5 Οκτωβρίου 2015

Πώς ένα κομμάτι κουζινόχαρτο μπορεί να κάνει την πίτσα μας πιο υγιεινή;


Το μυστικό ίσως το έχετε ακούσει. Αν μετά το τηγάνισμα βάλουμε τις πατάτες (ή τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και οτιδήποτε άλλο τηγανίζεται τέλος πάντων) όχι στο πιάτο έτοιμες για βρώση, αλλά σ' ένα κομμάτι κουζινόχαρτο (μέσα σε πιάτο εννοείται), το λάδι θα απορροφηθεί κι έτσι οι πατάτες μας θα γίνουν πιο "στεγνές" (πρακτικά λιγότερο λαδερές), κάτι που συνεπάγεται και λιγότερες θερμίδες. Ε, λοιπόν, κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι συμβαίνει και με την πίτσα, όπως ισχυρίζεται το online περιοδικό doormag.com.

Επικαλούμενο μια σειρά από άρθρα και έρευνες, το περιοδικό ισχυρίζεται ότι σκουπίζοντας την πίτσα πιπερόνι μας με λίγο κουζινόχαρτο πριν τη φάμε (και προφανώς δεν την αφήνουμε να στραγγίσει όπως οι τηγαντές πατάτες, αφού η πίτσα... δεν είναι τηγανητή!), γλιτώνουμε 4,5 γραμμάρια λίπη και 40,5 θερμίδες ανά κομμάτι! Δηλαδή, εφαρμόζοντας αυτό το μυστικό, ο μέσος Αμερικανός, που κάθε χρόνο καταναλώνει περίπου 10.4 κιλά πίτσας, θα γλιτώνει συνολικά 6.611,2 θερμίδες, δηλαδή θα είναι σαν να έφαγε μέσα στη χρονιά 20.4 κομμάτια πίτσας πιπερόνι λιγότερα - με τη διαφορά ότι θα τα έχει φάει!
Βέβαια, πριν ετοιμαστείτε να κάνετε έφοδο στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς για να προμηθευτείτε δεκάδες ρολά κουζινόχαρτου, σκεφτείτε μην πέσετε στην παγίδα των προϊόντων λάιτ. Σκουπίζοντας την πίτσα μας, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε περισσότερα κομμάτια, αφού σκοπός είναι να χάσουμε θερμίδες και όχι να πάρουμε τις ίδιες ή και... περισσότερες, παρασυρόμενοι από το όποιο "έξυπνο" κόλπο!

Δείτε την πολύ ωραία παρουσίαση του θέματος από το Doormag.com με γράφημα  εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου