8 Φεβρουαρίου 2014

Ποιο ελληνικό τραγούδι κατέκτησε την κορυφή του τσαρτ στο Ουζμπεκιστάν;


Ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών στα ελληνικά μουσικά πράγματα είναι το πρωτοφανές κύμα παραγωγής αγγλόφωνων dance τραγουδιών, δημιουργίες νέων παιδιών, που έχουν διαφορετικούς, πιο δυτικότροπους μουσικούς προσανατολισμούς και δεν ικανοποιούνται από το κυρίαρχο λαϊκοπόπ ρεύμα. Προφανώς, η φιλοδοξία τους είναι ν' απευθυνθούν σ' ένα διεθνές κοινό κι αυτός είναι και ο λόγος που "ντύνουν" τις μελωδίες τους με αγγλικό στίχο. Βέβαια, η διεθνής καριέρα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για έναν Έλληνα καλλιτέχνη, πολύ περισσότερο όταν η έδρα του βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς όλα εξαρτώνται από τις προσβάσεις που έχει κανείς στην αμερικανική ή τη βρετανική μουσική βιομηχανία.  Και αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα βαλκανικά κράτη, όπου όμως και πάλι είναι πιο εύκολο για έναν Έλληνα τραγουδιστή να κάνει καριέρα τραγουδώντας... στα ελληνικά, πολύ δύσκολα ένα από αυτά τα τραγούδια μπορεί ν' ακουστεί πιο έξω. Κάποιοι, όμως, τα κατάφεραν και το τραγούδι τους είναι νούμερο ένα στο iTunes τσαρτ του μακρινού Ουζμπεκιστάν. 

Ο λόγος γίνεται για τους Angel Stoxx και Drew και το τραγούδι "Let Go", που έχει αγαπηθεί και ακουστεί πολύ και στη χώρα μας και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα καταπληκτικό τραγούδι, που έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, κάτι που φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο το κατάφερε. Την εβδομάδα αυτή (αρχές Φεβρουαρίου), το "Let Go" βρέθηκε στην κορυφή του iTunes chart του Ουζμπεκιστάν, δηλαδή ήταν το δημοφιλέστερο τραγούδι στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στη συγκεκριμένη χώρα της κεντρικής Ασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα hotmusiccharts.com. 
πηγή: Hotmusiccharts

Να βοήθησε άραγε το Youtube; Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας στο Google δεν μπόρεσα να βρω περισσότερα στοιχεία για το πώς το τραγούδι έγινε γνωστό σε μια τόσο μακρινή χώρα, η οποία - για να κάνουμε και λίγα μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας - αποτελούσε σοβιετική δημοκρατία μέχρι το 1991, είναι γνωστή παγκοσμίως για τα χαλιά της πόλης Μπουχάρα, ενώ συνορεύει με άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίας της περιοχής, καθώς και με το Αφγανιστάν (νότια). Και μπορεί σαν χώρα να μην μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο είναι πραγματικός άθλος πώς ένα ελληνικό - έστω και αγγλόφωνο - τραγούδι κατάφερε ν' ακουστεί και να επιβληθεί σε μια τόσο μακρινή περιοχή, που κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε το ακροτελεύτιο σύνορο της αχανούς αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Αν πάλι δεν γνωρίζετε ποιοι είναι ο Angels Stoxx και ο Drew, πρόκειται για τον παραγωγό Βαγγέλη Κωστοξενάκη και τον τραγουδιστή Ανδρέα Κωνσταντινίδη αντίστοιχα. Ο τελευταίος μάλιστα, που γεννήθηκε κι έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία, είχε συμμετάσχει στο τάλεντ σόου Fame Story 3, απ' όπου έγινε κατ' αρχήν γνωστός, έκανε στη συνέχεια κάποιες προσπάθειες που συζητήθηκαν, όπως η συνεργασία του με την Τζούλια Αλεξανδράτου σ' ένα τραγούδι με σχετική επιτυχία, αλλά στη συνέχεια χάθηκε, για να επανακάμψει δριμύτερος ύστερα από αρκετά χρόνια, με ψευδώνυμο αυτή τη φορά (Drew) και συνεργαζόμενος με τους Phatjac, ένας από τους οποίους είναι και ο Κωστοξενάκης ή Angel Stoxx.
Αν πάλι είστε μεταξύ των ακόμη πιο λίγων που δεν έχουν ακούσει το Let Go, απλά πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, για να απολαύσετε το εξαιρετικό βίντεο κλιπ ενός πολύ δυνατού dance τραγουδιού made in Greece: ANGEL STOXX feat. DREW - Let Go - YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου