21 Ιουνίου 2014

Η πραγματική ιστορία πίσω από το "Like A Virgin", ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της Μαντόνα Το έγραψε ένας άνδρας για να εκφράσει... τα δικά του συναισθήματα!

Το 2014 είναι μια σημαντική χρονιά για τη Μαντόνα, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κυκλοφορία ενός από τα πλέον εμβληματικά τραγούδια της "βασίλισσας της ποπ". Δεν είναι άλλο από το "Like A Virgin", ένα τραγούδι που είχε θεωρηθεί προκλητικό στην εποχή του, λόγω του προκλητικού στίχου, αλλά και του βιντεοκλίπ, που γυρίστηκε στα κανάλια της Βενετίας, συμβόλιζε την σεξουαλική απελευθέρωση και είχε ως γκεστ-σταρ έναν άνδρα με μάσκα λιονταριού. Ποια είναι όμως η πραγματική ιστορία του τραγουδιού, που συζητήθηκε όσο λίγα και καθιέρωσε την Μαντόνα ως ποπ σταρ; Τι είχε στο μυαλό του ο άνθρωπος που έγραψε τους στίχους;

Οι πρώτες εντυπώσεις και το τέλος της λογικής

Όταν ήμουν μικρός, κάθε φορά που άκουγα τη φράση "αυτός είναι ανοιχτό βιβλίο", δεν πολυκαταλάβαινα τι ακριβώς σήμαινε αυτό. Είχα την εντύπωση ότι αναφερόταν σ' έναν άνθρωπο που είναι ευθύς και ειλικρινής, που έχει μια συνέπεια λόγων και έργων. Μεγαλώνοντας διαπίστωσα ότι τελικά "ανοιχτό βιβλίο" θεωρείται ο άνθρωπος, για την προσωπικότητα του οποίου μπορεί κανείς να σχηματίσει άποψη χωρίς καν να κουβεντιάσει μαζί του, ο άνθρωπος που "διαβάζεται" από τελείως εξωτερικά και επιφανειακά στοιχεία, όπως από το χρώμα των μαλλιών του, τα ρούχα που φοράει, το πώς κάθεται σε μια καρέκλα κλπ.

20 Ιουνίου 2014

Η ηθική της "ζούγκλας" στην Ελλάδα του 2014 - Οι ιστοσελίδες γνωριμιών στην πυρά!

Μέχρι πριν δυο μέρες δεν είχα ιδέα για την υπόθεση του "ροζ" βίντεο, με το οποίο η ιστοσελίδα Zougla απειλούσε να πλήξει - επιεικέστατη η λέξη! - τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων (και πλέον ηγέτη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας) Γαβριήλ Σακελαρίδη, ήδη από την προεκλογική περίοδο. Και ήταν φυσικό να μην γνωρίζω τίποτε, από την στιγμή που δεν παρακολουθώ τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, δεν την επιλέγω για την ενημέρωσή μου.

19 Ιουνίου 2014

Η απορία της ημέρας (19.06.2014)

Ο Κινέζος πρόεδρος βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα και το "ελληνικό BBC", που ακούει στο όνομα ΝΕΡΙΤ, κατέγραφε λεπτό προς λεπτό τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την υπογραφή σειράς εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των δύο κρατών σε μια έκτακτη, μαραθώνια εκπομπή με λεζάντες που φρόντιζαν να υπενθυμίζουν διαρκώς το μέγεθος των συμφωνιών αυτών. Και αναρωτιέμαι, αν το αυθεντικό BBC, όχι το δορυφορικό BBC World, αλλά αυτό που βλέπουν οι Βρετανοί στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, θα τροποποιούσε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει λεπτό προς λεπτό όχι απλά τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Κινέζο πρόεδρο, αλλά ακόμη και με τον Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο.Τζ. Σίμπσον: Το ποδοσφαιρικό είδωλο που δίχασε την Αμερική, όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και ενός άνδρα. Η πιο πολύκροτη υπόθεση στα αμερικανικά δικαστικά χρονικά.


Όρενταλ Τζέιμς Σίμπσον, ένας θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου, κάτοχος πολλών ρεκόρ τη δεκαετία του 1970, που παραμένουν αχτύπητα μέχρι και σήμερα, αλλά και το πλέον αμφιλεγόμενο πρόσωπο της Αμερικής, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν, και ενός φίλου της τον Ιούνιο του 1994. Και μπορεί στη συνέχεια ν' απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες ύστερα από μια πολύμηνη δίκη, που μετατράπηκε σε τηλεοπτικό σόου, όμως η ετυμηγορία των ενόρκων όχι απλά δεν ικανοποίησε την κοινή γνώμη, αλλά δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση, που είκοσι χρόνια μετά εξακολουθεί να συγκινεί το ενδιαφέρον των Αμερικανών.

17 Ιουνίου 2014

Η φωτογραφική απόδειξη ότι οι Σαουδάραβες είναι οι πιο τρελοί φίλαθλοι του πλανήτη

Οι Σαουδάραβες είναι πραγματικά τρελαμένοι με το ποδόσφαιρο.Αν έχετε δορυφορική κεραία, θα προσέξετε ότι τα δύο σαουδαραβικά αθλητικά κανάλια, που εκπέμπουν στον Hotbird, παίζουν ποδόσφαιρο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εξάλλου, πολλές φορές οι εμίρηδες του βασιλείου των Σαούντ προσπάθησαν να ενισχύσουν την εθνική τους ομάδα χρυσοπληρώνοντας ξένους προπονητές, μόνο που δεν υπολόγισαν ότι όλα τα πετροδόλαρα του κόσμου δεν αρκούν για να χτιστεί μια ανταγωνιστική ομάδα. Έτσι, για μια ακόμη χρονιά οι Σαουδάραβες φίλαθλοι παρακολουθούν το Μουντιάλ από τα σπίτια τους απλά για το θέαμα, χωρίς να αγωνιούν για την πορεία της εθνικής τους ομάδας. Αυτό βέβαια δεν μειώνει στο ελάχιστο την αγάπη τους για το άθλημα. Το αντίθετο, θα λέγαμε ότι οι Σαουδάραβες παραμένουν φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι - ίσως οι πιο ένθερμοι φίλαθλοι στον πλανήτη. Οι παρακάτω δύο φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα arabnews.com, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη. 

Από τους μετροσέξουαλ στους άνδρες σπορνοσέξουαλ! Το χρονικό

telegraph.co.uk/

Επιχείρηση φθηνού εντυπωσιασμού και μάρκετινγκ ή ειλικρινής απόπειρα να εντάξουμε τους ανθρώπους σε ομάδες με βάση κάποια κοινά - αν και συνήθως επιφανειακά - χαρακτηριστικά, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τον γύρω μας κόσμο απλοποιώντας τον; Όποια εξήγηση κι αν δώσει ο καθένας, είναι γεγονός ότι φράσεις κλισέ και νεολογισμοί, που βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους, αποτελούν αγαπημένη συνήθεια των δημοσιογράφων ή των όποιων γκουρού υπηρετούν το lifestyle παγκοσμίως τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Και μια αγαπημένη μερίδα πληθυσμού, που μπαίνει συχνά στο στόχαστρο των αναλύσεων, είναι οι άνδρες. Το παραδοσιακό πρότυπο του άνδρα αφέντη κατέρρευσε προ πολλού. Κι ύστερα, τι;

16 Ιουνίου 2014

Οι Ιάπωνες φίλαθλοι απλά δεν υπάρχουν! Με τις σακούλες στα χέρια μαζεύουν τα σκουπίδια μετά τη λήξη του αγώνα!

Στην Ελλάδα περιμένουμε τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Ιαπωνίας προσδοκώντας σε "ανάσταση νεκρών" μετά το ταπεινωτικό 3-0 από την Κολομβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, μήπως πνεύσει άλλος άνεμος στα πανιά της ομάδας και αποκτήσει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία. Το ενδιαφέρον μας όμως καλό θα ήταν να μην περιοριστεί μόνο στην αγωνιστική δράση των παικτών της εθνικής Ιαπωνίας, αλλά και στην εξωαγωνιστική συμπεριφορά των Γιαπωνέζων φιλάθλων, οι οποίοι κέρδισαν τον παγκόσμιο σεβασμό στο τουίτερ, όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες, που τους έδειχναν με μεγάλες, μπλε σακούλες στα χέρια να μαζεύουν τα σκουπίδια από τις κερκίδες, πριν φύγουν από το γήπεδο και παρ' όλη την απογοήτευση για την ήττα της ομάδας τους. Και δεν μάζευαν μόνο τα δικά τους σκουπίδια!

Τόλμη ή απερισκεψία; Πώς ένας άνθρωπος ταΐζει αλιγάτορες με το στόμα του! [βίντεο]

Youtube.com
Βλέποντας το παρακάτω βίντεο, κάποιοι θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα από έκσταση και κάποιοι άλλοι θα κλείσουν το ανοιχτό στόμα τους  από φόβο. Δεν είναι και συνηθισμένο να βλέπει κανείς έναν άνθρωπο να ταΐζει ζαχαρωτά σε αλιγάτορες χρησιμοποιώντας το στόμα του! Αυτό που κάνει ο τύπος στο βίντεο που ακολουθεί είναι σίγουρα επικίνδυνο και μάλιστα οι αστυνομικές αρχές της Λουιζιάνα εξετάζουν το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης. Μάλλον θα δυσκολευθούν να στοιχειοθετήσουν κάποια κατηγορία, εκτός κι αν προσπαθήσουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι ή αν οι νόμοι της Λουιζιάνα είναι υπερβολικά αυστηροί. Σε κάθε περίπτωση, αν ποτέ βρεθείτε να κολυμπάτε δίπλα σε αλιγάτορες μην προσπαθήσετε να τους ταΐσετε οτιδήποτε είτε με το στόμα είτε με τα χέρια, ειδικά αν αυτοί είναι πεινασμένοι...

Στο μέλλον θα φτιάχνουμε σαλάτες με λαχανικά από το διάστημα;

Θα έρθει άραγε η στιγμή, όπου οι άνθρωποι μπορεί να μην καταφέρουμε να μετακομίσουμε στον Άρη λόγω έλλειψης φιλικής ατμόσφαιρας, αλλά θα τρεφόμαστε με λαχανικά από τον κόκκινο πλανήτη; Μα, πώς είναι δυνατόν να πάρουμε λαχανικά από έναν πλανήτη χωρίς οξυγόνο, θ' αναρωτηθεί κανείς. Έχει ο Άρης λαχανόκηπους; Όχι, βέβαια... απλά Γερμανοί επιστήμονες πειραματίζονται σε τεχνικές καλλιέργειας λαχανικών σε διαστημικές συνθήκες.