4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια - Κι ένα ελληνικό μεταξύ των 100 πρώτων

Η έγκυρη αμερικάνικη ιστοσελίδα thedailymeal.com ανακοίνωσε τον κατάλογο με τα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, όπως τα έκριναν ειδικοί. Για ακόμη μια χρονιά τα γαλλικά εστιατόρια καταλαμβάνουν τις περισσότερες κορυφαίες θέσεις, μεταξύ αυτών και την πρώτη, επιβεβαιώνοντας την καλή φήμη της γαλλικής γαστρονομίας. Μεταξύ των 101 καλύτερων ευρωπαϊκών εστιατορίων συναντούμε κι ένα ελληνικό - σπουδαία καταξίωση!

Το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο, που κατάφερε να μπει στη λίστα των ειδικών του TheDailyMeal (όπως διεθνούς φήμης σεφ, συγγραφείς και γενικότερα επαγγελματίες της κουζίνας) είναι το Selene, που βρίσκεται στη Σαντορίνη και μετρά 28 χρόνια παρουσίας. Το Selene κατατάσσεται 98ο, δεκάξι θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο σταθερά μεταξύ των 101 καλύτερων και τις τρεις χρονιές, που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημοσιεύει τη σχετική λίστα. 
Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι το 2012, μεταξύ των 101 καλύτερων ευρωπαϊκών εστιατορίων βρίσκονταν τρία ελληνικά, ενώ τόσο το 2013 όσο και το 2014 η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται στη λίστα μόνο με ένα εστιατόριο, το Selene. Άραγε, η συνέχιση της οικονομικής κρίσης επηρέασε τόσο βαθιά την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στα ελληνικά μαγαζιά ή απλά ανέκοψε τη φόρα στον ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα της ηπείρου; 
Κι αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τα best of the best ευρωπαϊκά εστιατόρια της χρονιάς, αυτή είναι η πρώτη δεκάδα:
1. Taillevent (Παρίσι)
2. Osteria Francescana (Ιταλία, Μοδένα)
3. Dinner by Heston Blumenthal (Λονδίνο)
4. Benoit Violier (Ελβετία, Κρισιέρ)
5. El Celler de Can Rocs (Ισπανία, Γκιρόνα)
6. Arzak (Ισπανία, Σαν Σεμπαστιάν)
7. Guy Savoy (Παρίσι)
8. Noma (Κοπεγχάγη)
9. Tickets/41º (Βαρκελώνη)
10. Le Cinc στο Four Seasons Hotel George V (Παρίσι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου