25 Φεβρουαρίου 2014

Αρχηγός κόμματος πιάστηκε στα πράσα να βλέπει γυμνές φωτογραφίες την ώρα που συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο (εικόνα)

Πολλές φορές η τηλεοπτική κάμερα ή ο φωτογραφικός φακός έπιασε στα πράσα βουλευτές που κοιμούνται ή παίζουν παιχνίδια με το κινητό τους τηλέφωνο την ώρα που η Βουλή συνεδριάζει. Στην Ισπανία πάλι, ο αρχηγός ενός κόμματος στην αυτόνομη περιοχή της Καντάμπρια βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία που έδειχνε τον ίδιο να κοιτάζει γυμνές φωτογραφίες σ' ένα περιοδικό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του τοπικού κοινοβουλίου.

Πρόκειται για τον Μιγκέλ Άνχελ  Ρεβίγια, επικεφαλής του Περιφερειακού Κόμματος της Καντάμπρια (PRC) και πρώην πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής - μία από τις 17 στις οποίες είναι χωρισμένη η Ισπανία. Ο φωτογραφικός φακός τον αποθανάτισε να είναι προσηλωμένος στα κάλλη μιας Βραζιλιάνας τρανσέξουαλ, που πόζαρε για το περιοδικό Interviu, γνωστό περισσότερο για τις φωτογραφήσεις γυμνών γυναικών, που φιλοξενεί σε κάθε τεύχος του. 


Γρήγορα η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο και έκανε τον γύρο των ισπανικών σόσιαλ μίντια, ενώ συνοδευόταν από διόλου κολακευτικά σχόλια αγανακτισμένων ψηφοφόρων. Αρχικά, η αντίδραση του Ρεβίγια ήταν αρκετά χαλαρή και σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνική εκπομπή υποστήριξε ότι είχε αγοράσει το περιοδικό για τελείως άσχετο λόγο, επειδή ήθελε να διαβάσει ένα άρθρο για τον πρώην πρόεδρο μιας ισπανικής τράπεζας, ενώ κατά τύχη πιάστηκε να κοιτάζει τις γυμνές φωτογραφίες, την ώρα που ξεφύλλιζε το περιοδικό. Μάλιστα, ανέβασε και κάποια ειρωνικά σχόλια στο τουίτερ.
Αργότερα, όταν το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, ο Ρεβίγια επανήλθε μέσω facebook, εξαπολύοντας επίθεση κατά των πολιτικών του αντιπάλων, τους οποίους χαρακτήρισε "υποκριτές", που θέλουν να πλήξουν την πολιτική του πορεία. "Ποτέ δε χειρίστηκα ένα εργασιακό συμβόλαιο με κρυμμένα συμφέροντα κατά τα 16 χρόνια που ήμουν κυβέρνηση", υπερασπίστηκε τον εαυτό του, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να του κλείσει κανείς το στόμα. 
Ούτε Ισπανοί είμαστε, ούτε πολύ περισσότερο κάτοικοι της Καντάμπρια για να πάρουμε θέση στο αν ο Ρεβίγια έχει δίκαιο ή άδικο. Η επίμαχη φωτογραφία πάντως είναι εξαιρετικά πετυχημένη ως εικόνα που αποτυπώνει μια στιγμή, ακόμη κι αν τραβήχτηκε από καθαρή σύμπτωση, υπενθυμίζοντας ότι "η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται". Και στην πολιτική πολλές φορές το "φαίνεσθαι" είναι πολύ πιο σημαντικό - ή έστω καθοριστικό - σε σχέση με το "είναι". 



Δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό Inteviu προκαλεί πολιτικό σάλο στην Ισπανία. Διαβάστε κι αυτό:  Η γυμνή φωτογράφιση της πολιτικού, που παραιτήθηκε λόγω ροζ βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου