10 Οκτωβρίου 2014

Οι Σίμπσονς είχαν προβλέψει τον ιό Έμπολα το 1997; [βίντεο]

Ήταν μια από τις λιγοστές εκείνες στιγμές, που ο Μπαρτ Σίμπσον δεν έκανε αταξίες, αλλά βρισκόταν κουρνιασμένος στο κρεβάτι του σε ολοφάνερα άσχημη διάθεση. Η Μαρτζ, ανήσυχη για το γιο της, του προτείνει ένα βιβλίο με τον τίτλο "Curious George and the Ebola virus" (Ο περίεργος Τζορτζ και ο ιός Έμπολα). Εκείνος δεν θέλει και η Μαρτζ του προτείνει να ζωγραφίσει κάτι. Τότε, ο Μπαρτ της δείχνει μια ζωγραφιά, που είχε ήδη σχεδιάσει, στην οποία ο ίδιος ήταν μαχαιρωμένος και περιτριγυρισμένος από πτώματα.

Αυτή η σκηνή, που δεν διαρκούσε περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα και η οποία προβλήθηκε στο τρίτο επεισόδιο της ένατης σαιζόν των Σίμπσον, δηλαδή το φθινόπωρο του 1997, θεωρήθηκε από ορισμένους ως μια "πρόβλεψη" του ιού που έχει εξαπλωθεί με ραγδαίο ρυθμό στη δυτική Αφρική και από πολλούς ειδικούς επισημαίνεται ο κίνδυνος εξάπλωσής του σε παγκόσμια κλίμακα με μορφή επιδημίας. Αυτό είναι και το βίντεο:



Ήταν όμως πρόβλεψη; Χμμ.. όχι ακριβώς! Σύμφωνα με την υπόθεση του επεισοδίου, ο Μπαρτ, αφού έσπασε το σαξόφωνο της; αδερφή του, Λίζα, έκανε μια αναδρομή πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή που η οικογένειά του αγόρασε το σαξόφωνο. Ήταν η εποχή που κι ο ίδιος είχε πάει για πρώτη φορά στο σχολείο, όπου όμως δεν είχε και τις καλύτερες εμπειρίες. Έτσι, ξάπλωνε στο κρεβάτι του, όχι επειδή ήταν άρρωστος, αλλά επειδή βρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική διάθεση, αφού προηγουμένως είχε εκτονωθεί ζωγραφίζοντας μακάβρια σκίτσα. Όσον αφορά τον τίτλο του βιβλίου, η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή ο ιός Έμπολα είχε επίσης απασχολήσει την επικαιρότητα, αν και τα κρούσματα ήταν πάρα πολύ λιγότερα σε σχέση με το τώρα, οπότε οι σεναριογράφοι της σειράς σκέφτηκαν αυτό το - συνηθισμένο για τη σειρά - "μαύρο αστείο". Βέβαια, δεκαεφτά χρόνια μετά, αυτό το "μαύρο αστείο" μοιάζει δυστυχώς μακάβρια επίκαιρο...



Σχετικά θέματα:
Τι ακριβώς είναι ο ιός Έμπολα;
Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΙΜΠΣΟΝΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου