24 Απριλίου 2015

Ανακουφιστείτε από τον πόνο.... βρίζοντας!


Τα μικροατυχήματα είναι για τους ανθρώπους. Συμβαίνουν σε όλους. Κάποια φορά θα ξεφύγει λίγο το μαχαίρι ψιλοκόβοντας το κρεμμυδάκι, μια άλλη φορά θα βρεθεί σε λάθος σημείο μια πινακίδα την ώρα που μιλάς στο κινητό και θα πέσεις πάνω της κλπ. Τι κάνουν οι περισσότεροι; Θυμούνται τα γαλλικά του πεζοδρομίου και αρχίζουν τα μπινελίκια. Να θυμηθούμε τι έγινε και με την περίφημη μόδα του ice bucket challenge. Την ώρα που το παγωμένο νερό κατέκλυσε τους τολμηρούς, εκείνοι συνήθως ξεσπούσαν με βρισίδια. Ή μήπως δεν είναι πολλοί εκείνοι που αντιμετωπίζουν μια επώδυνη συναισθηματική εμπειρία ξεσπώντας κατά πάντων και χωρίς λόγο; Και καλά κάνουν, αφού φαίνεται ότι το βρίσιμο βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο. Το λένε και οι επιστήμονες.

21 Απριλίου 2015

Το αδιανόητο χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές μέσα από 9 φωτογραφίες. Είναι αυτή η χειρότερη πόλη για να κυκλοφορούν άνθρωποι και αυτοκίνητα;


Αυτήν τη στιγμή, η πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 15.5 εκατομμύρια στη μητροπολιτική της περιοχή, είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη ολόκληρου του πλανήτη. Και ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς με γοργούς ρυθμούς αφενός λόγω της αστυφιλίας και αφετέρου λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης που παρατηρείται γενικότερα στο Μπαγκλαντές, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμου. (Η έκτασή του είναι λίγο μεγαλύτερη της Ελλάδας, αλλά ο πληθυσμός του είναι δεκαπενταπλάσιος)

Γιατί κοκκίνισε ο ουρανός σε πόλεις της Κίνας; [εικόνες]

Στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, συνήθως ο ουρανός δεν φαίνεται, καθώς τον κρύβει η αιθαλομίχλη από τα καυσαέρια της πυκνοκατοικημένης πόλης με τα πολλά αυτοκίνητα. Σε άλλες περιοχές της χώρας, ο ουρανός εμφανίζει άλλου είδους ιδιαιτερότητες.

20 Απριλίου 2015

Ο μακάριος ύπνος ενός γάτου ανάσκελα προκαλεί ανατριχίλες [βίντεο]


Ο πιο διάσημος γάτος του youtube είναι ο Μαρού από την Ιαπωνία. Από τα 2009, ο ιδιοκτήτης του ανεβάζει χαριτωμένα βίντεο από την καθημερινότητα του Μαρού, τα οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των γατόφιλων όλου του πλανήτη, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες views. Μάλιστα, διαθέτει και ειδικό μπλογκ, γραμμένο στα ιαπωνικά και τα αγγλικά, γεμάτο φωτογραφίες και βίντεο του καλοαναθρεμμένου γάτου, που ζει μια ονειρεμένη ζωή! 

19 Απριλίου 2015

Η είδηση που θα σας κάνει να δείτε τους παπαγάλους με άλλο μάτι. Μήπως είναι πιο έξυπνοι απ' όσο πιστεύουμε;

aboutpetbirds.com

Τη δεκαετία του '80 Λευτέρης Πανταζής τραγουδούσε "Το πε, το πε ο παπαγάλος ότι σ' αγαπάει άλλος" και οι κυνικοί γείωναν τη στιχουργική φαντασία με το επιστημονικό επιχείρημα ότι οι παπαγάλοι μιλάνε μεν, όμως το μόνο που πραγματικά κάνουν είναι ν' αναπαράγουν ήχους οικείους στ' αυτιά τους, σύντομες λέξεις, των οποίων το νόημα φυσικά δεν γνωρίζουν. Ή μήπως οι παπαγάλοι είναι πιο έξυπνοι απ' όσο νομίζουμε (αν και μάλλον δύσκολα θα αντιλαμβάνονταν όντως μια απιστία);