάγγελος πιθανής παραίτησης". Υπήρχε περίπτωση ποτέ ένας πρόεδρος Δημοκρατίας να προανήγγειλε την παραίτησή του στα καλά καθούμενα, χωρίς και να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, σε εύθετο χρόνο κάπου μέσα στη χρονιά; Προφανώς όχι, αλλά στην Ελλάδα η παραπολιτική και η ατέρμονη εκλογολογία ποτέ δεν πεθαίνουν.

Γιακουμάτος: 
Ο παλιός βουλευτής της ΝΔ, που κινείται στα βήματα του Άδωνη Γεωργιάδη ως προς τον αριθμό τηλεοπτικών εμφανίσεων, αλλά και τις συνεχείς διακοπές που κάνει στους άλλους καλεσμένους των τηλεοπτικών πάνελ, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή την κατηγορία κατά συγγενικών του προσώπων για φορολογική παράβαση και ξεκίνησε τα γνωστά και τελείως προβλέψιμα: Βγαίνει σ' όλα τα κανάλια, καταγγέλλει όσους έβαλαν στόχο τον ίδιο, διακηρύσσει πόσο άδικο είναι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που ο ίδιος ψήφισε κλπ. Με άλλα λόγια, μια ακόμη γραφική περίπτωση Έλληνα βουλευτή, που τη μια δηλώνει ότι σε μια νύχτα είδε το φως το αληθινό και έγινε Ευρωπαίος, όταν τον ρωτάνε για τα δράματα απλών ανθρώπων λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ από την άλλη το παίζει θύμα του άδικου κράτους σαν Βασιλάκης Καΐλας. .

Δελτία ειδήσεων: 
Τα πρώτα δείγματα υπήρχαν το καλοκαίρι. Τι κι αν μέσα σε μία νύχτα έπεσε μαύρο σε τρία κανάλια των τηλεοπτικών μας δεκτών, οι τηλεθεάσεις των δελτίων ειδήσεων δεν ανέβηκαν ούτε στοιχειωδώς. Το Σεπτέμβρη, η τάση αυτή ενισχύθηκε, κυρίως με τη μεγάλη πτώση στην τηλεθέαση του δελτίου ειδήσεων του MEGA. Το Δεκέμβρη, οπότε πέρασε στην πρώτη θέση το δελτίο του ΑΝΤ1 και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, άρχισαν οι ψίθυροι: "Βρε, μας και φταίει το λιντ-ιν"; Τον Ιανουάριο μπορεί το λιντ-ιν να άλλαξε, αλλά δεν βελτιώθηκε σημαντικά, δεν άλλαξε όμως η τηλεθέαση του δελτίου. Ύστερα από μια μικρή τάση ανόδου, μόνο κατά την εβδομάδα που - σύμπτωση; - έλειπε με άδεια η Όλγα Τρέμη, η διαφορά κυμάνθηκε και πάλι στις 4 περίπου μονάδες, ενώ τα νούμερα και των δύο δελτίων είναι εξαιρετικά χαμηλά - κάτω από το 20%. Μήπως ήρθε, επιτέλους, το τέλος της ελληνικής πατέντας των δελτίων "καφενείων";

Έγκλημα: 
Αλήθεια, πόσοι έχουν πάρει είδηση τι συνέβη στο Φαρμακονήσι; Δώδεκα άνθρωποι - δεν έχει σημασία αν ήταν μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα ή όχι, αφού είναι κι αυτοί άνθρωποι - πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες, δηλαδή μετανάστες που διασώθηκαν, ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, αλλά για σκοπούμενη ενέργεια από τη μεριά του Λιμενικού. Δεν είμαι δικαστής και δεν θα βγάλω πόρισμα. Η απορία μου είναι άλλη: Η είδηση για τον πνιγμό δώδεκα ανθρώπων πέρασε στα ψιλά, σαν να ήταν κάτι ασήμαντο, αδιάφορο. Στα δελτία ειδήσεων προβλήθηκε προς το τέλος και με μικρά ρεπορτάζ, ενώ πολλές εφημερίδες, ακόμη κι εκείνες που περηφανεύονται ότι έχουν δώσει αγώνες για την δημοκρατική παράταξη, ασχολήθηκαν ελάχιστα με το σοβαρό αυτό θέμα. Δηλαδή είναι τόσο ασήμαντη η είδηση ότι 12 άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα; Με ποιο κριτήριο; Απλά και μόνο επειδή ήταν λαθρομετανάστες (όπως έχει επικρατήσει ν' αποκαλούμε όσους έρχονται στη χώρα χωρίς νόμιμα έγγραφα); Και μετά απορούν ορισμένοι γιατί έχει τόσο μεγάλο ακροατήριο η Χρυσή Αυγή, τη στιγμή που δικαιολογούν την πολιτική της ατζέντα.

Ζυμώσεις: 
Άλλοι έκαναν κόμμα, άλλοι συζητούσαν αν θα κάνουν κόμμα, χωρίς να ξέρουν ποιον θα έχουν αρχηγό, άλλοι αν θα διαλύσουν το δικό τους, ενώ οι περισσότεροι δήλωναν έτοιμοι να φυτέψουν κεντροαριστερές και κεντροδεξιές ελιές. Και μάλλον δεν έχουμε δει ακόμη τίποτε.

Ημερομηνίες: 
Άργησες μια μέρα να πληρώσεις το ΦΠΑ ή δεν είχες χρήματα για να τον πληρώσεις έγκαιρα; Δεν έχει σημασία. Αποτελεί έγκλημα τεραστίου μεγέθους για το υπουργείο Οικονομικών, που προσδιόρισε υπέρογκα πρόστιμα - ακόμη και στο μισό να μειωθούν, όπως φημολογείται, εξακολουθούν να είναι υπερβολικά μεγάλα. Έτσι, όλοι μπήκαν στο Taxis και κράτησαν σημειώσεις στην ατζέντα τους, πότε λήγει η κάθε φορολογική υποχρέωση προς το κράτος. Βέβαια, συνήθως δίνονται παρατάσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Τώρα, δεν ξέρω πόσο πρόστιμο θα έπρεπε να καταβάλλει και το δημόσιο, όταν δεν εκπληρώνει τις δικές του οικονομικές υποχρεώσεις στους πολίτες, αλλά καλύτερα να μην επεκταθώ ως προς αυτό, καθώς κινδυνεύω να κατηγορηθώ για λαϊκισμό - όπως κατηγορείται οποιοσδήποτε θεωρεί ότι δεν έχουν μόνο οι πολίτες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, αλλά ισχύει και το αντίστροφο.

Θρίλερ: 
Τρόικα περιμέναμε και τρόικα δεν βλέπαμε τον Ιανουάριο που μόλις πέρασε. Οι ημερομηνίες άφιξης των εκπροσώπων των τριών δανειστών άλλαζαν συνεχώς προς το αργότερο, μέχρι που τελικά πέρασε ο Ιανουάριος και το μόνο που γνωρίζουμε ότι θα έρθουν κάποια στιγμή μέσα στο Φλεβάρη. Τελικά, είχε δίκαιο εκείνος ο ξένος αξιωματούχος που, πριν τα Χριστούγεννα, δήλωνε ότι πρώτα θα πήγαινε διακοπές για σκι και μετά θα ξαναερχόταν στη χώρα μας. Το θέμα είναι τι απέγιναν εκείνοι - κυρίως φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ - που τότε τον λοιδορούσαν ότι ήταν "προκλητικός" και "αγενής", ενώ τώρα σφυρίζουν αδιάφορα: "έλα, μωρέ... εμείς δεν τους θέλουμε να έρθουν, γιατί είμαστε στα καλύτερα μας... success story κι έτσι"...

Ινδιάνος: 
Υπάρχουν αυτόχθονες Ινδιάνοι στην Κρήτη; Όχι, αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα. Τα ΜΜΕ ανακάλυψαν τον πρώτο Έλληνα "Ινδιάνο" στο πρόσωπο ενός πλανόδιου πωλητή στην Κρήτη, ο οποίος είχε την "ατυχία" να συγγενέψει κατά κάποιον τρόπο με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή των αρραβώνα των παιδιών τους. Ok, ήταν ένα πιασάρικο παρατσούκλι, το οποίο ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ακούσει πολλές φορές στην ζωή του. Τι γίνεται όμως με τη βουλιμία των ΜΜΕ, που, θέλοντας να στοχοποιήσουν τον πρώην πρωθυπουργό, άρχισαν να χλευάζουν τον Κρητικό "Ινδιάνο" με γελάκια και ανόητα σχόλια για την καταγωγή του;

Καιρός: 
Ο καλός μας ο καιρός για την ακρίβεια. Οι αλκυονίδες ημέρες κράτησαν πάρα πολύ, σε βαθμό που να πιστέψουμε ότι ήρθε κιόλας η άνοιξη, αλλά το τέλος του Γενάρη μας θύμισε σε ποια εποχή βρισκόμαστε. Όχι κι άσχημα πάντως, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε διανύσει ήδη τα δυο τρίτα του φετινού χειμώνα (από ημερολογιακή άποψη).

Λαϊκισμοί:
Στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο λαϊκισμός είναι τόσο θεμελιώδες συστατικό, όσο το αλάτι για το φαγητό. Η διαφορά είναι ότι το αλάτι βλάπτει μόνο όταν μπαίνει σε μεγάλες δόσεις, ενώ ο λαϊκισμός κάθεται βαρύς στο στομάχι, ακόμη κι όταν προσφέρεται σε μικρές ποσότητες. Από τη μια η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να μας πείσει ότι έχει ρεύμα αυτοδυναμίας και ζητάει εκλογές, αντί να δημοσιοποιεί στοχευμένες προτάσεις. Από την άλλη η κυβέρνηση, που βαυκαλίζεται ότι έχει ένα "σύγχρονο" και "ευρωπαϊκό" αέρα, τη μια θέλει να μάθει τα θρησκευτικά φρονήματα του Τσίπρα και την άλλη βγάζει αφίσες πανηγυρίζοντας ότι "με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά", αξιοποιούνται τα "κλεμμένα" που επέστρεψαν οι κατηγορούμενοι για μίζες. Ευτυχώς, ο παραλογισμός δεν έφτασε μέχρι το σημείο να υποστηρίξουν ότι οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές εκτελούν τα καθήκοντά τους επίσης με εντολή πρωθυπουργού ή ότι ο Σαμαράς είχε τηλεφωνήσει προσωπικά στους κατηγορούμενους για μίζες και τους πρότεινε να "δώσουν πίσω τα κλεμμένα". Ίσως το ακούσουμε κι αυτό το Φεβρουάριο. Στην Ελλάδα, ποτέ δεν ξέρεις.

Μήτρογλου.
Ο γκολτζής του Ολυμπιακού έφυγε στην Αγγλία, αλλά η ομάδα του Πειραιά δεν ανησυχεί για το φετινό πρωτάθλημα, αφού μέχρι στιγμής έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Του χρόνου; Θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση, ο Μήτρογλου συνέβαλε όσο κανείς στην εκπληκτική, φετινή πορεία του Ολυμπιακού και η μεταγγραφή στη Φούλαμ όχι απλά του άξιζε, αλλά ίσως και να ήταν κατώτερη της αξίας του.

Νοσοκομείο.
Να νοσηλευτεί κανείς ή να μη νοσηλευτεί; Ιδού η απορία. Αυτό σκέφτονταν πολλοί στις αρχές του χρόνου, όταν άρχισε να τίθεται σε ισχύ το μέτρο για την καταβολή των 25 ευρώ ως εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Βέβαια, το μέτρο στη συνέχεια πάρθηκε πίσω και αντικαστάθηκε με αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, αλλά ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος αν θα επανέλθει κάποια στιγμή από την πίσω πόρτα ως "απαίτηση των δανειστών". Ό,τι και να γίνει... τουλάχιστον την υγειά μας να 'χουμε.

Ξηρός:
Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε και ξαφνικά γυρίσαμε πίσω στο καλοκαίρι του 2003. Ο παπά-Τριαντάφυλλος, όλη η πολυμελής οικογένεια και φυσικά η Αλίσια Ρομέρο Κορτές, εμφανώς γερασμένη, έκαναν την επανεμφάνισή τους στις τηλεοράσεις, έστω και για μικρό διάστημα. Εν τω μεταξύ, ο Χριστόδουλος Ξηρός μπορεί να μην έχει πείσει και πολλούς για

Ουκρανία: 
Τι ακριβώς γίνεται στην Ουκρανία; Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη απ' ό,τι φαινόταν αρχικά. Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας διαδηλώσεων και συγκρούσεων στους δρόμους, με νεκρούς, αλλά και ανθρώπους που υπέστησαν βάρβαρα βασανιστήρια από τις αστυνομικές αρχές που τους συνέλαβαν. Την ίδια στιγμή, τα μετριοπαθή κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και υπέρμαχα των κινητοποιήσεων όσων διεκδικούν ένα περισσότερο ευρωπαϊκό προσανατολισμό για τη χώρα, που μέχρι στιγμής φέρεται σαν μαριονέτα του Πούτιν, μάλλον έχουν επισκιαστεί από ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες μόνο ευρωπαϊκό προσανατολισμό δεν έχουν. Τα διακυβεύματα είναι τόσο σημαντικά, αλλά και η αξία της Ουκρανίας - λόγω γεωγραφικής θέσης - τόσο μεγάλη, ώστε οι εξελίξεις στη χώρα τους προσεχείς μήνες να θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές συνολικά για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πενήντα οκτώ:
Ήταν το αγαπημένο νούμερο πολλών εφημερίδων και ενημερωτικών εκπομπών. Οι "58" έκαναν αυτό, οι "58" είπαν το άλλο κ.ο.κ. Ποιοί είναι αυτοί οι 58, δεν έχει σημασία, εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να θυμούνται όλες τις υπογραφές που μπήκαν κάτω από ένα κείμενο προ μηνών ζητώντας να δημιουργηθεί ένας κεντρώος πόλος εξουσίας. Άλλωστε, οι 58 δεν εκπροσωπούνται από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε έχουν μετεξελιχθεί σε κόμμα με συγκεκριμένο όνομα, γραφεία κλπ., επομένως εκτιμάται ότι χρησιμοποιώντας την παντελώς απρόσωπη αυτή έκφραση - οι 58 - προσδίδεται κάποιο... κύρος στο όλο εγχείρημα. Κάτι τέτοια νομίζουν ορισμένοι και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η κοινωνία στην οποία ζουν δεν συμφωνεί μαζί τους. Και ενώ μέσα στον Ιανουάριο ιδρύθηκαν κάπου 5 κομματικοί σχηματισμοί, εμείς εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με το... μελλοντικό κόμμα, που σκέπτονται να ιδρύσουν οι 58, αν βρουν τον ηγέτη, λύσουν τα διαδικαστικά θέματα, βρουν κι ένα όνομα που να έχει απήχηση στην κοινωνία κι ένα σωρό ακόμη μικρολεπτομέρειες.

Ροζ σκάνδαλο.
Η κλειδαρότρυπα πάντα εξιτάρει τους ανθρώπους, που θέλουν να μάθουν τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των ισχυρών. Όταν υπάρχουν υποψίες για την ύπαρξη ερωτικού τριγώνου, εξώγαμα παιδιά ή εγκυμοσύνες, πικάντικο παρελθόν κλπ., το αδηφάγο ενδιαφέρον απογειώνεται, αγνοώντας το δικαίωμα ακόμη και ενός προέδρου μιας μεγάλης χώρας, όπως η Γαλλία, να έχει την ιδιωτική του ζωή. Και ενώ ο Ολάντ έγινε περίγελως σ' όλην την Ευρώπη, ακόμη και με δημοσιεύματα που απορούσαν για την επιτυχία ενός τόσο φλώρου και μέτριας ομορφιάς άνδρα στις γυναίκες, στη χώρα του απλά επιβεβαίωσε το προφίλ του ως ο "κύριος νορμάλ".

Σεισμός: 
Οι σεισμοί μπορεί να είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κεφαλλονιά, όμως κάθε χτύπημα του Εγκέλαδου συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία. Στην περίπτωση της Κεφαλλονιάς ο σεισμός ήταν μεγάλος, αλλά ευτυχώς οι ζημιές σχετικά μικρές. Εντυπωσιακές οι εικόνες από τα γεωλογικά αποτυπώματα που άφησε πίσω του ο σεισμός, μόνο δέος προκαλούν στον άνθρωπο, που αισθάνεται αδύναμος απέναντι στη φύση.

Τατσόπουλος:  
Ίσως ήταν το πρόσωπο του μήνα, ένα δείγμα του πόσο ρευστό είναι το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Ποιο είναι το αξιοπερίεργο με αφορμή την περίπτωση Τατσόπουλου; Κάθε φορά που ένας κυβερνητικός βουλευτής - ή κι ένας κυβερνητικός εταίρος όπως η ΔΗΜΑΡ - απέσυρε την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, αμέσως γινόταν στόχος χλευασμού από τα περισσότερα ΜΜΕ. Όταν ένας βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεξαρτητοποιήθηκε, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Μέχρι και δική του εκπομπή ανέλαβε.

Υπολογισμοί: 
Την τελευταία εβδομάδα του μήνα, οι περισσότεροι ήταν μ' ένα κομπιουτεράκι στο χέρι και υπολόγιζαν, αν μπορούσαν ν' ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, που έληγαν την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου. Δείτε το κι απ' τη θετική του πλευρά: είναι μια ευκαιρία να φρεσκάρει κανείς τις μαθηματικές του γνώσεις.

Φωνή. 
Το τηλεοπτικό γεγονός του μήνα ήταν η πρεμιέρα του μουσικού τάλεντ σόου "The Voice". Διαφορετικό απ' ό,τι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, αλλά και το πρώτο σόου μετά από πολλά χρόνια, όπου δεν διαγωνίζονται διάσημοι, αλλά καθημερινοί άνθρωποι, που φιλοδοξούν να γίνουν γνωστοί στο τραγούδι, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, κάτι που αποτυπώθηκε και στους πίνακες τηλεθέασης. Είναι ό,τι πιο φρέσκο βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην κατά τ' άλλα γερασμένη ελληνική τηλεόραση.

Χορός. 
Ο Ιανουάριος χάραξε στις μνήμες των - ανδρών κυρίως - τηλεθεατών το πιο σέξι ίσως χορευτικό, που έχουμε δεν στην ελληνική τηλεόραση.Μπορεί η τέταρτη σαιζόν του Dancing With The Stars να είχε - αναμενόμενα - μικρότερη τηλεθέαση από τις προηγούμενες τρεις, όμως δύσκολα θα σβήσει από τις μνήμες μας η εκρηκτική σάμπα της Κατερίνας Στικούδη με την Ευαγγελία Αραβανή, που επισκίασε οποιοδήποτε άλλο χορευτικό έχουμε δει τα τέσσερα αυτά χρόνια και ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής του σόου.

Ψάξιμο:
Όλο και κάτι ψάχναμε τον Ιανουάριο: τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη, όσους εμπλέκονται στο σχετικό σκάνδαλο και βρίσκονται στο εξωτερικό, τι απέγιναν οι μίζες από το σκάνδαλο των εξοπλισμών, πού χάθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, ποιος θα είναι ο επικεφαλής της κίνησης των 58, ποιοι θα κατέβουν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου κλπ. Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα στον Ιανουάριο απάντησε δεν δόθηκε στις περισσότερες από αυτές τις αναζητήσεις, οπότε υπάρχει η ελπίδα ότι ο Φλεβάρης θα είναι πιο βοηθητικός.

Ωραία ατμόσφαιρα:
Από μετεωρολογικής άποψης, η ατμόσφαιρα ήταν ωραία στην κυριολεξία. Ο ζεστός Γενάρης είχε ως επακόλουθο λιγότερους ρύπους από τζάκια. Γενικότερα, από κοινωνικοπολιτικής άποψης, μάλλον παραπέμπει στην ειρωνεία της κλασικής ατάκας του Ντίνου Ηλιόπουλου από μια παλιά ελληνική ταινία. Γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί κάποιος να πλήξει και ο Ιανουάριος του 2014 δεν αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου