6 Απριλίου 2014

Οι 4 μορφές της σεξουαλικής πράξης με τις... ευλογίες του Ινδουισμού


Τέσσερις είναι οι σκοποί της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με την ινδουιστική θρησκεία: το dharma (ηθική), το artha (πλούτος), το kama (απόλαυση) και το moksha (απελευθέρωση). Σύμφωνα με τα ινδουιστικά κείμενα, σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερις σκοπούς αντιστοιχεί και μια μορφή σεξουαλικής πράξης. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον σαν θέμα, μιας και συνήθως οι θρησκείες αντιμετωπίζουν το σεξ ως ένα θέμα ταμπού και αποφεύγουν ν' αναφερθούν σ' αυτό. Αν έχετε την περιέργεια να μάθετε - πληροφοριακά - τους τέσσερις τύπους σεξουαλικής πράξης κατά τα ινδουιστικά πρότυπα, αυτοί είναι συνοπτικά οι εξής: 

1. Dharma: Ο σκοπός της σεξουαλικής πράξης είναι απλά η αναπαραγωγή, χωρίς καμιά μορφή επιθυμίας ή αγάπης. Όταν η γυναίκα έχει ωορρηξία καλεί έναν άνδρα, που έχει επιλέξει η ίδια, να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τη, ώστε να καταστεί έγκυος. Εκείνος είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί ανεξάρτητα από το αν έχει την επιθυμία ή όχι, ως ένα είδος καθήκοντος, αλλιώς θεωρείται καταραμένος. 
2. Kama: Εδώ, ο σκοπός είναι η απόλαυση και τίποτε άλλο, δηλαδή ο οργασμός. Σ' αυτό το πλαίσιο (του κάμα σεξ) εντάσσεται και ο ομοφυλοφιλικός έρωτας, όπου δεν υπάρχει σκοπός αναπαραγωγής. Πάντως, αυτό το είδος της σεξουαλικής πράξης θεωρείται ως μια μορφή θανάσιμης δύναμης, που μπορεί ν' αποσπάσει τους φιλόδοξους ανθρώπους από τους στόχους τους. 
3. Artha: Το σεξ αποτελεί μέρος μιας δοσοληψίας με αντάλλαγμα την απόκτηση υλικών αγαθών. Αυτό εκφράζεται είτε ως πορνεία (γυναίκες ganikas) είτε στα πλαίσια μιας γενικότερης συμφωνίας (π.χ. ο πατέρας που θέλει να αποκομίσει κάποιο όφελος και προσφέρει την κόρη του σε κάποιον άνδρα)
4. Mokhsa: Η σεξουαλική πράξη δεν αποσκοπεί ούτε στην αναπαραγωγή, ούτε στην απόλαυση, ούτε στην αποκόμιση κάποιους οφέλους, αλλά στο σπάσιμο του αδιάκοπου κύκλου ζωής και θανάτου. Όπως αναφέρεται στα ταντρικά κείμενα, στόχος είναι η απόκτηση του siddhi, δηλαδή μαγικών δυνάμεων, που θα επιτρέψουν σε κάποιον να ελέγξει τη φύση: σοφία και απελευθέρωση. 

Πόσο αξιόπιστα είναι όλα τα παραπάνω; Αναφέρονται σε σχετικό αφιέρωμα της έγκυρης, αγγλόφωνης εφημερίδας Times of India. Διαβάστε περισσότερα (με παραδείγματα από τα ινδουιστικά κείμενα) εδώ: INITIMATE STORY - Part 1 of 8 | Lifestyle Article on Speakingtree.in

1 σχόλιο:

  1. Amazing!!! I like this website so much it's really awesome.I have also gone through your other posts too and they are also very much appreciate able and I'm just waiting for your next update to come as I like all your posts... well I have also made an article hope you go through it. Diwali 2017 , Dhanteras 2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή