11 Μαρτίου 2015

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο ανοίγει τις πύλες του

Όσοι αγαπάτε την πεζοπορία σε συνδυασμό με την περιπέτεια, που ενεργοποιεί γερές δόσεις αδρεναλίνης, φροντίστε να κάνετε ένα ταξιδάκι στην Ισπανία. Στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας, κοντά στη Μάλαγα, βρίσκεται το "πιο τρομακτικό μονοπάτι του κόσμου", όπως χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους της περιοχής, ή αλλιώς το "μικρο μονοπάτι του βασιλιά" ("Caminito del Rey"), όπως είναι η επίσημη ονομασία του.

Το μονοπάτι έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και πλάτος μόλις 1 μέτρο (το πολύ). Αυτό που το κάνει τρομακτικό είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 100 μέτρων πάνω από έναν ποταμό.Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1905, προκειμένου να διευκολύνει τους εργάτες να μεταβαίνουν... ευκολότερα στους δυο υδροηλεκτρικούς σταθμούς της περιοχής. Το επίσημο όνομά του το πήρε στα 1928, όταν ο τότε βασιλιάς της Ισπανίας, Αλφόνσο ΙΓ΄, χρειάστηκε να το διασχίσει, προκειμένου να μεταβεί στα εγκαίνια ενός φράγματος.
Αφού το διέσχισε κοτζάμ βασιλιάς, γιατί θεωρείται τρομακτικό; Διότι στην πάροδο των χρόνων τμήματα του διαδρόμου κατέρρευσαν, καθιστώντας αδύνατη τη διάβασή του - εκτός κι αν κάποιος είχε ικανότητες καλά εκπαιδευμένου κασκαντέρ. Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με τελευταίο κρούσμα το 2000, οπότε αποφασίστηκε να τεθεί το μονοπάτι εκτός λειτουργίας. Επειδή, όμως, το "πιο τρομακτικό μονοπάτι του κόσμου" αποτελεί πρώτης τάξεως πόλο έλξης για τουρίστες, η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και η τοπική κυβέρνηση της Μάλαγας ανέλαβαν από κοινού το κόστος αποκατάστασης του διαδρόμου, ώστε να είναι περισσότερο ασφαλής, και κατά τη διάρκεια του φετινού, ρωμαιοκαθολικού Πάσχα θα ανοίξει και πάλι - επίσημα - για το κοινό.Αντέχετε την πρόκληση;
Αυτή είναι μια πανοραμική εικόνα της διαδρομής....
Flickr.com


εδώ μια φωτογραφία πριν την αποκατάσταση, σ' ένα σημείο, όπου ο διάδρομος είχε καταρρεύσει


και εδώ φωτογραφίες χρηστών του τουίτερ, που απόλαυσαν την επικίνδυνη εμπειρία





Αν πάλι προτιμάτε το βίντεο περισσότερο από τις φωτογραφίες, δείτε κι αυτό:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου