5 Φεβρουαρίου 2015

Η φάρσα μιας 83χρονης από τον τάφο της!


Υπάρχουν κάποιοι αμετανόητοι φαρσέρ, οι οποίοι κάποια στιγμή στην ζωή τους σκέφτονται να στήσουν μια μακάβρια πλάκα στους φίλους τους, προσποιούμενοι τους πεθαμένους. Άλλος αναρτά κηδειόχαρτο έξω από το κατάστημά του, άλλος - πιο τολμηρός - μπαίνει ακόμη και στην κάσα περιμένοντας να μαζευτούν όλοι οι συγγενείς για να τους τρομάξει (στ' αστεία υποτίθεται) κλπ. Ίσως έχετε ακούσει κάποια παρόμοια ιστορία να έχει συμβεί στην περιοχή σας. Τι θα λέγατε για μια φάρσα στην κυριολεξία από τον τάφο, οργανωμένη από νεκρό;

Η 83χρονη Νόρμα Μπριούερ από το Φαίρφιλντ του Κονέκτικατ πέθανε από εγκεφαλικό. Την επόμενη μέρα, στην εφημερίδα The Connecticut Post δημοσιεύτηκε νεκρολογία, στην οποία αναφερόταν ότι δήθεν η Μπριούερ είχε πεθάνει στη βάση του όρους Κιλιμάντζαρο κατά τη διάρκεια ορειβασίας, όταν η σκυλίτσα της (η Μία) της τράβηξε τις κάλτσες και τα παπούτσια. "Υπάρχει η υποψία ότι η κυρία Μπριούερ πέθανε από υποθερμία, όταν η Μία έφαγε τις ζεστές χειμωνιάτικες μπότες και τις κάλτσες της", έγραψε το άρθρο της εφημερίδας. Είναι ένας τραγικός, όσο και αστείος τρόπος να πεθάνει κανείς, όμως στην περίπτωση της Νόρμα δεν ήταν αληθινός. 
Λίγες μέρες αργότερα, η εφημερίδα αποκάλυπτε ότι η νεκρολογία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, όσον αφορά το σκέλος με την αιτία θανάτου της 83χρονης γυναίκας. Τι είχε συμβεί; Έντεκα χρόνια νωρίτερα, η ίδια η Νόρμα Μπριούερ από κοινού μ' ένα φίλο (ή μια φίλη) της είχε γράψει μόνη της τη νεκρολογία της και οργάνωσε ολόκληρο σχέδιο για τη δημοσίευση του άρθρου, όταν η ίδια θα πέθαινε. Το ότι πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια από τότε δεν αποτέλεσε εμπόδιο. 
"Έτσι ήταν η μαμά μου", δήλωσε στην εφημερίδα η κόρη της Νόρμα. "Πάντα έφτιαχνε ιστορίες, πολλές από τις οποίες δεν ήταν αληθινές, όμως νόμιζε ότι ήταν αστείες". Γιατί όμως σκέφτηκε μια τέτοια φάρσα; Ο γιος της Νόρμα πιθανολογεί ότι "είχε περισσότερο να κάνει με το πώς εκείνη έβλεπε τον κόσμο. Ενώ η ζωή είναι σοβαρή, δεν θα πρέπει να την παίρνουμε και τόσο πολύ στα σοβαρά".
Μ' αυτά και μ' εκείνα, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι στην περίπτωση της Νόρμας Μπριούερ επιβεβαιώθηκε η φράση "γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος" - εν προκειμένω μέσα από τον τάφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου