2 Απριλίου 2014

Η γυναίκα που ξεκίνησε μποϊκοτάζ κατά... της θερινής ώρας!

Έχει καθιερωθεί, εδώ και πολλές δεκαετίες, κάθε Μάρτη να γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά και να εισερχόμαστε στη "θερινή ώρα", μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, μία Γερμανίδα αρνείται να συμβιβαστεί με την αλλαγή αυτή και ζει στην δικιά της ώρα, εξήντα λεπτά πίσω από τους συμπατριώτες της, ενώ οι γερμανικές εφημερίδες την αποκαλούν "επαναστάτρια της θερινής ώρας". 

Η 66χρονη Ρενάτε Σταχν από το Βερολίνο εξήγησε τα επιχειρήματά της μιλώντας στην ιστοσελίδα thelocal.de. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι δεν είναι μια περίεργη, ακοινώνητη τύπισσα, που αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει τους κανόνες της κοινωνίας, αλλά επικαλείται λόγους υγείας. Η ίδια πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ έχει και προβλήματα ύπνου, που επηρεάζονται με την αλλαγή της ώρας. 
Υπενθυμίζει ότι "όταν κοιμάσαι άσχημα, είσαι λιγότερο ικανός στη δουλειά", ενώ υποστηρίζει επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό της, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων, οι οποίοι τις μέρες μετά την αλλαγή της ώρας παίρνουν άδεια από τη δουλειά τους για να προσαρμοστούν ή είναι λιγότερο αποδοτικοί. Κάπως έτσι, η Ρενάτα Σταχν αποφάσισε να μην παίρνει πλέον μέρος σ' αυτό το "τσίρκο", όπως το αποκαλεί.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ήδη από πέρυσι η κυρία Σταχν ανοίγει και κλείνει το κατάστημά της (ένα pet-shop) σύμφωνα με τη χειμερινή ώρα, ενώ έχει αναρτήσει ειδική πινακίδα καλώντας τους συμπολίτες της να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ της θερινής ώρας. Απ' ό,τι λέει η ίδια, πολλοί είναι εκείνοι που την συγχαίρουν και της εκφράζουν τη λύπη τους, που δεν ασπάζονται και άλλοι την πρωτοβουλία της - γιατί δεν το κάνουν αυτοί που την συγχαίρουν, αναρωτιέμαι τώρα εγώ.. 
Και κάπως έτσι, οι Γερμανοί έχουν βρει ένα θέμα να επαναστατήσουν, που δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά ή κάποιο σοβαρό θέμα κοινωνικής πολιτικής, αλλά αφορά... την ώρα! Και εις ανώτερα. (Μ' αυτό το δίσεκτο έτος, που προσθέτει μια εξτρά μέρα κάθε τέσσερα χρόνια θα γίνει τίποτα;)



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου