22 Μαρτίου 2014

Στην Ιταλία, πραγματικοί άγνωστοι φιλιούνται για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα (Δεν είναι διαφημιστικό κόλπο, δεν είναι παρωδία. Δείτε το βίντεο!)

πηγή: youtube
Πριν λίγες μέρες, viral έγινε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube και έδειχνε κατοίκους του Λος Άντζελες να φιλιούνται με αγνώστους για πρώτη φορά. Τότε κανείς δεν είχε υποψιαστεί ότι οι μισοί κάτοικοι του Λος Άντζελες είναι ηθοποιοί κι επομένως πιθανότατα να ήταν κάποιο όχι και τόσο ειλικρινές, αν και καλοπροαίρετο, πρότζεκτ, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αλλά αυτό τελικά έχει λίγη σημασία. Κι επειδή στον κόσμο του ίντερνετ κριτήριο της επιτυχίας δεν είναι απλά τα views ενός βίντεο, αλλά και ο αριθμός των παρωδιών που ακολουθούν, ο κανόνας ίσχυσε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, μια παρέα από το Τορίνο πήραν στα σοβαρά το μήνυμα του πρωτότυπο βίντεο-κλιπ και έφτιαξαν το δικό τους βίντεο πρώτου φιλιού στους δρόμους της ιταλικής πόλης. 


Περισσότερα για το εγχείρημα των Τορινέζων εδώ: Imperfetti Sconosciuti
Εν τω μεταξύ, η επιτυχία του συγκεκριμένου βίντεο προκάλεσε την ζήλια ορισμένων Μιλανέζων, που σκέφτονται να το μιμηθούν και ίσως να έπεται συνέχεια. Μήπως να οργανώναμε κάτι αντίστοιχο και στις ελληνικές πόλεις; Δεν είναι απλά ένα ακόμη χάπενινγκ, αλλά μια καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε απλά ξένοι που συνυπάρχουμε, αλλά έχουμε πολύ περισσότερα να μοιραστούμε, αρκεί να έρθουμε πιο κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου