17 Φεβρουαρίου 2014

Όλη η ταινία "Η Λίζα και η άλλη" σε 7 φωτογραφίες - Μικρά περιστατικά από τα γυρίσματα


Μια από τις αγαπημένες σε όλους ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που βλέπουμε ξανά και ξανά στην τηλεόραση, είναι η "Λίζα και η άλλη", όπου η ηθοποιός υποδυόταν δύο χαρακτήρες: την πλούσια, κακομαθημένη Μίτση και τη φτωχή Λίζα, που είναι η σωσίας της πρώτης. Τα γυρίσματα της ταινίας, ο αρχικός τίτλος της οποίας ήταν "Ο μπαμπάς μου, η κόρη του κι εγώ", πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1961. Ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου, αφού προηγουμένως η παραγωγός εταιρία (Φίνος Φιλμ) έκανε.. κάστινγκ για να βρεθεί μία σωσίας της Αλίκης, που να την ντουμπλάρει σε ορισμένες σκηνές. Η ολοκλήρωση των γυρισμάτων έγινε στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο στις 22 Ιουλίου η εφημερίδα "Εμπρός" είχε ήδη δώσει στους αναγνώστες της μια πολύ καλή γεύση για την υπόθεση της ταινίας δημοσιεύοντας αποκλειστικά 7 φωτογραφίες και εξιστορώντας μέσω αυτών όλη την εξέλιξη της ιστορίας. 









Πέρα από τη φωτογραφική περίληψη της ταινίας, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, που έφερε την υπογραφή του δημοσιογράφου Σταμάτη Φιλιππούλη, εξιστορούσε και κάποια παραλειπόμενα από τα γυρίσματα και ειδικότερα, αναφορικά με τη φιλική σχέση που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα 15 παιδιά κομπάρσους, που υποδύονταν τους φίλους της φτωχής Λίζας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα παιδιά εκείνα είχαν επιλεγεί ανάμεσα στους μικρούς πλανόδιους πωλητές της πρωτεύουσας, ενώ η Αλίκη "τα είχε πολλές μέρες αποκλειστικά συντροφιά της", ώστε να γνωριστεί καλύτερα μαζί τους και ν' αναπτυχθεί μια οικειότητα μεταξύ τους, όπως κι έγινε. 
Τη μέρα των γυρισμάτων, ένα από τα παιδιά μοίραζε τσίχλες στο Λάμπρο Κωνσταντάρα, που υποδυόταν τον μπαμπά της πλούσιας Μίτσης, αλλά και στην Αλίκη, στην οποία μάλιστα έδωσε ένα πακέτο. Ένας άλλος πιτσιρικάς ήθελε να... μακιγιαριστεί, ώστε να μοιάζει στην αγαπημένη του ηθοποιό, ενώ ένας τρίτος είχε ζητήσει και πήρε από την Αλίκη - ούτε λίγο ούτε πολύ - 28 αυτόγραφα! Όταν δε ο Φιλοποίμην Φίνος τον ρώτησε τι σκόπευε να τα κάνει τόσα πολλά, εκείνος φέρεται να του απάντησε: "Με εικοσιοκτώ αυτόγραφα της Βουγιουκλάκη, οι άλλοι θα με υπολογίζουν περισσότερο".
Επίσης, αναφέρεται ένα περιστατικό από τα γυρίσματα στη Λαχαναγορά, το απόγευμα μιας Τετάρτης, όταν τα μανάβικα ήταν κλειστά, όταν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μανάβηδων χάρισε γλαδιόλες στην Αλίκη αποκαλώντας την φιλικά "συναδελφάκι". Μάλιστα, πολλοί μανάβηδες ζήτησαν αυτόγραφα από την ηθοποιό, η οποία πρωτοτύπησε και χάραξε τ΄ όνομά της πάνω σε πολλά καρπούζια χρησιμοποιώντας το νύχι της! (Μα πόσο μεγάλο νύχι ήταν αυτό;)

Ξέρατε ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πιο πάνω ταινίας; Διαβάστε περισσότερα εδώ: Τα ατυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη και το επεισοδιακό καλοκαίρι του 1961, όταν κινδύνεψε να χάσει την ζωή της από ασφυξία


Διαβάστε επίσης, παρασκήνια από άλλες ταινίες της Αλίκης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου