4 Φεβρουαρίου 2015

Η lifestyle πλευρά της πολιτικής! Δέκατος πιο σέξι ηγέτης στον κόσμο ο Τσίπρας σύμφωνα με αμερικάνικο μπλογκ (που όμως προβλέπει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα απορροφηθεί από την Αλβανία)!

Αδιαφορούν για την ουσία της πολιτικής, αλλά ασχολούνται με την ελαφρότητά της. Οι δημιουργοί του μπλογκ hottestheadsofstate.wordpress.com αξιολογούν τους αρχηγούς των κρατών (πρωθυπουργούς, προέδρους Δημοκρατίας και βασιλιάδες) με κριτήριο όχι το έργο που παράγουν, αλλά την εξωτερική τους εμφάνιση. Θεωρούν ότι έτσι μπορεί να ξεσηκωθεί μια επανάσταση "ενάντια στην τυραννία των μη ελκυστικών ηγετών", αν και μάλλον αποτελεί ένα είδος χλιαρού, απολίτικου χιούμορ.
Το συγκεκριμένο μπλογκ είχε κεντρίσει πριν λίγα χρόνια το ενδιαφέρον των Νορβηγών, καθώς αυτό κατέτασσε τον πρώην πρωθυπουργό τους (νυν γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ), Γενς Στόλτενμπεργκ, στην πρώτη θέση, ως τον σέξι ηγέτη του πλανήτη. Τον Οκτώβριο του 2013, όταν είχα και πάλι ασχοληθεί με το hottestheadsofstate.wordpress.com, ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατατασσόταν μόλις 93ος σε σύνολο 205 ηγετών, δηλαδή βρισκόταν λίγο πάνω από τη βάση, ενώ αρκετά ψηλότερα, στην 64η θέση βρισκόταν ο - αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας - πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Καθώς τα κράτη αλλάζουν συχνά τους ηγέτες τους (είτε λόγω εκλογών είτε λόγω παραιτήσεως μοναρχών, όπως συνηθίζεται την τελευταία διετία), η λίστα του hottestheadsofstate.wordpress.com διαρκώς αναπροσαρμόζεται. Στην πιο πρόσφατη εκδοχή της περιλαμβάνει και τον νεοεκλεγέντα Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι γοήτευσε τους διαχειριστές του μπλογκ, οι οποίοι τον αξιολογούν ως τον δέκατο πιο σέξι ηγέτη του πλανήτη.
Στην πρώτη θέση της λίστας το Φεβρουάριο του 2015 βρίσκεται η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Θόρνινγκ-Σμιθ

ενώ ακολουθούν ο (πάντα δεύτερος) 35χρονος βασιλιάς του Μπουτάν, Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ, και ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Νιέτο. Τέταρτος πιο σέξι ηγέτης θεωρείται ο βασιλιάς της Ισπανίας, Ενρίκε ο ΣΤ, πέμπτος ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, Ζοζέφ Καμπιλά, έκτη η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, έβδομος ο δούκας του Λουξεμβούργου, Ενρί, όγδοος ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ένατος ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ, και δέκατος ο Αλέξης Τσίπρας, το όνομα του οποίου συνοδεύεται από την παρακάτω φωτογραφία

Μάλιστα, στο μπλογκ υπάρχει και ειδική ανάρτηση σε στυλ "breaking news" με τίτλο "Η Ελλάδα εκλέγει καυτό νέο πρωθυπουργό", όπου η Κέιτ (μία από τους τρεις διαχειριστές του μπλογκ) αποθεώνει τον Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το καλύτερο που έχει συμβεί στην Ελλάδα μετά το γιαούρτι της μόδας" (σ.σ. τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί έχουν ξετρελαθεί με το στραγγιστό, "ελληνικό" γιαούρτι). Μάλιστα, σημειώνει ότι στο δίλημμα "ευρώ ή Τσίπρας" η ίδια θα επέλεγε το δεύτερο χωρίς πολλές σκέψεις, αλλά βέβαια το "σοβαρό" αυτό πολιτικό σχόλιο είναι καθαρά θεωρητικό, αφού η ίδια ως Αμερικανίδα δεν θα χρειαστεί ποτέ να επιλέξει για κάποιο από τα δύο.
Το μόνο που προβληματίζει την Κέιτ είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα τελευταία αλλάζουμε πολύ συχνά πρωθυπουργούς, οπότε μας ζητάει να κρατήσουμε τον Τσίπρα μερικά χρόνια "ή μέχρι η Ελλάδα να πτωχεύσει και να απορροφηθεί από την Αλβανία"! Σπάει κόκαλα το πολιτικό βάθος των σχολίων, αλλά στο κάτω-κάτω πόσο σοβαρό μπορεί να θεωρηθεί ένα μπλογκ που ασχολείται μόνο με την εμφάνιση, όταν τους λαούς απασχολούν πολύ σημαντικότερα προβλήματα! 


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου