30 Ιουνίου 2014

Ένα δείπνο κυριολεκτικά στον αέρα, 50 μέτρα πάνω από το έδαφος [3 εικόνες]

Ποιος θα τολμούσε ν' απολαύσει το φαγητό του σε ύψος πολλών μέτρων πάνω από την επιφάνεια της γης, σ' ένα εστιατόριο κυριολεκτικά στον αέρα, χωρίς τοίχους και πάτωμα; Είναι το όνειρο κάθε ριψοκίνδυνου ανθρώπου και ο εφιάλτης όποιου έχει υψοφοβία. Στις 27 Ιουνίου, 22 άνθρωποι είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να δοκιμάσουν μια μοναδική εμπειρία δειπνώντας σε ύψος 50 μέτρων πάνω από μια περιοχή του Λουτζιαζούι, που αποτελεί το νέο οικονομικό κέντρο της κινεζικής πόλης Σαγκάη. 

Πώς έγινε αυτό; Αφού προηγουμένως άφησαν στο έδαφος κάθε μικροαντικείμενο, που κουβαλούσαν πάνω τους, οι άνθρωποι έκατσαν κανονικά στις θέσεις τους γύρω από ένα τραπέζι, έδεσαν τις ειδικές ζώνες τους και στη συνέχεια ένας γερανός τους ανασήκωσε στα 50 μέτρα από την επιφάνεια της γης.  Μαζί τους κι ένας σερβιτόρος, που μετακινούνταν με τη βοήθεια ενός γάντζου. Το μοναδικό αυτό event ήταν πρωτοβουλία του ξενοδοχείου Four Seasons, ενώ οι παρακαθήμενοι ήταν μάλλον ευκατάστατοι οικονομικά, αφού το κόστος για μια θέση στον... αέρα κυμαινόταν από 360 έως 1740 $. 



Οι Κινέζοι υποτίθεται ότι είναι κομμουνιστές, ενώ συμπεριφέρονται σαν νεόπλουτοι καπιτάλες. Όμως ας αφήσουμε στην άκρη το υπέρογκο κόστος και την επιδειξιομανία των Κινέζων νεόπλουτων. Αν σε πλήρωναν να δειπνήσεις σ' αυτό το ύψος ή αν τέλος πάντων σου εγγυόταν κάποιος ότι το δείπνο θα ήταν δωρεάν, εσύ θα το τολμούσες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου