12 Ιουλίου 2014

Ένα τρέιλερ 72 λεπτών, για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία όλων των εποχών, που θα διαρκεί 720 ώρες!


Ο 46χρονος Σουηδός σκηνοθέτης Άντερς Βέμπεργκ έχει γυρίσει περισσότερες από 300 ταινίες. Ωστόσο, το όνειρο της ζωής του, με την εκπλήρωση του οποίου σκοπεύει να κλείσει την καριέρα του, ήταν να δημιουργήσει μια ταινία έξω από χρονικούς περιορισμούς. Πάνω σ' αυτό εργάζεται εντατικά τα τελευταία χρόνια και θα εξακολουθήσει να εργάζεται για αρκετά ακόμη, μέχρι να ολοκληρωθεί η ταινία του με τίτλο "Ambiancé" και διάρκεια 720 ώρες, η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία όλων των εποχών.
Το "Ambiancé" δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2020, οπότε προγραμματίζεται να προβληθεί για μία και μοναδική φορά συγχρονισμένα σ' όλες τις ηπείρους του πλανήτη και στη συνέχεια θα καταστραφεί. Τι θα παρακολουθούν οι τυχεροί(;) θεατές, που θα καθηλωθούν για περισσότερες από τριάντα ημέρες - φαντάζεται κανείς ότι θα υπάρχουν και διαλείμματα σ' αυτόν τον κινηματογραφικό κολοσσό, αφού ποιος θ' αντέξει να παρακολουθεί ανελλιπώς επί τριάντα 24ωρα μια ταινία, όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι; Η υπόθεση περιγράφεται ως ένα "σουρεαλιστικό ταξίδι σαν όνειρο πέρα από μέρη και ένα απόσπασμα  μη ευθύγραμμης αφηγηματικής σύνοψης, από το χρόνο που πέρασε ο καλλιτέχνης με την κινούμενη εικόνα. Ένα είδος αυτοβιογραφικής ταινίας". 
Ο Βέμπεργκ, που στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει και μια ταινία διάρκειας 9 ωρών, έχει ήδη έτοιμο το υλικό για τις 280 ώρες του φιλόδοξου, όσο και μεγαλομανούς κινηματογραφικού εγχειρήματός του, δηλαδή έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά του. Ήδη πάντως έχει ετοιμάσει το πρώτο τρέιλερ του "Ambiancé", η διάρκεια του οποίου αγγίζει τα 72 λεπτά, δηλαδή ελαφρώς περισσότερο από τη διάρκεια μιας κλασικής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου, "Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας". Οι τυχεροί πρέπει να βιαστείτε, καθώς θα είναι νόμιμα διαθέσιμο στο ίντερνετ μέχρι τις 20 Ιουλίου. Μέχρι τότε, μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο στον παρακάτω σύνδεσμο, όπως το ανέβασε ο Βέμπεργκ: vimeo.com/88864793
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σκηνοθέτη, θ' ακολουθήσει ένα δεύτερο τρέιλερ διάρκειας 7 ωρών και  20 λεπτών το 2016, ενώ το τρίτο τρέιλερ θα δει το φως της δημοσιότητας το 2018 και θα διαρκεί 72 ολόκληρες ώρες, δηλαδή τρία μερόνυχτα!
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια κινηματογραφικής ταινίας κατέχει το "Modern Times Forever", παραγωγής 2011, που ήταν δημιούργημα μιας ομάδας Δανών σκηνοθετών, των Superflex. Το θέμα εκείνης της ταινίας ήταν η αργή φθορά ενός κτιρίου του Ελσίνκι, όπου βρίσκεται η έδρα της; φινλανδικής εταιρίας Stora Enso. Πραγματικά, κάτι τρέχει με τους Σκανδιναβούς σκηνοθέτες και την περίεργη σχέση τους με το χρόνο, με τον οποίο αρέσκονται να πειραματίζονται.



Σχετικά θέματα:
Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε αποκλειστικά μέσω iPhone - Δείτε το τρέιλερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου