4 Απριλίου 2015

Η απίθανη εξήγηση της συχνοουρίας ενός άνδρα, που κράτησε περισσότερα από 20 χρόνια

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ένας άνδρας έτρεχε συνέχεια στην τουαλέτα, αφού δεν μπορούσε με τίποτε να σταματήσει την ανάγκη ούρησης, που αισθανόταν. Τα εργαστηριακά ευρήματα ήταν συνηθισμένα, μέχρι που βρέθηκε η εξήγηση της ασυνήθιστης κατάστασής του χάρη σε υπολογιστική αξονική τομογραφία, στην οποία τελικά υποβλήθηκε σε ηλικία 62 ετών. 

2 Απριλίου 2015

Η σκυλίτσα που επιβίωσε - σαν από θαύμα - από ένα τροχαίο και από μία επίθεση με σφυρί

www.gofundme.com/nfg6uc

Τα θαύματα μερικές φορές δεν γίνονται μόνο στους ανθρώπους, αλλά καμιά φορά και στα ζώα. Η ιστορία αυτής της σκυλίτσας στις ΗΠΑ μοιάζει εξωπραγματική, αφού είχε τύχη βουνό και κατάφερε να επιβιώσει από δύο σοβαρά χτυπήματα μέσα σε λίγες ημέρες. 

1 Απριλίου 2015

Πώς η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα επηρεάσουν την ποιότητα των τροφίμων. Προβλέψεις επιστημόνων

Η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη έχει πολλές, μακροπρόθεσμες συνέπειες για τον άνθρωπο. Δεν γίνεται απλά πιο δύσκολη η καθημερινότητά μας με ακραία καιρικά φαινόμενα (ανυπόφοροι καύσωνες το καλοκαίρι και καταστροφικές πλημμύρες το χειμώνα), δεν κινδυνεύουν απλά με ερημοποίηση εκτάσεις που σήμερα είναι εύφορες, αλλά θα υπάρξουν συνέπειες και στις τροφές που θα καταναλώνουμε στο μέλλον, αφού άλλωστε οι συνέπειες από το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν περιορίζονται μόνο στους ανθρώπους, αλλά και σε κάθε άλλο ζωντανό οργανισμό, όπως και στα φυτά.

Ποιο είδος μουσικής χαλαρώνει τις γάτες μέχρι αναισθησίας;


Επιχειρώντας ν' ανιχνεύσουν την επίδραση μη φαρμακολογικών παραγόντων σε ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις σε γάτες, ερευνητές του πανεπιστημίου της Λισαβόνας ασχολήθηκαν με τον παράγοντα μουσική, που άλλωστε έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι επιδρά σημαντικά στους ανθρώπους τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Συμβαίνει άραγε το ίδιο και στις γάτες;

Τι περιλαμβάνει η επιστημονική δίαιτα MIND, που περιορίζει στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ


Με δεδομένο ότι οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν ευθέως την κατάσταση της υγείας μας σωματικά και διανοητικά), ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ρας στο Σικάγο διαμόρφωσαν - κατόπιν ερευνών - μια δίαιτα που, όπως υποστηρίζουν, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ κατά 53%. Είναι η επονομαζόμενη ως δίαιτα MIND, που συνδυάζει τη Μεογειακή διατροφή και τη δίαιτα DASH, η οποία στοχεύει στον περιορισμό της υπέρτασης (MIND από τα αρχικά των λέξεων Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay, δηλαδή Μεσογειακή-DASH Παρέμβαση για την Νευροεκφυλιστική Καθυστέρηση).

31 Μαρτίου 2015

Όταν η Γη από ψηλά μοιάζει με ζωγραφιά, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο ειδυλλιακή

Η λίμνη Αράλη, όπως φαίνεται από δορυφόρο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας

Η φωτογραφία δεν αναπαριστά κάποιο έργο τέχνης, αλλά αποτυπώνει με χρώματα την καταστροφή - μέσα σε λίγους μόλις μήνες - της λίμνης Αράλη (στην κεντρική Ασία), που κάποτε θεωρούταν και ως μια "εσωτερική θάλασσα" λόγω του τεράστιου εμβαδού της, που την καθιστούσε την τρίτη μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο. Ωστόσο, τη δεκαετία του '60 οι σοβιετικές αρχές αποφάσισαν να εκτρέψουν την κοίτη των δύο ποταμών που την προμήθευαν με νερό (χάρη αρδευτικών έργων) και από τότε η λίμνη Αράλη έχει συρρικνωθεί δραματικά έχοντας χάσει το 90% της επιφάνειάς της μέσα σε 50 χρόνια. 

25 απίστευτες ιαπωνικές προλήψεις


Οι Ιάπωνες είναι μάστορες των ταινιών τρόμου με αναμαλλιασμένα, εκδικητικά φαντάσματα, προλήψεις και γρουσουζιές που σε απειλούν ότι θα πεθάνεις μέσα σε επτά ημέρες, αν δεις μια συγκεκριμένη βιντεοταινία κλπ. Τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε; Πρώτον ότι οι Ιάπωνες έχουν αχαλίνωτη φαντασία και δεύτερον ότι πιστεύουν σε αχαλίνωτα έξαλλες προλήψεις. Μια μικρή μόνο ιδέα (αλλά και αρκετά χορταστική) των ιαπωνικών δεισιδαιμονιών, μπορείτε να πάρετε στη συνέχεια.

30 Μαρτίου 2015

Ένας άνδρας ερωτεύθηκε δύο δίδυμες αδερφές και επειδή δεν μπορούσε να διαλέξει, παντρεύτηκε και τις δύο!

Μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας: ένας τύπος ερωτεύεται δύο δίδυμες αδερφές, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και δεν ξέρει ποια να επιλέξει. Είναι η κλασική περίπτωση, όπου η εξωτερική εμφάνιση υποκαθιστά τελείως την προσωπικότητα του ανθρώπου, μιας και - όπως κι αν το δει κανείς - δύο δίδυμες αδερφές μπορούν κάλλιστα να έχουν πανομοιότυπα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όμως δεν μπορούν να έχουν πανομοιότυπους χαρακτήρες. Πάντα υπάρχουν οι (έστω και μικρές) διαφορές, που κάνουν τη διαφορά. Όμως, ένας άνδρας από την Ταϊλάνδη, δεν μπόρεσε να τις εντοπίσεις και η λύση που επέλεξε να δώσει στο δίλημμα του, ξεπερνάει κάθε κινηματογραφική φαντασία.