25 Νοεμβρίου 2014

Χριστούγεννα 2014: Τι καιρό θα κάνει σε 8 πόλεις της Ελλάδας; Αυτές είναι οι πολύ πρώτες προβλέψεις

Για όσους θέλουν να προγραμματίσουν έγκαιρα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους ή απλά ανυπομονούν να μάθουν τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε να μπαίνουν στο εορταστικό κλίμα από νωρίς, αυτές είναι οι πολύ πρώτες προβλέψεις του Accuweather.com. Σε γενικές γραμμές οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται πολύ κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα, ενώ μια μικρή ζεστή ανάπαυλα - χωρίς όμως διάρκεια - φαίνεται ότι θα επικρατήσει παντού στη χώρα τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Αυτή, δηλαδή, είναι η πρώτη τάση, όπως καταγράφεται  ακριβώς ένα μήνα πριν τις γιορτές.

Αθήνα: 
Συννεφιά, αέρας και πιθανόν καταιγίδες τα Χριστούγεννα, βροχερός ο αποχαιρετισμός του 2014, αλλά ηλιόλουστη η έναρξη του 2015 - έστω και με θερμοκρασία δύο βαθμών κάτω από το μέσο όρο για την εποχή. 
Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ: Athens December Weather 2014 
(Οι προβλέψεις ανανεώνονται κάθε μέρα, οπότε μπορείτε να τις συγκρίνετε με τις σημερινές, 25 Νοεμβρίου, ακριβώς ένα μήνα πριν τις γιορτές. Αυτό φυσικά ισχύει και για τα υπόλοιπα λινκ, που ακολουθούν)


Θεσσαλονίκη:
Κρύα και βροχερά τα Χριστούγεννα, ενώ αντιθέτως η Πρωτοχρονιά (παραμονή και ανήμερα) θα είναι κρύα μεν, αλλά ηλιόλουστη.
[Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ: Thessaloniki December Weather 2014]


Πάτρα: 
Βροχές τα Χριστούγεννα, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με σχετικά καλύτερες καιρικές συνθήκες, που όμως θα συνοδεύονται και από χαμηλότερες θερμοκρασίες.
[Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ: Patras December Weather 2014]


Ηράκλειο:
Η Κρήτη θα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις γιορτές; Οι θερμοκρασίες - ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων - θα κυμαίνονται αρκετά ψηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
[Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ: Iraklio December Weather 2014]


Κέρκυρα:
Βροχές και καταιγίδες τα Χριστούγεννα, λιγότερα τα σύννεφα την Πρωτοχρονιά, όμως η θερμοκρασία προβλέπεται να παραμείνει κολλημένη στους 12-13 βαθμούς Κελσίου.
[Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ: Kerkyra December Weather 2014]


Καστοριά:
Με χιονόνερο προβλέπεται να κυλήσουν οι ημέρες των Χριστουγέννων (όπως και η εβδομάδα που θα έχει προηγηθεί), όμως και εδώ θα επικρατεί ηλιοφάνεια στην αρχή της νέας χρονιάς. Η θερμοκρασία σταθερά πολύ χαμηλή. Ο ιδανικός προορισμός για όσους συνδυάζουν στο μυαλό τους τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με το πολύ κρύο. 
[Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ: Kastoria December Weather 2014]


Αλεξανδρούπολη:
Τα συννεφιασμένα Χριστούγεννα θα τα διαδεχτεί ένα ρεύμα "ζέστης", που όμως θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα (26 Δεκεμβρίου), ενώ η παραμονή και η ημέρα της Πρωτοχρονιάς θα κυλήσουν με ήλιο, που όμως θα δείχνει δόντια.
[Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ: Alexandroupoli December Weather 2014]


Ρόδος:
Πιθανότητα βροχών τα Χριστούγεννα και ήλιος την Πρωτοχρονιά, με θερμοκρασίες καλές για την εποχή.
[Πιο αναλυτικά στοιχεία εδώ:Rodos December Weather 2014]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου