1 Νοεμβρίου 2014

Κηδείες σε on-line μετάδοση στην Ισπανία

Πολλές φορές, όταν για λόγους υγείας, απόστασης ή ακόμη και δουλειάς που δεν αναβάλλεται, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να παρευρεθεί στην κηδεία ενός συγγενή ή γενικότερα ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, το φέρει βαρέως σ' όλη του την ζωή, επειδή δεν μπόρεσε να είναι παρών στο "τελευταίο αντίο". Ίσως οι ενοχές να ήταν λιγότερες, αν είχε τη δυνατότητα να δώσει το παρών έστω κι από απόσταση. Η τεχνολογία να είναι καλά και λύσεις υπάρχουν.

5 τροφές που μας χαλούν τη διάθεση


Το φαγητό δεν είναι πάντα απόλαυση, αν και πολλοί αυτό ισχυρίζονται, ότι τρώνε για να ανεβάσουν τη διάθεσή τους μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός. Βέβαια, αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό και για ορισμένες ουσίες, όμως υπάρχουν και τροφές, οι οποίες μάλλον επιδεινώνουν την κατάσταση και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε μελαγχολία. Πριν ανοίξεις το ντουλάπι ή το ψυγείο, δες αν ανήκουν στην πιο κάτω, ενδεικτική λίστα:

31 Οκτωβρίου 2014

100 χρόνια ελληνική μόδα! [Εικόνα από ρούχο του 1914]

Την παροιμία "ουδέν κακόν αμιγές καλού" φαίνεται ότι είχαν υπόψη τους οι κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων το 1914, καθώς μετά το ξέσπασμα του ευρωπαϊκού πολέμου, που θα εξελισσόταν σε παγκόσμιος τα επόμενα χρόνια, σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ένα είδος ελληνικής μόδας, η οποία μέχρι τότε ήταν πρακτικά ανύπαρκτη, πλήρως υποταγμένη στις επιταγές των παρισινών σχεδιαστών. 

Εντυπωσιακές εικόνες από το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου


Εδώ και 18 χρόνια, οι αναγνώστες της ιστοσελίδας sleepingairports.net αναδεικνύουν το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ως το καλύτερο του κόσμου. Όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς τι δυνατότητες προσφέρει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στους επισκέπτες του: θεματικούς κήπους, πολιτιστικές δραστηριότητες, κινηματογραφικές αίθουσες, σαλόνια για τηλεόραση, πισίνες, γυμναστήρια, σπα, παιδότοποι κλπ. - ακόμη και κρεβάτια για να κοιμηθεί κάποιος περιμένοντας την πτήση του! Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να ξεναγηθούν δωρεάν στην πόλη της Σιγκαπούρης, ενώ κανένας ταξιδιώτης δεν ανησυχεί μήπως αποφορτιστεί το κινητό του, καθώς το Changi διαθέτει περισσότερα από 800 σημεία φόρτισης.

29 Οκτωβρίου 2014

Πώς ένας άνδρας ωφελείται έχοντας συνευρεθεί ερωτικά με (τουλάχιστον) 21 γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής του;

Αν η σύντροφός σου σου κάνει κάποια στιγμή την κλασική ερώτηση "με πόσες γυναίκες έχεις πάει πριν από μένα, αγάπη μου" και η απάντησή σου είναι "είσαι η εικοστή πρώτη, μωρό μου", σπεύσε να την καθησυχάσεις: "αυτό το νούμερο προτείνουν και οι επιστήμονες". Και δεν είναι ψέματα! Έρευνα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ έδειξε ότι οι άνδρες που έχουν συνευρεθεί με τουλάχιστον 21 γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να ζήσει ένας μετανάστης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της HSBC


Αν είσαι μεταξύ εκείνων που διερευνούν τις προοπτικές μιας επαγγελματικής καριέρας στο εξωτερικό, αλλά δεν έχεις ακόμη καταλήξει στην επιλογή ενός κράτους, όπου αισθάνεσαι ότι θα ανταποκριθούν οι προσδοκίες σου, ρίξε μια ματιά στη σχετική, ετήσια έκθεση "Expat Explorer" της τράπεζας HSBC για το 2014.

27 Οκτωβρίου 2014

Ένα βίντεο που δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει στον άνθρωπο που πάσχει από ναρκοληψία, όταν αυτή εκδηλώνεται

Ό,τι δεν γνωρίζουμε, κάθε τι που έχουμε ίσως ακουστά, αλλά δεν το έχουμε βιώσει στην καθημερινότητά μας, οι άνθρωποι συνηθίζουμε να το κανιβαλίζουμε. Το υποτιμούμε ή ακόμη και το χλευάζουμε. Το ζητούμενο, επομένως, είναι να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό που μας φαίνεται περίεργο - όχι επειδή πραγματικά είναι, αλλά απλά και μόνο επειδή διαφέρει από το συνηθισμένο - και να προσπαθήσουμε να έρθουμε στη θέση του άλλου ανθρώπου.