19 Φεβρουαρίου 2015

Συνέβη... στην Ινδία: Γιατί μια γυναίκα παντρεύτηκε έναν καλεσμένο και όχι τον γαμπρό, που την περίμενε στο χώρο της τελετής

Μια από τις πιο αναπάντεχες γαμήλιες τελετές πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ραμπούρ της Ινδίας, σύμφωνα με τις εφημερίδες της χώρας. Άλλος γαμπρός περίμενε τη νύφη και άλλος τελικά την παντρεύτηκε, κάτι που ο δεύτερος, ο τελικός γαμπρός, δεν θα μπορούσε να το φανταστεί μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και πώς να το φανταστεί, αφού βρισκόταν εκεί ως καλεσμένος! Είναι η πιο παρανοϊκή ιστορία γάμου, που έχετε ακούσει.

18 Φεβρουαρίου 2015

Οι δυο φίλοι που δεν φοβούνται τον πόνο (κι αυτό είναι που τους προκαλεί μεγαλύτερο φόβο)

Ο Στιβ Πιτ και ο Πολ Γουότερς είναι φίλοι από μικρά παιδιά, παρότι ζουν όχι απλά σε διαφορετικές πόλεις, αλλά σε διαφορετικές ηπείρους - ο πρώτος στο Καστλ Ροκ της αμερικανικής πολιτείας Ουάσιγκτον και ο δεύτερος στο Ντάρτφορντ της Αγγλίας. Αυτό που τους ενώνει είναι η έλλειψη κάθε αίσθηση πόνου. Μπορεί να χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο, να πέσει καυτό λάδι στο χέρι τους την ώρα του μαγειρέματος, να γλιστρήσουν σε μια μπανανόφλουδα την ώρα που περπατούν στο δρόμο, όμως ποτέ - μα ποτέ - δεν φώναξαν "μαμά, πονάω"!

16 Φεβρουαρίου 2015

Η Κηφισιά το 1910 [εικόνες]

Η Κηφισιά είναι από τα πιο ζηλευτά προάστια της Αθήνας, αλλά και από τα πιο απρόσιτα στον μέσο κάτοικο της πρωτεύουσας - από άποψη τόσο οικονομική, όσο και λόγω μιας σνομπ διάθεσης των κατοίκων της. Όμως η ιδανική ποιότητα ζωής των κατοίκων της κοινότητας αυτής είναι αδιαμφισβήτητη. Πάντοτε η Κηφισιά θεωρούταν ένα μέρος πολύ ανώτερο από την Αθήνα. Ακόμη και στις σημειώσεις ενός Γάλλου περιηγητή το 1847, η Κηφισιά (μαζί με τον Πόρο) παρομοιαζόταν με τα εκλεκτότερα προάστια του Παρισιού, αλλά και με τη Φλωρεντία, χάρη στους καλά διατηρημένους κλειστούς κήπους της. Κι αυτό που ίσχυε το 1847 εξακολουθούσε να ισχύει και γύρω στα 1910, οπότε χρονολογούνται οι παρακάτω φωτογραφίες.