22 Ιουνίου 2015

Οι πραγματικές ιστορίες πίσω από 3 αγαπημένα τραγούδια του Ρόμπι Γουίλιαμς

en.wikipedia.org


Ο Ρόμπι Γουίλιαμς ήρθε, ζήτησε συγγνώμη που άργησε να μας επισκεφτεί, ενθουσίασε, ενθουσιάστηκε και υποσχέθηκε να μας ξανάρθει. Οι θεατές της συναυλίας πέρασαν μια βραδιά, που θα τη θυμούνται για πάντα και άκουσαν τις μεγάλες επιτυχίες του τραγουδιστή, που πρωτοξεχώρισε στις αρχές της δεκαετίας του '90 ως μέλος του μπόι μπαντ Take That, για να ξεκινήσει στη συνέχεια μια ακόμη πιο πετυχημένη σόλο καριέρα. Πώς όμως γράφτηκαν κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ρόμπι;


Angels

Ήταν το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε να απογειώνεται η σόλο καριέρα του Ρόμπι Γουίλιαμς το Δεκέμβριο του 1997, οπότε κυκλοφόρησε το cd single. Σύμφωνα με το βιογράφο του τραγουδιστή, ο Γουίλιαμς με το τραγούδι εξέφρασε τον ενθουσιασμό του γενικά για τα παραφυσικά φαινόμενα. Πολλές φορές ανέφερε σε συνεντεύξεις του ότι τουλάχιστον τρεις φορές στην ζωή του έχει δει ούφο, ενώ τη διετία 2007-2008 παραμέρισε προσωρινά την καριέρα του για ν' αφοσιωθεί ακριβώς στη μελέτη των παραφυσικών φαινομένων, ενώ παραβρέθηκε σ' ένα συνέδριο για ούφο στη Νεβάδα, όπου γύρισε κι ένα σχετικό ντοκιμαντέρ. 
Ειδικά όσον αφορά τους "Αγγέλους" του ομώνυμου τραγουδιού του 1997, ο Γουίλιαμς δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph το Νοέμβριο του 2009 ότι "πρόκειται για τις σκέψεις ότι αγαπημένα πρόσωπα, που έχουν πεθάνει, επιστρέφουν και μας φροντίζουν". 



Me And My Monkey

Ένα από τα πιο θρυλικά τραγούδια του Ρόμπι, που όμως γράφτηκε... για πλάκα. Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Mail on Sunday τον Οκτώβριο του 2010, όλα ξεκίνησαν από μια κουβέντα που είχε μ' ένα κορίτσι σε μια πισίνα στη Σιγκαπούρη. Το κορίτσι ήθελε να μάθει πώς ο Ρόμπι γράφει τα τραγούδια του κι εκείνος της απάντησε: "Γράφω για οτιδήποτε μου έρχεται στο μυαλό. Πες μου δυο πράγματα και θα γράψω ένα τραγούδια για σένα αυτό το απόγευμα". Εκείνη του πρότεινε τις λέξεις "μαϊμούδες" ("monkeys") και "πατίνια" ("rollerblades") κι έτσι γεννήθηκε το "Me and my monkey"! Δεν είναι λίγο απομυθοποιητικό αυτό;



She's Madonna

Αποτέλεσμα μιας ακόμη συζήτησης ήταν οι στίχοι κι αυτού του τραγουδιού, που πάντως αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ιστορία. Ο Ρόμπι συνδιαλεγόταν με την Τάνια Στρέκερ, πρώην σύντροφος του Γκάι Ρίτσι, πρώην (τότε νυν) συζύγου της Μαντόνα. Η Στρέκερ του διηγήθηκε τη δικαιολογία που ο Ρίτσι της είχε πει, όταν την παράτησε για τη βασίλισσα της ποπ: "Κοίτα, ξέρεις ότι στ' αλήθεια σ' αγαπώ, αλλά είναι η Μαντόνα".





Περισσότερες πραγματικές ιστορίες αγαπημένων τραγουδιών:
-- Η πραγματική ιστορία πίσω από το "Like A Virgin", ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της Μαντόνα Το έγραψε ένας άνδρας για να εκφράσει... τα δικά του συναισθήματα!

-- Η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι "Careless Whisper", όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος ο Τζορτζ Μάικλ

-- Το εμπορικότερο τραγούδι όλων των εποχών και η πραγματική ιστορία πίσω από αυτό

-- Η πραγματική ιστορία πίσω από το "(I Can't Get No) Satisfaction" των Ρόλινγκ Στόουνς.

-- ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ 5 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΠΙΤΛΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου