18 Αυγούστου 2015

Η συγγνώμη ενός αγοριού, που έσκισε κατά λάθος ένα βιβλίο, και έγινε viral

Πόσες φορές έτυχε να δανειστείτε ένα βιβλίο από δημόσια βιβλιοθήκη και να έχει σελίδες σκισμένες, ολότελα βγαλμένες (ή ακόμη και να λείπουν), διάφορες ύποπτες λερωματιές κλπ.; Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι "ένοχοι" δεν νοιάστηκαν καν, αδιαφόρησαν ή - αν ένιωσαν κάποιες ενοχές - πόνταραν στο γεγονός ότι δύσκολα ο επόμενος δανειζόμενος θα έκανε σχετική καταγγελία. Αλλά και να έκανε, άντε να βρεθεί η άκρη για το ποιος προκάλεσε τη φθορά! Δεν χρειάζεται βέβαια να είμαστε ισοπεδωτικοί. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες πιο εύκολα συναντώνται στην αθώα - αλλά και πόσο πιο ώριμη πολλές φορές - παιδική ηλικία. Τέτοια είναι η περίπτωση του μικρού Τζάκσον από το Τορόντο του Καναδά.

Το αγόρι δανείστηκε ένα βιβλίο κόμικ του Αστερίξ από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο. Όταν, όμως, το επέστρεψε, το βιβλίο είχε μια σελίδα σκισμένη, κολλημένη με χαρτοταινία. Όμως η ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Έχοντας προφανώς μάθει από τους γονείς και τους δασκάλους του πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τα βιβλία μας και πολύ περισσότερο τα βιβλία που δεν μας ανήκουν, αλλά τα δανειζόμαστε, ο μικρός Τζάκσον έγραψε ένα απολογητικό σημείωμα το οποίο άφησε μέσα στο βιβλίο κλέβοντας τις καρδιές όχι μόνο των υπαλλήλων της βιβλιοθήκης, αλλά και χιλιάδων χρηστών στο facebook και το τουίτερ, όπου έγινε viral χάρη στην αθωότητα και την αυθεντικότητά του.
Με μεγάλα, γαλάζια γράμματα, ο Τζάκσον "απολογείται":
"Συγγνώμη που μια σελίδα σκίστηκε όταν έπεσε από το κρεβάτι μου όταν κοιμήθηκα διαβάζοντας. Δεν θα ξανασυμβεί. 
Συγγνώμη
από τον Τζάκσον".
"Είθε ν' αποκοιμηθείς περισσότερες νύχτες μ' ένα καλό βιβλίο, Τζάκσον" ήταν η τρυφερή απάντηση των υπαλλήλων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντο μέσω τουίτερ. Νομίζω η ευχή αξίζει για όλους μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου