6 Ιουλίου 2014

4 τραγούδια για τον μήνα Ιούλιο


Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να βρω ενδιαφέροντα τραγούδια για τον μήνα Ιούλιο. Όχι γιατί δεν υπάρχουν πολλά τραγούδια που να έχουν γραφτεί για τον έβδομο μήνα του έτους, αλλά γιατί τα περισσότερα είναι συνδεδεμένα με κάποιο ιστορικό γεγονός. Έτσι, αναζητώντας κομμάτια πιο χαρούμενα ή πιο χαλαρά - δύο όψεις φαινομενικά αντίθετες, που όμως αντιπροσωπεύουν εξίσου τον Ιούλη - κατέφυγα σ' ένα ιδιόμορφο μουσικό ταξίδι του κόσμου με 4 τραγούδια, εκ των οποίων ένα χορευτικό ινδικό, ένα ρομαντικό ιταλικό, ένα ορχηστρικό κομμάτι των U2 και μια υπέροχη μελωδία του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

June July Mathathil
Δύο μήνες σε συσκευασία ενός, στο ινδικό αυτό τραγούδι από το σάουντρακ της ταινίας "Priyamanavale", που στη γλώσσα ταμίλ σημαίνει "Το κορίτσι που αγαπώ", παραγωγής 2000. ("Mathatil" είναι ο "μήνας" στην ίδια γλώσσα). Πολύ διαφορετικό, χαρούμενο τραγούδι και φυσικά ένα υπέροχο ινδικό βιντεοκλίπ.


Riccardo Del Turco - Luglio  [1968]
Μια πανευρωπαϊκή επιτυχία του Ιταλού τραγουδιστή, που θ' αγαπήσουν όσοι ακούν την ιταλική μουσική εκείνης της εποχής.


U2 - 4th of July  [1984]
Ένα ορχηστρικό τραγούδι του δημοφιλούς ιρλανδικού συγκροτήματος, που δεν το έχει παίξει live σε κάποια από τις συναυλίες του. Ο τίτλος μπορεί να παραπέμπει στην αμερικανική επέτειο από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, όμως στην πραγματικότητα αναφέρεται στη γέννηση της κόρης του κιθαρίστα του συγκροτήματος, που γεννήθηκε τη συγκεκριμένη ημερομηνία (το 1984).


Λουδοβίκος των Ανωγείων - Ιούλιος κι ο άνεμος  [1997]
Ένα τραγούδι με έντονο άρωμα Κρήτης και Ελλάδας για να χαλαρώσετε, κάποιο ήσυχο βράδυ του Ιούλη σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με θέα την παραλία ενός ελληνικού νησιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου