17 Μαρτίου 2014

Ένα τρένο υπόσχεται να χαρίσει έμπνευση σε φιλόδοξους συγγραφείς


Είτε ως το "κλειδί" μιας ιστορίας είτε ως σκηνικό δράσης είτε και ως πηγή έμπνευσης, η αλήθεια είναι ότι τα τρένα ταιριάζουν στους συγγραφείς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια εταιρία προχώρησε τη σκέψη λίγο παραπέρα και ετοιμάζει ένα πρωτότυπο πρότζεκτ. Μέχρι και 24 συγγραφείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σ' ένα ρομαντικό ταξίδι με τρένο και παράλληλα να γράψουν το επόμενο βιβλίο τους.
"Παρέχουμε το όχημα για έμπνευση" ήταν τα λόγια της εκπροσώπου της εταιρίας Amrak, που ανέλαβε να διοργανώσει αυτό το ταξίδι, που θ' αργήσει αρκετά να πραγματοποιηθεί, αφού η λήξη της ημερομηνίας του προγράμματος, για όσους συγγραφείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σ' αυτό το διαφορετικό ταξίδι σε τοπία και στη χώρα της φαντασίας, έχει οριστεί για τις 31 Μαρτίου 2015. 
Ο κάθε συγγραφέας θα έχει το δικό του δωμάτιο-βαγόνι, που θα διαθέτει κρεβάτι, γραφείο και άφθονες ηλεκτρικές πρίζες, ενώ η κάθε διαδρομή θα διαρκεί από 2 έως 5 ημέρες. Στην τελική επιλογή θα βαρύνει το πάθος του κάθε υποψήφιου τόσο για τα ταξίδια όσο και για το γράψιμο, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν τόσο καταξιωμένοι όσο και φιλόδοξοι συγγραφείς. 
Δεν διευκρινίζεται αν θα γίνουν δεκτοί και συγγραφείς από άλλες χώρες, όμως χαρακτηριστικό του ζωηρού ενδιαφέροντος είναι ότι μέχρι στιγμής αίτηση έχουν υποβάλλει περίπου 10.000 άνθρωποι. Περισσότερες πληροφορίες για το ενδιαφέρον αυτό πρότζεκτ μπορείτε να διαβάσετε εδώ: #AmtrakResidency: Application Form
Κι αν είστε σκεπτικοί για την επίδραση που μπορεί να έχει το τρένο στην έμπνευση ενός συγγραφέα, μπορείτε να διαβάσετε (στα αγγλικά μόνο) το βιβλίο "Writing the Rails: Train Adventures By the World's Best-Loved Writers" του Έντουαρντ Γκούντμαν, μια ανθολογία 101 διηγημάτων που γράφτηκαν πάνω σε κάποια τρένα από συγγραφείς όπως ο Τζον Στάινμπεκ, ο Κάρλος Ντίκενες κ.ά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου