12 Απριλίου 2014

Ένα ξενοδοχείο για όσους λατρεύουν τα πάντα

Μια σειρά κινουμένων σχεδίων, που παρακολουθούσα όταν ήμουν πολύ μικρός και σήμερα τη θυμάμαι αμυδρά, ήταν ο Τάο-Τάο. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες για την ιστορία, εκτός από το ότι ο Τάο-Τάο ήταν ένα μικρό, αξιολάτρευτο πάντα. Και η αλήθεια είναι ότι τα πάντα, παρά το τεράστιο μέγεθός τους, είναι αξιαγάπητα, ενώ αποτελούν ένα είδος εθνικού συμβόλου για τους Κινέζους. Οι Κινέζοι τ' αγαπούν τόσο πολύ, ώστε τον ερχόμενο Μάιο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου με θέμα τα πάντα. Το όνομά το... Panda-Inn.

Ασφαλιστικά Συμβόλαια Αγάπης: Το αντίδοτο στα διαζύγια made in China


Βλέποντας τους αγαπημένους τους, εγχώριους σταρ να χωρίζουν, πολλοί Κινέζοι αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον έρωτα. Κι επειδή, προς το παρόν, δεν εμφανίζουν τάσεις ασεξουαλικότητας, όπως οι γείτονες και προαιώνιοι εχθροί τους Ιάπωνες, καταφεύγουν σε μια ασφαλιστικής εταιρία, που τους δίνει τη δυνατότητα να συνάψουν... ασφαλιστικά συμβόλαια αγάπης. 

Η απορία της ημέρας (12.04.2014)

Σήμερα, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή μεγάλου καναλιού ήταν προσκεκλημένος ο υποψήφιος - και μάλιστα με κομματικό χρίσμα - περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κανάλι σκοπεύει να προβάλλει μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές και τους υπόλοιπους υποψηφίους της ίδιας περιφέρειας - έστω ακόμη ένα-δυο υποψήφιους για ξεκάρφωμα; Και το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με υποψηφίους διαφόρων κομμάτων από άλλες περιφέρειες της χώρας, αφού άλλωστε ο σταθμός είναι πανελλαδικής εμβέλειας; 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 13 - 19 Απριλίου 2014


Αδιαμφισβήτητα, το τραγούδι της χρονιάς για το 2014 μέχρι σήμερα είναι το "Happy" του Φάρελ Ουίλιαμς, που βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ για 11 εβδομάδες και μοιάζει ακλόνητο. Πολύ δυναμικά όμως συνεχίζει την πορεία του στα τσαρτ ο Αλόε Μπακ με το τραγούδι "The Man", που ανέβηκε έξι θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και βρέθηκε στο νούμερο πέντε, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θ' ανέβει ακόμη ψηλότερα τις ερχόμενες εβδομάδες.

11 Απριλίου 2014

Το ανατρεπτικό ποίημα του Σουρή για την Ανάσταση: Βρικόλακες, οι ερωτευμένες Μυροφόρες και το γλέντι του Ιησού με τη Μαρία Μαγδαληνή


Ο Σουρής είναι σήμερα ένας αρκετά παρεξηγημένος ποιητής, με θαυμαστές κυρίως μεταξύ των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας ή με συντηρητικές απόψεις. Κι όμως, ο Σουρής υπήρξε ιδιαίτερα σαρωτικός στο ποιητικό του έργο, χωρίς να σταματά μπροστά σε ιερά και όσια, σατιρίζοντας με μοναδικό τρόπο ακόμη και την Ανάσταση του Ιησού. Φαντάζεστε κάποιον σημερινό ποιητή να τολμούσε να γράψει για... βρικόλακες που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από τους τάφους τους με την ευκαιρία της Ανάστασης του Ιησού; Ή μήπως δεν θα έβγαινε η Ιερά Σύνοδος ν' αποδοκιμάσει όποιον θα τολμούσε να γράψει στους στίχους του ότι μετά την Ανάστασή του ο Χριστός πήγε στον μπαρμπέρη, ότι έβαζε κάτω όλους τους άντρες και ήταν ερωτευμένες μαζί του οι γυναίκες, ότι έπιασε τη Μαρία Μαγδαληνή από το μπράτσο και μέθυσε μαζί μ' αυτήν και μ' άλλες μυροφόρες σπάζοντας πιάτα και τραγουδώντας μαζί τους, ενώ οι άγγελοι έπαιζαν κλαρίνα; Κι όμως, ο Σουρής τα έγραψε αυτά και δημοσιεύτηκαν στη σατιρική εφημερίδα ΜΗ ΧΑΝΕΣΑΙ στις 28 Μαρτίου 1882. Πραγματικά, είναι ένα ποίημα, αληθινή απόλαυση. 

Το ελληνικό Πάσχα μέσα από την πένα του Γεώργιου Σουρή


Ένα εξαιρετικό, δροσερό, πασχαλινό ποίημα του Γεώργιου Σουρή δημοσιεύτηκε στη εφημερίδα ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ στις 8 Απριλίου 1884. Το ποίημα δεν είναι ακριβώς σατιρικό, αλλά περιγράφει την καθημερινότητα μέσα από πασχαλινές εικόνες, που σχετίζονται με τη χαρά της άνοιξης, τα έθιμα των ημερών και τα ερωτικά σκιρτήματα, ενώ δεν λείπει και μια αιχμηρή, καυστική αναφορά/σχόλιο στους "πεθαμένους" λαούς, που ξυπνούν σιγά-σιγά. Είναι ένα ποίημα με αρκετά διαχρονικά στοιχεία, που διαβάζεται άνετα ακόμη και σήμερα, ενώ ήταν γραμμένο σε εξαιρετικά απλή γλώσσα - οι ελάχιστες παρεμβάσεις που έγιναν αφορούσαν δυο-τρία ορθογραφικά στοιχεία. 

Η απορία της ημέρας (11.04.2014)

Το facebook δημιουργήθηκε για να έχουν οι πρώην σελέμπριτις ένα βήμα ασφαλούς μονολόγου, που θα τους εξασφαλίσει λίγα λεπτά πολυπόθητης διασημότητας, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να δίνουν - ενδεχομένως ενοχλητικές - συνεντεύξεις; Κι αν ναι, γιατί αυτό να τροφοδοτείται δίνοντας έκταση στους μονολόγους αυτούς; 

8 επαγγέλματα που δεν θα κινδυνεύσουν ποτέ από ενδεχόμενη επέλαση των ρομπότ


Πριν ένα μήνα περίπου, σε ομιλία του στο  American Enterprise Institute, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, προειδοποίησε ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια "η τεχνολογία θα μειώσει τις απαιτήσεις για δουλειές, ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται στις χαμηλότερες βαθμίδες των ικανοτήτων", καθώς "το λογισμικό υποκατάστατο, είτε για τους οδηγούς, είτε για τους σερβιτόρους είτε για τις νοσοκόμες, προοδεύει". Με άλλα λόγια, ο Γκέιτς προειδοποίησε για ένα και τόσο μακρινό πρόβλημα που θα προκύψει εξ αιτίας της θεαματικής εξέλιξης της τεχνολογίας, που θα έχει ως συνέπεια την έκρηξη της ανεργίας στα οικονομικά αναπτυγμένα κράτη, αφού πλέον οι άνθρωποι θα είναι λιγότερο χρήσιμοι ως εργαζόμενοι. 

10 Απριλίου 2014

Τυνησία: Η υποκρισία μιας κοινωνίας, που κρύβεται πίσω από μια χειρουργική επέμβαση


Το καλοκαίρι είναι η εποχή που στην Τυνησία γίνονται οι περισσότεροι γάμοι. Η προετοιμασία ξεκινάει από τον Απρίλιο και για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αυτή περιλαμβάνει επίσκεψη σε πλαστικό χειρουργό. Το ποθούμενο δεν είναι το πώς η μέλλουσα νύφη θα βελτιώσει την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά πώς θ' αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της παρθενιά εν όψει του γάμου κάνοντας παρθενορραφή.

Η απορία της ημέρας (10.04.2014)

Τα δεδομένα: Η κυβέρνηση μέμφεται όσους την κατηγορούν για "δημιουργική λογιστική", όσον αφορά τον προσδιορισμό του πλεονάσματος, ως "υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας". Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος της ΝΔ - που κυβερνά, για να μην ξεχνιόμαστε - στην περιφέρεια Αττικής-Πειραιά καταγγέλλει τον νυν περιφερειάρχη για "δημιουργική λογιστική", όσον αφορά το πλεόνασμα της περιφέρειας.
Η απορία: Στη "νέα Ελλάδα", που υποτίθεται ότι έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος, η αξιοπιστία ενός αξιωματούχου εξακολουθεί να εξαρτάται από την κομματική του ταυτότητα ή απλά ζούμε σε μια χώρα, όπου για κάποιο λόγο η κυβέρνηση είναι εξ ορισμού άμεμπτη και υπεράνω κριτικής, ενώ αντιθέτως οι περιφερειάρχες μπορούν ανενόχλητοι να αλλοιώνουν τα επίσημα στοιχεία και να είναι αναξιόπιστοι; Και αν ισχύει το τελευταίο, πώς διασφαλίζεται η αξιοπιστία των στοιχείων που ανακοινώνει επισήμως η κυβέρνηση της χώρας; 

Η επιστημονική εξήγηση του γιατί η άνοιξη μας ανεβάζει τη διάθεση


Την άνοιξη, όλοι αισθανόμαστε κάπως διαφορετικά. Έχουμε περισσότερη διάθεση, νιώθουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία, προσεγγίζουμε τον κόσμο γύρω μας με διαφορετική ματιά. Ποια είναι η επιστημονική εξήγηση; Ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt επιχειρεί να δώσει όχι μία, αλλά τρεις επιστημονικές εξηγήσεις, όπως τις δίνουν επιστήμονες διαφορετικών κλάδων.

9 Απριλίου 2014

Η απορία της ημέρας (09.04.2014)

Η έξοδος στις αγορές, που διαφημίζεται σήμερα από το πρωί, σημαίνει τέλος στην τρόικα και στις δόσεις, όπως ακριβώς έγινε με την Ιρλανδία ή πρόκειται για μια άλλη, κάπως "νόθα" κατάσταση; Πριν μια εβδομάδα οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, που είχαν έρθει στην Αθήνα για το Γιούρογκρουπ, είχαν αναφερθεί στα υπόλοιπα των εκκρεμών δόσεων, που θα εκταμιευτούν το Μάιο και τον Ιούνιο, εφόσον πληρωθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις. Αυτό άλλαξε; Και εν τέλει, το πρόβλημα των πολιτών ήταν το "σύνδρομο της μικρής Ελένης", ότι δηλαδή τέσσερα χρόνια τώρα δεν βγαίναμε στις αγορές και δεν μας έπαιζαν τα υπόλοιπα κράτη; Ή μήπως το πρόβλημα ήταν και εξακολουθεί να είναι το ότι δημιουργήθηκε μια τελείως αδικαιολόγητη οικονομική κρίση πρωτοφανών διαστάσεων και τεράστιων κοινωνικών συνεπειών για όλους και κυρίως για όσους βρίσκονταν από το μέσο όρο και κάτω; Εν τέλει, αν κάποιος έρθει ξαφνικά και σου πάρει 100 ευρώ, χωρίς να εξετάζει αν έχει το ηθικό δικαίωμα να το κάνει ή όχι, και μετά από χρόνια σου επιστρέψει τα 10 - άντε τα 20 - αυτός μπορεί να έχει την απαίτηση να θεωρείται ευεργέτης σου; Είναι; 

8 Απριλίου 2014

Η αμφιλεγόμενη ιδέα ενός Ισπανού δημάρχου, για να εξαλείψει τις ακαθαρσίες των σκύλων από τους δρόμους.


Οι ακαθαρσίες των σκύλων δεν είναι πρόβλημα μόνο των ελληνικών δρόμων. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό παρατηρείται κάτι αντίστοιχο και σε άλλα σημεία του πλανήτη, ενώ η απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων δεν μοιάζει ικανός παράγοντας να αλλάξει τις συνήθειες πολλών κυνόφιλων, που βιάζονται να ξεμπερδεύουν με τη βόλτα των τετράποδων φίλων τους. Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος μιας ισπανικής πόλης σκέφτηκε να κάνει τη διαφορά ορίζοντας ντεντέκτιβ, η μοναδική δουλειά του οποίου θα είναι να εξιχνιάζει σε ποιον ανήκουν οι ακαθαρσίες στους δρόμους και τα πάρκα. 

Οι 25 καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί του πλανήτη για το 2013, όπως διαμορφώθηκαν από τους ίδιους τους επισκέπτες - Πρώτη η Κωνσταντινούπολη, απούσα η Ελλάδα

tipadvisor.com.gr

Όπως κάθε χρόνο, το TipAdvisor συγκέντρωσε τις εκατοντάδες χιλιάδες κριτικές των επισκεπτών του για τα διάφορα μέρη του πλανήτη, όπου βρέθηκαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο κατά τη διάρκεια του 2013. Αξιολογώντας τις κριτικές αυτές, η ιστοσελίδα κατέληξε στους 25 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χρονιάς που πέρασε, με την Κωνσταντινούπολη να κερδίζει την πρωτιά. Δυστυχώς, η εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα το 2013 δεν ήταν ικανή να βρεθεί έστω ένας ελληνικός προορισμός στην εικοσιπεντάδα. Είμαστε γενικά τόσο πίσω σαν χώρα, παρόλο που θεωρούμε τον τουρισμό ως τη βαριά μας βιομηχανία ή μήπως οι άλλοι είναι πολύ καλύτεροι; Όποια κι αν είναι η απάντηση, οι 25 τοπ προορισμοί του πλανήτη, όπως διαμορφώθηκαν από απλούς ανθρώπους, όπως εγώ κι εσείς, είναι οι εξής:

Όταν οι γάτες βγάζουν selfies και κλέβουν όλη τη δόξα! [9 εικόνες]

Η μανία των selfies δεν έχει καταλάβει μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τις γάτες. Ή έστω τους ιδιοκτήτες τους, που αιφνιδιάζουν τους αγαπημένους τους, χνουδωτούς φίλους "κολλώντας" στη μούρη τους μια κάμερα και πατώντας το κουμπί για να βγει η σχετική φωτογραφία, προτού οι γάτες προλάβουν να το βάλουν στα πόδια. Βέβαια, δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που μια γάτα πατάει κατά λάθος το κουμπί και αυτοφωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του κινητού, προσπαθώντας ν' ανακαλύψει τι είναι αυτό το πράγμα, που έχει κολλημένο στο αυτί του ο ιδιοκτήτης της. Τα φωτογραφικά αποτελέσματα; υπέροχα! Θα σας κάνουν να λιώσετε!

Ένα αγόρι 3 ετών που με τις χορευτικές του ικανότητες ενθουσίασε τους κριτές τάλεντ σόου.


Ένα αγοράκι 3 ετών ξετρέλανε τους κριτές σε κινέζικο τάλεντ σόου - σαν το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" με τη διαφορά ότι οι κριτές δεν πατούν το κουμπί αρνητικά, αλλά για να επιβραβεύσουν τον διαγωνιζόμενο. Το αγοράκι αυτό, που ονομάζεται Zhang Junhao, είναι πραγματικά ένας χαμαιλέοντας του χορού, αφού προσαρμόζεται σε διαφορετικά είδη χορού με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το καλύτερο - που όχι συνομήλικός του, αλλά ούτε... 23χρονος δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο καλά - είναι το χορευτικό της "φωτογραφίας" (στο 4'20'' του βίντεο που ακολουθεί), όπου το 3χρονο αγόρι δίνει πραγματικά τα ρέστα του. 

Η απορία της ημέρας (08.04.2014)


Σύμφωνα με την περιγραφή της υπόθεσης στην επίσημη ιστοσελίδα της σειράς, το "Κάτω Παρτάλι" αφορά την ιστορία ενός "golden boy (σ.σ. ο Κωνσταντίνος), που προσγειώνεται απότομα στο εξωτικό Κάτω Παρτάλι, ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας με πολλές ομορφιές, πολλά μυστικά και πολύ ιδιαίτερους κατοίκους", ύστερα από πρόταση της αγαπημένης του, Μυρτώς. Παρεπιμπτόντως, παίρνουν μαζί και την αδερφή του Κωνσταντίνου, τη Βίβιαν, η οποία "θέλει ν' αλλάξει παραστάσεις". Στο χωριό αυτό τους περιμένει η οικογένεια της Μυρτώς και ο Βλάσης, ο πρώην φίλος της, που δεν έχει πάψει να την αγαπάει. Ωστόσο, "το χωριό και άνθρωποί του δεν είναι αυτό που φαντάζονται και αντιλαμβάνονται αρχικά οι καλομαθημένοι Αθηναίοι. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που θα προκύψουν, δεν περιορίζονται στη σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων αλλά έχουν να κάνουν με καλά κρυμμένα μυστικά".

Ο ελληνογερμανικός πόλεμος τον Απρίλιο του 1941 στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων

Σε αντίθεση με τον ένδοξο ελληνοϊταλικό πόλεμο, λίγα είναι τα αφιερώματα που έχουν γίνει στον ελληνογερμανικό πόλεμο τον Απρίλιο του 1941, που άλλωστε θα οδηγούσε σε τριάμιση χρόνια μαύρης κατοχής, που θα ρήμαζαν κυριολεκτικά τη χώρα. Το αφιέρωμα αυτό επιχειρεί μια διαφορετική, όχι ιστορική προσέγγιση του πολέμου εκείνου, ανατρέχοντας στις εφημερίδες της εποχής και στον τρόπο που αντιμετώπισαν τον πόλεμο.

7 Απριλίου 2014

Ο ελληνογερμανικός πόλεμος τον Απρίλιο του 1941 μέσα από τα επίσημα πολεμικά ανακοινωθέντα


Στις 5.15΄ τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 1941 εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά η γερμανική επιθετικότητα με την επίδοση τελεσιγράφου από τον Γερμανό πρέσβη Έρμπαχ στο σπίτι του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κοριζή. Γύρω στις 8 το πρωί, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών διέκοψε τη μετάδοση της θείας λειτουργίας και ο εκφωνητής ανήγγειλε τα εξής:
"Τα γεγονότα, τα οποία ανεμένοντο από ημερών ήρξαντο να εξελίσσωνται ραγδαίως από της αυγής της σήμερον. Η Ελλάς θύμα και πάλιν μιας αδίκου και απροκλήτου επιθέσεως, όρθια επί των επάλξεων υπερασπίζει τα σύνορά μας εναντίον νέου εισβολέως. Οι Γερμανοί, σύμμαχοι των Ιταλών προσβάλλουν τα σύνορα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Ο Ελληνικός στρατός μάχεται υπερασπίζων το πάτριον έδαφος όπως και την αυγήν της 28ης Οκτωβρίου 1940".

Η απορία της ημέρας (07.04.2014)

Η Χρυσή Αυγή ζητά παραίτηση του πρωθυπουργού για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εναντίον της. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παραίτηση του πρωθυπουργού ως πολιτικά υπεύθυνου για το διορισμό στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ενός προσώπου που διατηρούσε υπόγεια επικοινωνία με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής για τα ψηφαλάκια. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και πολλούς δημοσιογράφους, που εμφανίζονται ως "η φωνή της κοινής λογικής", ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ ταυτίζονται επειδή ζητούν το ίδιο πράγμα, δηλαδή την παραίτηση Σαμαρά, χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν η διαφορετική επιχειρηματολογία των μεν και των δε. Και αναρωτιέμαι: στην Ελλάδα του 2014 η "κοινή λογική" βασίζεται στο σχήμα "ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι"; 

6 Απριλίου 2014

12 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον πύργο του Άιφελ (plus η περιγραφή του πρώτου Έλληνα που τον επισκέφτηκε)


1889-2014. Εκατόν είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται από τα εγκαίνια του πύργου του Άιφελ, του πιο εμβληματικού κτιρίου της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο μεταλλικός πύργος είχε ανεγερθεί από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Γκουστάβο Άιφελ με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως που θα πραγματοποιούνταν στο Παρίσι το 1889, ένα είδος φόρου τιμής στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά και δείγμα της βιομηχανικής δύναμης της Γαλλίας την εποχή εκείνη. Τα γνωρίζετε όλα για το διάσημο κτίριο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί κανείς πλέον να φανταστεί το Παρίσι; 

Η απορία της ημέρας (06.04.2014)

Δεν είναι λίγες οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στις περισσότερες προηγείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά, ενώ υπάρχουν και κάποιες που βλέπουν προβάδισμα της Ν.Δ. στις ευρωοεκλογές. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, πολιτικά στελέχη και ΜΜΕ πανηγυρίζουν - από πού κι ως πού μια "ανεξάρτητη" εφημερίδα ή ένας "αντικειμενικός" τηλεοπτικός σταθμός πανηγυρίζει για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ενός ή του άλλου κόμματος; - ανάλογα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αυτών: άλλοι μιλούν για υπεροχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας και άλλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση αντέχει και ότι ο κόσμος την εμπιστεύεται. 

Οι 4 μορφές της σεξουαλικής πράξης με τις... ευλογίες του Ινδουισμού


Τέσσερις είναι οι σκοποί της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με την ινδουιστική θρησκεία: το dharma (ηθική), το artha (πλούτος), το kama (απόλαυση) και το moksha (απελευθέρωση). Σύμφωνα με τα ινδουιστικά κείμενα, σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερις σκοπούς αντιστοιχεί και μια μορφή σεξουαλικής πράξης. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον σαν θέμα, μιας και συνήθως οι θρησκείες αντιμετωπίζουν το σεξ ως ένα θέμα ταμπού και αποφεύγουν ν' αναφερθούν σ' αυτό. Αν έχετε την περιέργεια να μάθετε - πληροφοριακά - τους τέσσερις τύπους σεξουαλικής πράξης κατά τα ινδουιστικά πρότυπα, αυτοί είναι συνοπτικά οι εξής: