2 Ιουνίου 2014

3 τραγούδια για τον Ιούνιο

Δεν είναι πολλά τα τραγούδια που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναφέρονται στον μήνα Ιούνιο. Ακόμη πιο λίγα είναι τα τραγούδια που έχουν κάποιο ενδιαφέρον είτε απλά για τις προθέσεις τους είτε για το τελικό αποτέλεσμα. Μια μικρή, μουσική γεύση Ιουνίου μπορείτε να πάρετε στα 3 ξένα τραγούδια, που ακολουθούν.

The Decemberists - June Hymn (2011)
Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος εμπνεύστηκε αυτό το τραγούδι από τις αλλαγές της εποχής, κατά το πρώτο καλοκαίρι της διαμονής του (μαζί με την οικογένειά του) σε μια περιοχή της αμερικανικής πολιτείας του Όρεγκον. Είναι ένας ύμνος "για να καλωσορίσουμε τη μέρα, που αναγγέλλει την πρόωρη άφιξη του καλοκαιριού", όπως σημειώνουν οι δυο πρώτοι στίχοι.


Al Stewart - The Last Day of June 1934 (1973)
Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στη "Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών", όταν ο Αδόλφος Χίτλερ προχώρησε σε μια εκκαθάριση προσώπων στο εσωτερικό του ναζιστικού κόμματός του, φοβούμενος για τυχόν κίνηση ανατροπής του από ομάδα διαφωνούντων με επικεφαλής τον Ερνστ Ρεμ. Δεν πρόκειται για εξιστόρηση εκείνων των γεγονότων από τον Στιούαρτ, αλλά για μια ανάμνηση που επανέρχεται στη θύμησή του, ενώ ατενίζει τον ήλιο και την ομορφιά της καλοκαιρινής φύσης παρέα με μια φίλη του κάπου στην αγγλική εξοχή.


Shakira - Did It Again  (2009)
Το τραγούδι δεν αναφέρεται βέβαια ευθέως στον Ιούνιο, αλλά περιγράφει την ενοχή μιας γυναίκας, που για ακόμη μια φορά υπέκυψε στον πειρασμό της ερωτικής συνεύρεσης μ' έναν παντρεμένο άντρα. Ωστόσο, αυτό συνέβη μια "νύχτα του Ιουνίου", όπως αναφέρεται σε κάποιο σημείο. Ποιος είπε ότι ο Ιούνιος δεν είναι (και) ερωτικός μήνας; 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου