3 Ιουλίου 2014

Πώς περνάει το 24ωρο του ο πάπας Φραγκίσκος;

Αν είχατε ποτέ την απορία για το πώς περνάει ένας Πάπας το 24ωρο του, ευκαιρία να τη λύσετε. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa έμαθε λεπτομέρειες σχετικά με τις καθημερινές δραστηριότητες του πάπα Φραγκίσκου και τις μοιράστηκε με τους αναγνώστες της. Απ' ό,τι φαίνεται - προφανώς και λόγω ηλικίας - ο Φραγκίσκος είναι πολύ πιο δραστήριος από τους προκατόχους του, με τον εκπρόσωπο τύπου του Βατικανό να συγκρίνει τον τρόπο ζωής του με εκείνον του Ιγνάτιου Λογιόλα, του ιδρυτή του τάγματος των Ιησουιτών. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πάπας Φραγκίσκος ξυπνάει καθημερινά στις 4.45΄ το πρωί. Ντύνεται και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διαβάσει τις κωδικοποιημένες επιστολές που λαμβάνει απ' όλον τον κόσμο. Στη συνέχεια προσεύχεται για μία ώρα και ετοιμάζει την ομιλία του για το κήρυγμά του στη θεία λειτουργία της Σάντα Μάρτα, όπου χοροστατεί σχεδόν καθημερινά με την παρουσία περίπου 60 πιστών. Σε 476 από την εκλογή του στο παπικό αξίωμα, ο πάπας Φραγκίσκος έχει χοροστατήσει σε 229 θείες λειτουργίες στο συγκεκριμένο ναό.
Μετά το τέλος της Λειτουργίας, ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετίζει προσωπικά όλους τους πιστούς, παίρνει το πρωινό του και ακολούθως πιάνει δουλειά, ασχολούμενος με τις υποθέσεις του Βατικανό και υποδεχόμενος τους επισκέπτες του, που ζητούν ακρόαση. Στη 1 το μεσημέρι ο πάπας γευματίζει και στη συνέχεια παίρνει έναν 30λεπτο, μεσημεριανό υπνάκο. Όταν σηκωθεί, προσεύχεται ακόμη μια φορά και συνεχίζει τις συναντήσεις και τη δουλειά με τους συνεργάτες του. Και η μέρα τελειώνει για τον πάπα Φραγκίσκο στις 8 το βράδυ με το δείπνο, συνήθως ύστερα από μια ωριαία λειτουργία στο παρεκκλήσι. 

Περισσότερα από το ρεπορτάζ-αγιογραφία του πάπα Φραγκίσκου από την ιταλική εφημερίδα, εδώ (κείμενο στα αγγλικά):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου