18 Απριλίου 2015

Τζένιφερ Ρίνγκλεϊ: Η πρώτη που μοιράστηκε την ζωή της με κάμερα στο ίντερνετ 24 ώρες το 24ωρο και ύστερα από 92 μήνες έριξε πίσω της "μαύρη πέτρα"


Στις 14 Απριλίου 1996, η 19χρονη - τότε - Τζένιφερ Ρίνγκλεϊ, φοιτήτρια στο κολέγιο Ντίκινσον της Πενσυλβάνια, έγραψε ιστορία κάνοντας κάτι που ίσως και σήμερα θα προκαλούσε αντιδράσεις, παρότι είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με την εισβολή της κάμερας στην προσωπική ζωή. Ξεκίνησε να μοιράζεται την ζωής της με όλον τον πλανήτη μέσω του ίντερνετ 24 ώρες το 24ωρο. Αγόρασε μια κάμερα από κάποιο βιβλιοπωλείο, τη συνέδεσε με τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή και την έθεσε σε μόνιμη λειτουργία εκπέμποντας πρόγραμμα από τον κοιτώνα της στο κολέγιο επί 24ώρου βάσεως.

14 Απριλίου 2015

Εσύ μπορείς να λύσεις αυτό το μαθηματικό πρόβλημα, που προβλημάτισε τους καλύτερους μαθητές στα μαθηματικά;


Οι μαθητές από τη Σιγκαπούρη θεωρούνται εξπέρ στα μαθηματικά, αφού στους σχετικούς παγκόσμιους πίνακες κατατάσσονται σταθερά στις πρώτες θέσεις. Όμως το παρακάτω πρόβλημα, που τέθηκε σ' ένα σχολείο της μικροσκοπικής χώρας στα πλαίσια της Μαθηματικής Ολυμπιάδας των ασιατικών χωρών, δυσκόλεψε τους πάντες. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, ενώ απαιτεί χρήση της λογικής σκέψης. Εσύ θα μπορούσες να το λύσεις; 

68 χρόνια πριν τους Μπρέζνιεφ και Χόνεκερ, το παθιασμένο φιλί ενός εύζωνα κι ενός Κρητικού έγινε ανάρπαστο [εικόνα]


Το πιο θρυλικό φιλί, που αντάλλαξαν δυο άνδρες στο στόμα, ήταν αυτό του σοβιετικού ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ με τον Έρικ Χόνεκερ το 1979, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην τότε Ανατολική Γερμανία, ηγέτης της οποίας ήταν ο Χόνεκερ. Το φιλί σατιρίστηκε πάρα πολύ από τις δυτικές εφημερίδες την εποχή εκείνη, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάθε είδους αφιέρωμα στο πρώην κομμουνιστικό μπλοκ της ανατολικής Ευρώπης.