21 Απριλίου 2015

Το αδιανόητο χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές μέσα από 9 φωτογραφίες. Είναι αυτή η χειρότερη πόλη για να κυκλοφορούν άνθρωποι και αυτοκίνητα;


Αυτήν τη στιγμή, η πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 15.5 εκατομμύρια στη μητροπολιτική της περιοχή, είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη ολόκληρου του πλανήτη. Και ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς με γοργούς ρυθμούς αφενός λόγω της αστυφιλίας και αφετέρου λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης που παρατηρείται γενικότερα στο Μπαγκλαντές, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμου. (Η έκτασή του είναι λίγο μεγαλύτερη της Ελλάδας, αλλά ο πληθυσμός του είναι δεκαπενταπλάσιος)

Η Ντάκα συμπεριλαμβάνεται σταθερά στις απολύτως τελευταίες θέσεις του πίνακα με τις πόλεις σε σχέση με το επίπεδο διαβίωσης. Κοινώς είναι μια από τις χειρότερες πόλεις για να ζήσει κανείς. Ένας παράγοντας που επιβεβαιώνει τη διαπίστωση αυτή (που σε μεγάλο βαθμό βέβαια προκύπτει από το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και τη χαμηλή πρόσβαση των κατοίκων σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας), είναι και το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάβατοι για τους πεζούς - και στη χειρότερη αποτελούν παγίδες τροχαίων ατυχημάτων. 
Επιβαρυντικός παράγοντας στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ντάκα είναι και η παρουσία των εξαιρετικά δημοφιλών τρίκυκλων ποδηλάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία τους κυκλοφορεί παράνομα, χωρίς άδεια, ενώ αποτελούν ένα πρώτης τάξεως εμπόδιο για μια... πιο κανονική ροή των τετράτροχων οχημάτων.

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου