16 Ιουνίου 2014

Οι Ιάπωνες φίλαθλοι απλά δεν υπάρχουν! Με τις σακούλες στα χέρια μαζεύουν τα σκουπίδια μετά τη λήξη του αγώνα!

Στην Ελλάδα περιμένουμε τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Ιαπωνίας προσδοκώντας σε "ανάσταση νεκρών" μετά το ταπεινωτικό 3-0 από την Κολομβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, μήπως πνεύσει άλλος άνεμος στα πανιά της ομάδας και αποκτήσει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία. Το ενδιαφέρον μας όμως καλό θα ήταν να μην περιοριστεί μόνο στην αγωνιστική δράση των παικτών της εθνικής Ιαπωνίας, αλλά και στην εξωαγωνιστική συμπεριφορά των Γιαπωνέζων φιλάθλων, οι οποίοι κέρδισαν τον παγκόσμιο σεβασμό στο τουίτερ, όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες, που τους έδειχναν με μεγάλες, μπλε σακούλες στα χέρια να μαζεύουν τα σκουπίδια από τις κερκίδες, πριν φύγουν από το γήπεδο και παρ' όλη την απογοήτευση για την ήττα της ομάδας τους. Και δεν μάζευαν μόνο τα δικά τους σκουπίδια!


Τα σχόλια στο τουίτερ είναι επαινετικά για τη συμπεριφορά των Γιαπωνέζων φιλάθλων. Ορισμένα από αυτά: "Είναι τόσο ευλαβικό εκ μέρους τους. Οι υπόλοιποι μπορούμε να μάθουμε από το παράδειγμά τους", "Η Ιαπωνία είναι η καλύτερη!", "Ο πολιτισμός και η εκπαίδευσή τους. Μπράβο!", "Η Ιαπωνία πάντα κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να φαίνεται κακός" κλπ. Δεν λείπουν και ελάχιστα , κακόγουστα και ειρωνικά, όπως "Αν τόσοι φίλαθλοι δεν είχαν διαπράξει χαρακίρι, το καθάρισμα δεν θα ήταν απαραίτητα".
Και η ερώτηση είναι: υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας φίλαθλος που θα σκεφτόταν καν να πάρει μαζί του μια μικρή σακούλα για να μαζέψει τα δικά του σκουπίδια (μπουκαλάκια, χαρτοπετσέτες, γόπες κλπ.); Ειδικά αν βρίσκεται σε ελληνικό γήπεδο, το πιθανότερο είναι να σπάσει την καρέκλα, όπου καθόταν κατά τη διάρκεια του ματς, είτε επειδή είναι απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του είτε από την τρελή χαρά του λόγω της νίκης της. Και φυσικά τα υπόλοιπα σκουπίδια θα παραμείνουν στη θέση τους, εκτός κι αν ο φίλαθλος βρεθεί σε τρελά κέφια και πετάξει κάνα μπουκάλι εντός του γηπέδου. 
Μήπως την επόμενη φορά που πατήσουμε στο γήπεδο να γίνουμε λίγο πιο Ιάπωνες σε θέματα καθαριότητας και φεύγοντας να πάρουμε μαζί και τα δικά μας (έστω) σκουπίδια; Στο κάτω-κάτω, τόσοι κάδοι σκουπιδιών υπάρχουν γύρω από τα γήπεδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου