22 Μαρτίου 2014

Ο Ισπανός βουλευτής που προκάλεσε αντιδράσεις από τη συμμετοχή του σε ταινία με προκλητικές, γκέι σκηνές


Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πολιτικούς της Ισπανίας είναι ο Toni Cantó. Ηθοποιός στο επάγγελμα, το Δεκέμβριο του 2011 εκλέχτηκε βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο της Βαλένθια με το κεντρώο κόμμα Ένωση, Πρόοδος και Δημοκρατία (UPyD). Ο Cantó προκάλεσε πολλές αντιδράσεις είτε με το βίντεο που ανέβασε στο τουίτερ ένα μήνα μετά την εκλογή του και στο οποίο εμφανιζόταν ένα βλήμα να βομβαρδίζει το κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Βαλένθια είτε ισχυριζόμενος ότι τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα κι επομένως δεν πρέπει ν' απαγορευτούν οι ταυρομαχίες είτε υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας είναι αναληθείς κλπ. Τελευταίο "χτύπημα" του βουλευτή, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις (παρόλο που δεν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα, αλλά με την υποκριτική) είναι η συμμετοχή του σε μια ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, που μάλιστα περιέχει και αρκετές σκηνές σεξ. 

Η ταινία ονομάζεται "La Partida" και αφηγείται την ιστορία ενός ώριμου, γκέι άνδρα, που ταξιδεύει στην Κούβα για σεξοτουρισμό, ενώ περιέχονται και πολλές σκηνές σεξ. Τα γυρίσματα έγιναν στην Αβάνα λίγους μήνες πριν την εκλογή του Cantó ως βουλευτή, όμως μόλις τώρα η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους της Ισπανίας. 
Ο Cantó, πάντως, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι θα συμμετείχε στη συγκεκριμένη ταινία ακόμη και αν είχε ήδη εκλεγεί στο κοινοβούλιο της Βαλένθια. "Έχω ανάγκη να εκφράσω την καλλιτεχνική μου πλευρά, αλλιώς θα τρελαθώ" ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε. Αντιλαμβάνεται πάντως γιατί θεωρείται σοκαριστική η συμμετοχή του σε μια ταινία με πολλές προκλητικές σκηνές, αν και η απάντηση που δίνει είναι αρκετά καυστική: "Ζω σε μια κοινωνία, που θεωρείται περισσότερο προκλητικό για τους πολιτικούς να δείξουν τον πισινό τους παρά να κλέψουν ή να πληρωθούν κάτω από το τραπέζι". 
Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, να σημειωθεί ότι ο Cantó είναι παντρεμένος από το 2010 και μάλιστα είναι πατέρας δύο αγοριών. Πάνω απ' όλα, όμως, ο άνθρωπος είναι ηθοποιός, δεν έχει σταματήσει να ασκεί το επάγγελμά του και προφανώς οι όποιες αντιδράσεις είναι υπερβολικές. 

Πάντως γεγονός είναι ότι τους τελευταίους μήνες αρκετοί Ισπανοί πολιτικοί έχουν προκαλέσει αντιδράσεις για συμπεριφορές τους  που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σεξουαλικές προεκτάσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου