18 Οκτωβρίου 2014

Ένα σπασμένο παγκάκι και... ορίστε, η καλύτερη φωτογραφία ομάδας ποδοσφαίρου όλων των εποχών!

Πριν από κάθε σημαντικό ποδοσφαιρικό αγώνα, οι παίκτες μιας ομάδας στήνονται μπροστά στο φωτογραφικό φακό, για να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία, να 'χουν ένα αναμνηστικό ιδίας χρήσης και να γίνουν αφίσα για τους οπαδούς. Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι αυθόρμητες, όταν η πόζα και τα στημένα χαμόγελα δίνουν τη θέση τους στο απρόοπτο της στιγμής. Κάτι τέτοιο συνέβη και στους παίκτες του βορειοϊρλανδικού συλλόγου Derry City, οι οποίοι στήθηκαν για μια φωτογραφία λίγο πριν τον αγώνα κυπέλλου, όμως την κρίσιμη στιγμή... έσπασε το παγκάκι. Οι παίκτες, όσοι κάθονταν πάνω του, έπεσαν στο χόρτο, ο ένας μάλιστα έφερε τούμπα, ενώ οι όρθιοι ρίχνουν το βλέμμα τους στους πεσμένους - όλοι χαμογελαστοί για το απρόοπτο. Και κάπως έτσι, η φωτογραφία έκανε το γύρο του τουίτερ και χαρακτηρίστηκε ως "η καλύτερη φωτογραφία ομάδας όλων των εποχών". 

17 Οκτωβρίου 2014

Μαραθώνας, στοπ!

Και ξαφνικά ο δήμος Μαραθώνα βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Για την ακρίβεια αποτελεί αντικείμενο ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές - όχι μόνο και πάντως όχι απαραίτητα ενημερωτικές. Ποιος ο λόγος; Τον περασμένο Μάιο, δηλαδή πριν πέντε μήνες, δήμαρχος της περιοχής εξελέγη ένα πρόσωπο που απασχολεί τη σόου μπιζ για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο Ηλίας Ψινάκης, είναι γνωστός για τη χύμα συμπεριφορά του, διανθισμένη με τις κατάλληλες δόσεις comme il faut και καλιαρντών, που τον έχουν καταστήσει ένα πρόσωπο δημοφιλές - ή έστω χαριτωμένο - στα μάτια της κοινής γνώμης.

16 Οκτωβρίου 2014

Ηθοποιοί που έγιναν παρουσιαστές

Τι κι αν κατά καιρούς λειτούργησαν ιδιωτικές σχολές που προσέφεραν σεμινάρια για φιλόδοξους παρουσιαστές στην τηλεόραση, το γεγονός είναι ότι επάγγελμα παρουσιαστής, που να πληρεί συγκεκριμένα προσόντα και να έχει τελειώσει συγκεκριμένες σπουδές, δεν υπάρχει. Αρκεί να στέκεται καλά μπροστά στην κάμερα, να έχει φωτογένεια και επιπλέον ευφράδεια και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις στο αντικείμενο της εκπομπής του τα δυο τελευταία όχι πάντα!. Μια ομάδα ανθρώπων που πληρούν σχετικά εύκολα τα προσόντα αυτά είναι οι ηθοποιοί - ειδικά όσοι έχουν εμπειρία στον κινηματογράφο ή σε τηλεοπτικά σίριαλ και όχι οι αποκλειστικά θεατρικοί ηθοποιοί. Και πράγματι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναζήτησαν παρουσιαστές μέσα από τις τάξεις των ηθοποιών, οι οποίοι άλλοτε ανταποκρίθηκαν στο νέο τους ρόλο και άλλοτε απέτυχαν.

15 Οκτωβρίου 2014

Είναι αυτή η πιο περίεργη μορφή εκδήλωσης θαυμασμού σε ποπ σταρ;

Τι ακραίο μπορεί να κάνει ένας φανατικός θαυμαστής κάποιου διάσημου καλλιτέχνη; Από το να του ζητήσει αυτόγραφο σε κάποιο περισσότερο ή λιγότερο απόκρυφο μέρος του σώματος - είναι πολλά τα παραδείγματα κοριτσιών που έχουν προτάξει τα στήθη τους στο μαρκαδόρο του ποπ ειδώλου τους - μέχρι να φτάσουν σε παραβατικές συμπεριφορές, αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν "stalking" και που είναι αρκετά συνηθισμένο στον παράξενο κόσμο του Χόλιγουντ. Ωστόσο,τα εφευρετικά μυαλά των φανατισμένων... φαν δεν σταματάει σε κλισέ συμπεριφορές και διαρκώς μας εκπλήσσουν - όχι απαραίτητα ευχάριστα. 

14 Οκτωβρίου 2014

11 συμβουλές ανδρικού στιλ από άνδρες που άφησαν τη σφραγίδα τους

Γενικά, υπάρχει η αντίληψη ότι οι περισσότεροι άνδρες βρίσκονται σε διάσταση με τη μόδα και το στιλάτο ντύσιμο. Ποιοι, λοιπόν, είναι καλύτεροι να δώσουν συμβουλές από άλλους άνδρες, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και σε διαφορετικές εποχές ξεχώρισαν για το προσωπικό τους στιλ! Αφηρημένες ή και πιο ειδικές, αυτές είναι έντεκα συμβουλές προσώπων, που ξεχώρισαν ως ανδρικά πρότυπα μόδας και μεταφέρουν τις προσωπικές τους απόψεις. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε σε όλα μαζί τους - ούτε και μεταξύ τους συμφωνούν άλλωστε - αφού στο κάτω-κάτω το στιλ είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Είναι όμως μια καλή, θεωρητική αρχή, ένα πρώτο βήμα για να μπορέσει ένας άνδρας να διαμορφώσει τη δική του άποψη.

12 Οκτωβρίου 2014

Η συγκλονιστική επιστολή μιας γυναίκας, που έχασε νωρίς τον σύντροφο της, το 1586. "Πώς μπόρεσες να πεθάνεις χωρίς εμένα;"

Η απώλεια του συντρόφου μ' ένα τόσο οριστικό τρόπο, όπως ο θάνατος, αφήνει πολλές ανοιχτές πληγές, που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Αυτό γινόταν από κτίσεως κόσμου και θα εξακολουθήσει να επαναλαμβάνεται, όσο υπάρχουν άνθρωποι. "Γιατί έφυγες πρώτος" και "πώς θα ζήσω χωρίς εσένα" είναι τα ερωτήματα που δεν περιμένουν εύκολα απάντηση. Είναι τα ερωτήματα που έθεσε και μια νεαρή γυναίκα από τη Νότιο Κορέα το μακρινό 1586 σ' ένα γράμμα που η ίδια έγραψε και άφησε στο φέρετρο του συζύγου της, του Γιουνγκ-Τάε Λι, ο οποίος είχε πεθάνει σε ηλικία 30 ετών. Η γυναίκα, που ήταν έγκυος, ζητούσε απαντήσεις και πίστευε ότι θα τις λάμβανε στα όνειρά της, όπου ήλπιζε ότι θα ξανασυναντούσε τον νεκρό της σύζυγο. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό όντως συνέβη με κάποιον μεταφυσικό τρόπο, ούτε γνωρίζουμε περισσότερα για την τύχη της ίδιας, που πάντως έφερε μέσα την τον καρπό ενός - κατά πως φαίνεται - έντονου και δυνατού έρωτα.  Είναι μια συγκλονιστική επιστολή, που βρέθηκε το 1998 κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη Αντόνγκ της Νοτίου Κορέας, αποδεικνύοντας πώς σε όλες τις εποχές οι δυνατοί έρωτες δύσκολα υποτάσσονται στα τραγικά παιχνίδια της ζωής.