14 Απριλίου 2014

Η συνταγή για παραδοσιακή, πασχαλιάτικη πίτσα από την Ιταλία

Σου αρέσει η πίτσα τόσο πολύ, ώστε δεν θέλεις με τίποτα να την αποχωριστείς ακόμη κι από το πασχαλινό τραπέζι, αλλά την ίδια στιγμή αισθάνεσαι ενοχές ότι θα πας κόντρα στην παράδοση; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα easterbunnys.net, ένα παραδοσιακό, πασχαλινό πιάτο σε πολλά μέρη της Ιταλίας είναι η πίτσα με προσούτο. Χωρίς ενοχές, λοιπόν, δίπλα στο αρνάκι σούβλας και το κοκορέτσι, μπορείς να προσθέσεις και μια νότα ιταλικής παράδοσης υπό τη μορφή πίτσας. Αυτή είναι η συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αβγά
3 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο

για το γέμισμα
225 γραμμάρια προσούτο πάχους 6 mm
1 αρμαθιά λουκάνικα
225 γραμμάρια μοτσαρέλα σε κύβους
700 γραμμάρια τυρί ρικότα
1 φλιτζάνι τυρί περκορίνο τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε σε κύβους το προσούτο και τα λουκάνικα και τ' ανακατεύουμε με όλα τα τυριά. Τ' αφήνουμε στην άκρη, για να ετοιμάσουμε την ζύμη.
Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι. Προσθέτουμε τ' αβγά, το γάλα και το βούτυρο.
Ανακατώνουμε σταδιακά και ζυμώνουμε καλά.
Κάνουμε μια μπάλα με το ζυμάρι και κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε το μισό σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι ν' αποκτήσει το πάχος μιας πίτας με κρούστα.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψάκι για πίτες και προσθέτουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι κατά τον ίδιο τρόπο και το τοποθετούμε από πάνω σφραγίζοντας τις άκρες των δύο ζυμαριών.
Ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να γίνει καφέ.



Σχετικά θέματα:
Υγιεινή, πεντανόστιμη πίτσα και βάφλα με κοτόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου