12 Ιουλίου 2014

Ένα τρέιλερ 72 λεπτών, για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία όλων των εποχών, που θα διαρκεί 720 ώρες!


Ο 46χρονος Σουηδός σκηνοθέτης Άντερς Βέμπεργκ έχει γυρίσει περισσότερες από 300 ταινίες. Ωστόσο, το όνειρο της ζωής του, με την εκπλήρωση του οποίου σκοπεύει να κλείσει την καριέρα του, ήταν να δημιουργήσει μια ταινία έξω από χρονικούς περιορισμούς. Πάνω σ' αυτό εργάζεται εντατικά τα τελευταία χρόνια και θα εξακολουθήσει να εργάζεται για αρκετά ακόμη, μέχρι να ολοκληρωθεί η ταινία του με τίτλο "Ambiancé" και διάρκεια 720 ώρες, η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία όλων των εποχών.

11 Ιουλίου 2014

"Η τεχνολογία ποτέ δεν θα υποκαταστήσει την αγάπη": Το σπουδαίο μήνυμα μιας τρυφερής διαφήμισης [βίντεο]


Ένα μωρό κλαίει στο κρεβάτι του. Ο νεαρός πατέρας τα χάνει και - τι άλλο να κάνει; - παίρνει τηλέφωνο στη σύζυγό του, τη μάνα του μωρού, που ψωνίζει στο σουπερμάρκετ, μήπως εκείνη καταφέρει να το ηρεμήσει. Και μπορεί η μάνα να τραβάει την προσοχή των υπόλοιπων πελατών του σουπερμάρκετ με τις αστείες γκριμάτσες που κάνει στο μωρό μέσω της κάμερας του κινητού τηλεφώνου, όμως εκείνο δεν ησυχάζει. Μέχρι που ο πατέρας παίρνει το μωρό στην αγκαλιά του - διστακτικά στην αρχή - και καταφέρνει να το ηρεμήσει. "Η τεχνολογία ποτέ δεν θα υποκαταστήσει την αγάπη", όπως είναι το σλόγκαν στη διαφήμιση - γιατί περί διαφήμισης πρόκειται - μιας ταϊλανδέζικης εταιρίας τηλεπικοινωνιών, που θέλει να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα. Μπορείτε ν' αμφισβητήσετε τα κίνητρά της, αν το επιθυμείτε, όμως η ουσία του μηνύματος είναι πολύ δυνατή. Η τεχνολογία μας δίνει πολλές δυνατότητες, ώστε να ζήσουμε πιο άνετα την καθημερινότητά μας, όμως η αγάπη και η ανθρώπινη επαφή είναι ανυπέρβλητες σταθερές, που δεν υποκαθίστανται τόσο εύκολα. Δείτε το βίντεο:

Ένας πρωθυπουργός "βάζει τα γυαλιά" στον Ομπάμα περιμένοντας 30 λεπτά στην ουρά εστιατορίου [εικόνα]

Διαβάζω σήμερα σ' όλες τις ιστοσελίδες για την γκάφα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρέθηκε σε φαστφουντάδικο του Τέξας, αλλά βιαζόταν τόσο πολύ που δεν μπορούσε να περιμένει στην ουρά, τους προσπέρασε όλους και βρέθηκε κατευθείαν στο ταμείο, όπου όμως... δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει την παραγγελία του. 

Εδώ, Μέση Ανατολή! Ακούει κανείς;

Οι καβγάδες της Κωνσταντοπούλου με τον Μαρκογιαννάκη, πεισματάρικες ανακοινώσεις - θαρρείς και προέρχονται από μικρά παιδιά ή γκρινιάρηδες γέρους! - πολιτικών παραγόντων που έχουν αναγάγει σε μάχη εγωισμού το κατά πόσο το 139 είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του 120 κι αν επομένως πρέπει ή όχι να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σενάρια επί σεναρίων για το τι θα γίνει σχετικά με την προεδρική εκλογή μετά από... μήνες, πολιτική αντιπαράθεση με τζαμπαμάγκικες εκφράσεις απ' όλες τις πλευρές, που όμως θεωρούνται απαυγάσματα ρητορείας από κάποια πωρωμένα μυαλά... Θέλετε κι άλλα; Αυτά μονοπωλούν την επικαιρότητα στην Ελλάδα σήμερα - ούτε καν το θέμα της ΔΕΗ στην ουσία του, αν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ένα ποσοστό του οργανισμού ή όχι και γιατί. Και την ίδια στιγμή, στη γειτονιά μας, στη διπλανή αυλή συγκεκριμένα, πολλές σπίθες έχουν μαζευτεί και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα. Η δικιά μας αυλή δεν κινδυνεύει από τις σπίθες αυτές κι έτσι γυρνάμε επιδεικτικά κι ατάραχα την πλάτη μας σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Αλήθεια, πόσο μακριά είναι η Ελλάδα από τη Μέση Ανατολή;

10 Ιουλίου 2014

Το Ντουμπάι καταπολεμά την παιδική παχυσαρκία πριμοδοτώντας την απώλεια βάρους με.. χρυσάφι!

Έναν πρωτότυπο, όσο και αμφιλεγόμενο τρόπο καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας εμπνεύστηκαν οι αρχές του Ντουμπάϊ, όπως διαβάζουμε στην Gulf News. Με σλόγκαν "Το παιδί σου είναι χρυσός", οι αρχές καλούν τις οικογένειες να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή εν όψει του Ραμαζανιού με έπαθλο το βάρος που θα χάσουν σε... χρυσό.

8 Ιουλίου 2014

Οι 2 + 4 ερωτήσεις, που βοηθούν τους γιατρούς να διαγνώσουν αν κάποιος κάνει κατάχρηση αλκοόλ


Ο άνθρωπος που κάνει κατάχρηση αλκοόλ είναι συνήθως ο τελευταίος που συνειδητοποιεί το πρόβλημά του, κλείνοντας τ' αυτιά του στις προειδοποιήσεις του φιλικού και οικογενειακού του κύκλου. Θα ήταν ίσως πιο εύκολο αν υπήρχαν κάποιες απλές ερωτήσεις, που θα επέτρεπαν στον ασθενή να κατανοήσει μια ώρα αρχύτερα το πρόβλημά του και να απευθυνθεί έγκαιρα στους ειδικούς. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Λέιτσεστερ ανέλυσαν 17 σχετικές μελέτες και κατέληξαν σε δύο απλές ερωτήσεις, που μπορούν να βοηθήσουν ένα γιατρό να διαγνώσει, αν ένας άνθρωπος καταναλώνει αλκοόλ σε καταχρηστικές ποσότητες. 

Τρισδιάστατα σκίτσα με μολύβι, που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας [6 εικόνες]

Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι οποίοι χάρη στο ίντερνετ μπορούν να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους σ' όλον τον πλανήτη. Ένας από αυτούς είναι ο Alessandro DD, ο οποίος μ' ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι δημιουργεί καταπληκτικά, τρισδιάστατα σκίτσα, που θα σας κάνουν να σπαζοκεφαλιάσετε. Δεν είναι ο μοναδικός που σχεδιάζει μ' αυτόν τον τρόπο. Πάρτε μια μικρή ιδέα από τις εντυπωσιακές δημιουργίες του.

Πώς ΔΕΝ επηρεάζονται τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου; Τι διαπίστωσε επιστημονική έρευνα από την Αυστραλία

Η βασική ένσταση όσων αντιτίθενται στην υιοθεσία και την ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αφορά τυχόν αρνητικές επιδράσεις στην ψυχολογία και την ανάπτυξη των παιδιών αυτών, επειδή μεγαλώνουν χωρίς να υπάρχει το πρότυπο του ενός από τα δύο φύλα. Η ευκολότερη απάντηση σ' ένα τέτοιο επιχείρημα θα ήταν ότι ούτως ή άλλως υπάρχουν οικογένειες, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν μόνο με τον ένα γονιό και δεν έχουν καμία επαφή με τον άλλο, δηλαδή λείπει εντελώς το πρότυπο του ενός φύλου, χωρίς σ' αυτές τις περιπτώσεις να ενοχλείται κάποιος ιδιαίτερα, επειδή προφανώς δεν είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα. Εξάλλου, ποιος είπε ότι στις ομόφυλες οικογένειες τα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς την παρουσία παππούδων, γιαγιάδων, θείων κλπ., επομένως έχουν επαφή με όλα τα φύλα; Επειδή, όμως, συχνά δεν αρκούν οι λογικοί συλλογισμοί, ας δούμε τι λένε και οι σχετικές έρευνες.

7 Ιουλίου 2014

Τι "αποκαλύπτει" για τον χαρακτήρα σου η αγαπημένη σου γεύση σοκολάτας


Αν πιστεύετε σε αναλύσεις προσωπικότητας, που βασίζονται σε σχήματα τύπου "πες μου τι κάνεις/τι φοράς/πώς κάθεσαι/πώς πιάνεις το κουτάλι κλπ., για να σου πω ποιος είσαι", αυτό το θέμα θα το λατρέψετε. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αδυναμία στις σοκολάτες, απλά ρωτήστε αυτόν που σας ενδιαφέρει τι σοκολάτα προτιμάει και συγκρίνετε το χαρακτήρα του με τα πορίσματα των ανθρώπων της σοκολατοβιομηχανίας Cadbury, οι οποίοι κατέταξαν τους ανθρώπους σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με το είδος της σοκολάτας που προτιμούν και ύστερα από τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας αγοράς. 

Όταν η Τζένη Καρέζη προκάλεσε πανζουρλισμό στη Θεσσαλονίκη στα γυρίσματα μιας ταινίας - Η νοσταλγική επίσκεψη στο σχολείο της και το σπίτι, όπου μεγάλωσε

ΕΜΠΡΟΣ, 16.07.1960

Παρακολουθούσα στο ίντερνετ μια από τις λιγότερο παιγμένες στην τηλεόραση ταινίες της Τζένης Καρέζη, μια ταινία που είχαν πολλά χρόνια να δω, την "Χριστίνα", μια αστυνομική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη, διαφορετική από τις συνηθισμένες της εποχής εκείνης, με συμπρωταγωνιστές στο πλευρό της αγαπημένης ηθοποιού τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Ένα μικρό μέρος της ταινίας είχε γυριστεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1960. Οι ηθοποιοί βρέθηκαν στην πόλη, όπου επικράτησε πραγματικός πανζουρλισμός με την Τζένη να γίνεται αντικείμενο λατρείας και κυνηγητού από τους Θεσσαλονικείς και ν' αναδεικνύεται πραγματικός "κυβερνήτης" της πόλης για μια εβδομάδα - όσο διήρκεσαν τα γυρίσματα της ταινίας στη συμπρωτεύουσα.

"Μια σφαίρα στην καρδιά": Η γαλλική ταινία της Τζένης Καρέζη, που γυρίστηκε στην Ελλάδα


"Μια σφαίρα στην καρδιά" (στα γαλλικά "Une balle au cœur") ήταν ο τίτλος της μοναδικής ξένης ταινίας, στην οποία πρωταγωνίστησε η Τζένη Καρέζη και τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1965. Ήταν μια φιλόδοξη παραγωγή, όπως τουλάχιστον προβλήθηκε από τις ελληνικές εφημερίδες, που όμως δεν κατάφερε ν' ανοίξει τις πόρτες για μια διεθνή καριέρα στην πολυαγαπημένη ηθοποιό. Δεν ήταν η πρώτη πρόταση που είχε δεχτεί για να συμμετάσχει σε μια διεθνή και μάλιστα γαλλική κινηματογραφική παραγωγή, όμως ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια πρόταση υλοποιήθηκε, αλλά δυστυχώς δεν στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

6 Ιουλίου 2014

10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την ταινία "Φόρεστ Γκαμπ"


Στις 6 Ιουλίου 1994, ο "Φόρεστ Γκαμπ" έκανε πρεμιέρα στις αμερικανικές, κινηματογραφικές αίθουσες και η απήχησή του ήταν τέτοια, ώστε έγινε μία από τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών. Η ταινία βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Γουίνστον Γκρουμ, που είχε εκδοθεί το 1986, ενώ βοήθησε τον Τομ Χανκς να εδραιώσει το πέρασμα του σε πιο σοβαρούς, ώριμους ρόλους, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του στην ταινία "Φιλαδέλφεια". Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χανκς κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του ως ο ιδιαίτερος Φόρεστ Γκαμπ, ένας από τους πιο σύνθετους χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης, παρά τη φαινομενική απλότητα του χαρακτήρα του. Τι όμως δεν γνωρίζουμε για την περίφημη αυτή ταινία;

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας μέχρι 12 Ιουλίου 2014


Μετά το "Happy" το.. χάος. Για τρίτη εβδομάδα αλλάζει το νούμερο ένα τραγούδι του παγκόσμιου singles chart, ενώ παραδόξως ωφελημένη μέσα στο κατακαλόκαιρο βγαίνει μια απλή μπαλάντα, υπερβολικά χαμηλών τόνων έως μονότονη, που θα μπορούσε να περάσει ακόμη και απαρατήρητη - ακριβώς λόγω καλοκαιριού. Love is in the air, λοιπόν, ή απλά το φετινό καλοκαίρι η διάθεση για ερωτικά παιχνίδια είναι μειωμένη και οι περισσότεροι ψάχνουν τη σταθερότητα, κάποιον με τον οποίον να "μείνουν μαζί";

4 τραγούδια για τον μήνα Ιούλιο


Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να βρω ενδιαφέροντα τραγούδια για τον μήνα Ιούλιο. Όχι γιατί δεν υπάρχουν πολλά τραγούδια που να έχουν γραφτεί για τον έβδομο μήνα του έτους, αλλά γιατί τα περισσότερα είναι συνδεδεμένα με κάποιο ιστορικό γεγονός. Έτσι, αναζητώντας κομμάτια πιο χαρούμενα ή πιο χαλαρά - δύο όψεις φαινομενικά αντίθετες, που όμως αντιπροσωπεύουν εξίσου τον Ιούλη - κατέφυγα σ' ένα ιδιόμορφο μουσικό ταξίδι του κόσμου με 4 τραγούδια, εκ των οποίων ένα χορευτικό ινδικό, ένα ρομαντικό ιταλικό, ένα ορχηστρικό κομμάτι των U2 και μια υπέροχη μελωδία του Λουδοβίκου των Ανωγείων.