12 Αυγούστου 2014

11 χαρακτηριστικά αγγλικά ανέκδοτα για την τσιγκουνιά των Σκοτσέζων

Η σχέση των Σκοτσέζων με τους Άγγλους είναι μια σχέση πάθους. Αγαπούν να ειρωνεύονται ο ένας τον άλλον, νομίζουν ότι αλληλομισιούνται, όμως στην πραγματικότητα δεν μπορούν οι μεν να ζήσουν χωρίς τους δε. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που κανείς δεν πιστεύει ότι πραγματικά οι Σκοτσέζοι θα ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου. Κι επειδή κάθε σχέση πάθους χρειάζεται ένα είδος "αλατοπίπερου", στη συγκεκριμένη σχέση το ρόλο αυτό εξυπηρετούν τα ανέκδοτα, στερεοτυπικά κατά κύριο λόγο, που ανταλλάσσουν οι δυο λαοί. Και μπορεί ένας Σκοτσέζος να χρειάζεται... δυο ώρες μέχρι να καταλάβει το χιούμορ ενός Άγγλου, σίγουρα δεν θα χρειαστεί τόσο χρόνο για να κατανοήσει ότι τα παρακάτω αγγλικά ανέκδοτα στόχο έχουν την περιβόητη, όσο και παροιμιώδη σκοτσέζικη τσιγγουνιά, όπως τουλάχιστον έχει επικρατήσει σαν στερεότυπο.  

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει ένας Σκοτσέζος ψαράς, μόλις πιάσει ένα ψάρι με το αγκίστρι του;
- Να βγάλει από το στόμα του ψαριού το σκουλήκι που είχε χρησιμοποιήσει ως δόλωμα, ώστε να το χρησιμοποιήσει ξανά.

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει ένας Σκοτσέζος με τριχόπτωση;
- Να πουλήσει τη βούρτσα των μαλλιών του.

Γιατί οι Σκοτσέζοι περπατούν με τα χέρια στη γη και τα πόδια πάνω;
Επειδή φοβούνται μήπως χαλάσουν τις σόλες των παπουτσιών τους.

Ένας Σκοτσέζος αισθανόταν άρρωστος και πήγε στο Λονδίνο για να τον εξετάσουν οι γιατροί. Οι γιατροί του συνέστησαν να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι του, διότι έπασχε η καρδιά του και μάλιστα ήταν ετοιμοθάνατος. Εκείνος έσπευσε να επιστρέψει στη Σκοτία με το τρένο, όμως έκοβε εισιτήρια από τν ένα σταθμό στον επόμενο, επειδή φοβόταν μήπως πεθάνει καθ' οδόν. 

Ένας Σκοτσέζος, που ταξίδευε με βάρκα, ναυάγησε. Ένα πλοίο που περνούσε από εκεί, του έριξε ένα σωσίβιο κι εκείνος, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρωτήσει τον καπετάνιο αν θα έπρεπε να του καταβάλει αποζημίωση.

Ένας Σκοτσέζος πήγε με την οικογένειά του (τη σύζυγο και τα δυο τους παιδιά) βόλτα σ' ένα από τα πάρκα του Λονδίνου. Εκεί διαπίστωσε ότι το κάθε κάθισμα νοικιαζόταν έναντι μιας ή δύο λιρών. Και για ν' αποφύγει να πληρώσει πολλά χρήματα, νοίκιασε μια μόνο καρέκλα, στην οποία κάθισε ο ίδιος, στα γόνατά του κάθισε η σύζυγός του, στα πόδια της συζύγου του κάθισε η κόρη του και στα γόνατα της κόρης του κάθισε ο γιος του!

Ένας Άγγλος συνάντησε ένα φίλο του Σκοτσέζο, ο οποίος φορούσε ένα κουστούμι, το οποίο ήταν σιδερωμένο από τη μια πλευρά και τσαλακωμένο από την άλλη. Έκπληκτος, θέλησε να μάθει γιατί συνέβη αυτό. Τότε, ο Σκοτσέζος του εξήγησε: "Φίλε μου, μου χρειαζόταν απλά μια φωτογραφία προφίλ"!

Δυο Σκοτσέζοι, ο Χάμις και ο Τζίμι, κάθονταν σε μια παμπ και μιλούσαν. Σε κάποια στιγμή, ο Χάμις έβγαλε ένα πανάκριβο ρολόι από την τσέπη του για να δει την ώρα. "Τι υπέροχο ρολόι έχεις εκεί", του λέει ο Τζίμι. "Το απέκτησα από τον παππού μου", του απαντά ο Χάμις. "Αλήθεια;". "Ναι. Μου το πούλησε λίγο πριν πεθάνει".

- Πόσοι Σκοτσέζοι χρειάζονται για ν' αλλάξουν μια λάμπα;
- Οι Σκοτσέζοι δεν αλλάζουν λάμπες. Είναι φθηνότερο να κάθονται στο σκοτάδι.

Ένας Σκοτσέζος ήθελε να εντυπωσιάσει την κοπέλα του και την έβγαλε βόλτα μ' ένα ταξί. Εκείνη ήταν τόσο εντυπωσιακή, ώστε ο φίλος μας με δυσκολία κοιτούσε το ταξίμετρο.

- Πώς ξέρουμε ότι ένας Σκοτσέζος είναι αριστερόχειρας;
- Έχει τα λεφτά του στη δεξιά τσέπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου