22 Μαΐου 2014

Ποιοι είναι πιο γρήγοροι στο παρκάρισμα; Οι άνδρες ή οι γυναίκες;


Το παρκάρισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο φαίνεται ότι οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άνδρες. Αυτό προκύπτει από μια γερμανική έρευνα, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα μέσω της εφημερίδας Die Welt. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε διάφορα πάρκινγκ γκαράζ και συμμετείχαν συνολικά 411 οδηγοί. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 17 δευτερόλεπτα για να παρκάρουν το αμάξι, ενώ ο μέσος όρος των ανδρών ήταν 20, παρόλο που οι τελευταίοι πάρκαραν με λιγότερες κινήσεις σε σχέση με τις εκπροσώπους του "ωραίου" φύλου.
Επίσης, η ίδια έρευνα έδειξε ότι πιο γρήγοροι στο παρκάρισμα είναι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες που ήταν μεταξύ 55 και 65 ετών το κατάφερναν μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπρόσωποι της ηλικιακής ομάδας 18-25 χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 22 δευτερόλεπτα, μια διαφορά πολύ σημαντική. 
Βέβαια, το μειονέκτημα της έρευνας ήταν ότι πραγματοποιήθηκε σχεδόν σε συνθήκες εργαστηρίου, σε χώρους όπου δεν υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο ή αυτοκίνητα ατάκτως παρκαρισμένα, όμως είναι σημαντικό ότι οι συνθήκες ήταν ίδιες για όλους όσους συμμετείχαν κι επομένως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για μεροληψία ή για φιλική προς τους μεν ή τους δε. Από κει και πέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τους μέσους όρους στις επιδόσεις των συμμετεχόντων, που δεν πρέπει να γενικεύονται ισοπεδωτικά. Δείχνουν, όμως, μια τάση, που ίσως λέει πολλά.


Σχετικά θέματα:
Οι άντρες οδηγοί λένε περισσότερα ψέματα για τα τροχαία απ' ό,τι οι γυναίκες
Έρευνα: οι άντρες είναι καλύτεροι οδηγοί από τις γυναίκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου