20 Νοεμβρίου 2014

Τρία κεράκια


Στις 20 Νοεμβρίου 2011 αυτό το μπλογκ ξεκίνησε να υπάρχει. Η απόφαση ήταν αυθόρμητη. Είχα εντοπίσει μια ιστοσελίδα με τις αργίες, τα γεγονότα που γιορτάζονταν σε διάφορες χώρες, στη συνέχεια έψαξα περισσότερες πληροφορίες γι' αυτά, δεν βρήκα τίποτε σχετικό σε ελληνικές ιστοσελίδες και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργούσα κάτι διαφορετικό. Εξάλλου, θα μπορούσα να εμπλουτίσω το μπλογκ με σχόλια και με διάφορα επιπλέον θέματα: είτε με τη μορφή μόνιμων στηλών (μία κάθε μέρα) είτε με αφιερώματα, που θα εξαντλούνταν σε μία ή περισσότερες αναρτήσεις την ημέρα. 

Ο πυρήνας της ιδέας, που γέννησε το ola-ta-kala, διατηρήθηκε τα πρώτα δυο χρόνια μέσα από τις θεματικές "ημερολόγιο" και "σαν σήμερα". Οι άλλες σταθερές στήλες άντεξαν λιγότερο, επειδή η θεματική του μπλογκ άρχισε να ποικίλλει αναζητώντας θέματα, που είτε δεν υπήρχαν σε ελληνικές ιστοσελίδες είτε δεν με ικανοποιούσαν ως προς το περιεχόμενο των πληροφοριών. Το μπλογκ μου είχε γίνει μανία κατά μία έννοια και τα πρώτα δυόμιση χρόνια εμπλουτιζόταν καθημερινά με τουλάχιστον 4-5 αναρτήσεις - λόγω και ελευθερίας χρόνου. 
Στη συνέχεια αυτή η πληθώρα νέων αναρτήσεων άρχισε να περιορίζεται, ενώ το τελευταίο ειδικά τρίμηνο έχει περιοριστεί σε πολύ μικρό αριθμό ανανεώσεων - συνήθως μία ή δύο το πολύ την ημέρα - λόγω ενός πρότζεκτ, που με απασχολεί υπερεντατικά. Αυτό τελειώνει πολύ σύντομα, κάτι που ίσως ανακόψει αυτήν την αναπόφευκτη θεματική "φτώχεια" του τελευταίου τριμήνου, αν και βέβαια το μπλογκ δεν μπορεί ν' αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί κάπως πρέπει να ζήσει κι ο άνθρωπος και - όσο να πει κανείς - το ola-ta-kala όχι μόνο δεν μου δίνει χρήματα, αλλά ίσως να μου στέρησε την ευκαιρία να ψάξω καλύτερα κάποιες ευκαιρίες, που πιθανόν να παραμέλησα την τελευταία τριετία. 
Σίγουρα, πάντως, δεν σκοπεύω να σταματήσω να γράφω, ειδικά από τη στιγμή, που υπάρχει μια σημαντική ανταπόκριση. Αντίθετα, αν και έχω μια αρκετά σαφή εικόνα, θα ήθελα να μάθω τι σας αρέσει περισσότερο ή τι καινούριο/ διαφορετικό ή έστω τι θα θέλατε να διαβάζετε περισσότερο. Στείλτε μου ένα μήνυμα στο olatakala1@gmail.com με τις παρατηρήσεις σας, αν δεν σας κάνει κόπο, ειδικά όσοι όσοι είστε σταθεροί αναγνώστες.
Ελπίζω του χρόνου το ola-ta-kala να σβήσει και τέταρτο κεράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου