27 Μαρτίου 2014

Κορίτσι 9 ετών ξύρισε το κεφάλι της για να συμπαρασταθεί στην καρκινοπαθή φίλη της και τελικά.. αποβλήθηκε από το σχολείο της

gjsentinel.com

Η 9χρονη Κάμριν Ρένφρο από το Grand Junction του Κολοράντο έγινε το πρόσωπο της ημέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες με την απόφασή της να ξυρίσει το κεφάλι της, ως ένδειξη συμπαράστασης σε μια 12χρονη φίλη της, η οποία διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα πριν από 4 χρόνια. Και μπορεί όλοι να είχαν έναν επαινετικό λόγο να πουν για την πρωτοβουλία του 9χρονου κοριτσιού, ωστόσο ασυγκίνητα έμειναν τα μέλη του σχολικού συμβουλίου, που αποφάσισαν να... την αποβάλουν!
Η στενόμυαλη απόφαση του συμβουλίου βασίστηκε στο γράμμα του κανονισμού λειτουργίας του σχολείου και πιο συγκεκριμένα των διατάξεων σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα, που απαγορεύουν στους μαθητές να ξυρίζουν το κεφάλι τους, ώστε "να προαχθεί η ασφάλεια, η κοινή εμφάνιση κι ένα περιβάλλον που δεν θ' αποσπάται η προσοχή των μαθητών του σχολείου".  Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση κανένας δεν ασχολήθηκε με το ευγενές κίνητρο που οδήγησε το 9χρονο κορίτσι να ξυρίσει το κεφάλι του, μια αλτρουιστική ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης σε μια καλή του φίλη, αλλά στάθηκαν στον τύπο. 
Οι αντιδράσεις οδήγησαν το σχολείο σε αναδίπλωση και τελικά αποφασίστηκε η ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης. Αντιδρώντας μεγαλόψυχα η μητέρα της Κάμριν, που έζησε αυτήν την μικρή και άκρως διδακτική περιπέτεια αναφορικά με την υποκρισία της κοινωνίας, απέφυγε να κατηγορήσει το σχολικό συμβούλιο για την απόφασή του, όμως δήλωσε αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να τροποποιηθεί ο σχολικός κανονισμός. 
Η ιστορία αυτή αναδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στη στείρα εμμονή στον τύπο ενός κανόνα, στην υποκρισία ενός στείρου καθωσπρεπισμού από τη μια και στην αγνή έκφραση αγάπης και φιλίας, που δεν στέκεται στην εικόνα, αλλά στο συναίσθημα και την αλήθεια που αυτό φέρει. Από τη μια ο συμβιβασμένος κόσμος των μεγάλων που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αλτρουισμός κι από την άλλη ο αυθορμητισμός ενός παιδιού, που ενδιαφέρεται μόνο να προσφέρει αγάπη σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Εσείς ποιον κόσμο προτιμάτε;


πηγή πληροφοριών: The Daily Sentinel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου